İzmit-Değirmendere-mırmır

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Bu pazar izmit değirmendere yine güzel bir gün yaşattı bizlere. Mırmır bereketi tüm hızıyla devam etti. Olta atacak yer bulma sıkıntısına rağmen tüm amatör balıkçı arkadaşlar biraz kısmet birazda kişisel becerileri ile az yada çok balık yakalama zevkini aldılar.Tabi bendenizde erkenden yerimi aldım. tezgahı kurdum ve bir kaç dostumla beraber güzel güneşli ve rüzgarsız günü huzur içinde geçirdim.Hem muhabbet hem balık havada güzel eeee daha ne isteyimki balıklar desen hepsi kiloya yakın.Aşağıdaki resimlerde gazeteden alma resimler.O gün özgür kocaeli gazetesi muhabirleri bu manzarayı haber yapmak için dolaşırlarken tamda o esnada balığı yakalamam haber oldu.Bende sizlerle paylaştım

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Maşallah ne kadar kaliteli bir mırmır.Mırmır deyince ayri bir sevgim var.Balık zevkini ilk onla yaşadım desem yalan olmaz.Tesadüfde gerçekten ilginç.

3. İş41mekan10

İş41mekan10 Erdal

Bülen bey yaklaşık 50 metre sağınızdada biz 3 arkadaşla takıldık:)Ben 2 mırmır aldım bir tanesi bayağı iriydi diğeri normal boyutlardaydı.Arkadaşalrım bişey alamadı.ortak kanı pazar günü balığın 1-2 gün önceye göre çok az olduğuydu.Elim değerse bende bir rapor yazacam bugün yarın.Hava gerçekten çok iyiydi ama.Pastırma yazıydı.Tebrik ederim.

4. ozan

ozan Ozan

aynı yeri gece deneyen varmı :confused:

5. mekan34vatan18

mekan34vatan18 Haydar

Favori Kamış:
    Alba Star 2795/390
    En İyi Avı:
    tatlısu kefali, yayın, çinekop
    Slm bol bereketli avlar temennisiyle...
    Bir sorum olacaktı.. Resimde balık tuttuğunuz yer, Kullar'a kaç km uzaklıkta ve arabayla kaç dk sürer. Ayrıca bu MIRMIR izmaritten iyimi... Yemli atıp yatıyormusunuz. Yem olarak ne kullanıyorsunuz...

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    sevgili dostum burası kullara çok yakın sayılır.Özel araba ile on dakika mesafede.Takım bildiğimiz üçlü yada ikili dip takım.Ben iğne olarak 2 -1-0/1 mustad karbon ( 496 ) kullanıyorum. Tabi uzun pala iğnede olabilir. Daha doğrusu kullandığım yeme ve yemin büyüklüğüne göre iğne kullanıyorum.Yem olarak ilk sırada kaça marmara ( mamun ) geliyor.En sevdiği yem bu.Gerçi bu yemin sudaki kalma süresi çok kısa.Yani diğer balıklar mırmır yeme ulaşana kadar çok seri biçimde saldırıyor ve kolay yenilen bir yem olduğu için işini bitiriyorlar. Kısaca çok verimli bir yem. Zaten takım dibe indiği andan itibaren 10-15 saniye içinde mırmır vurdu vurdu yoksa hemen çekilmeli yem tazelenmeli.ikinci yem teke biraz daha dayanıklı sayılır. Birde her oltada mamun var ise ve siz teke ile atıyorsanız gerçekten şansınız çok az. Balık alırsınız ama % 10 şansla.Birde kurt ( boru kurdu ) buda iş yapaer ancak bu yemde çok çabuk tüketiliyor. Avlanma şekli inanın her gün birbirinden farklı olabiliyor. Bir gün çok saldırgan olurken ertesi gün çok nazlı olabiliyor.Bu durumun mutlaka sebepleri var.Bazen yemi ağzına alıp öylece bekler siz takımı çekelemedikçe balığın oltada olduğunu anlayamazsınız.<bazende öyle bir vuruş yaparki kamışı yakalamanız mümkün olmaz.Geçtiğimiz hafta bir arkadaşın kamış işte tamda anlattığım gibi denize gitti.Ancak sandal ile aradılar ve kamış bulundu.Tabi kısmet balıkta oltadan kurtulamamış.

7. sekom.sekom

sekom.sekom serkantuna

iri mırmır vurdumu gelişi varya dünyaya bedel sag sol bir günü digerini tutmuyorkavaklı sahilinde kumluk bölgede aşırı var orayamı saklanıyorlar ne

8. agaerkan

agaerkan ERKAN

sağlam mırmırmış ne zevkl olur onu çıkarması

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Bülent Abi Tebrikler Daha Nice Bol Avlara

10. twiggyramirez

twiggyramirez alp

hocam çapari takımı nedir orası yüzbaşılar ben kuruçeşmeden atıyorum bir iki aydır hatta sabah 6 gibi çıkıyorum dün sabah aldım bi yarım kilo bugün de sabahlayıp çıkabilirm ama hiç mırmır tutmadım

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    4 SENE EVVELKİ HABER BENDE YENİ ZANNETTİM... :D :laughing: :laughing: