İzmit Körfezi büyük süpriz.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Evet arkadaşlar nerden başlasam nasıl anlatsam. Anlattıklarımın tamamı bu güne ait. Bu gün derkende sadece iki, saatlik bir ava ait. Mesai bitiminde kurtlar yine herzamanki gibi oynamaya başlamıştı.Ne yapsam ne etsem bir türlü karar veremiyordum. Ancak her halükarda balığa gidecektim. Fakat hedef balık belli değildi. Son günlerde sandaldan güzel iri istavrit oluyor. Akşam üzeride kıyıdan. Belli olmuyor bazen bir iki kilo bazende beş altı kilo balık aldığımız oluyor.Çapari benim çok sevdiğim bir av şekli.İstavrit deseniz bir nevi kuru fasulye.Denizin olmazsa olmazı. Sahile indiğimde iki yakın arkadaşımda teknenin motorunu çalıştırmış ve beni görüncede kıyıya dönmüşlerdi. Teklifleri her ne hikmetse geri çevirdim, bunu pek yapmam ve derhal tekneye atlardım. Onlara yol verdim ve bir iki dakikalık bir plan yaptım. Üç paket boru kurdum arabada buzlukta, saat olmuş beş ve yine bana her zaman bir, iki balık veren meraya doğru yola koyuldum.Hava gayet iyi hafif batı esiyor deniz az çalkantılı yani her şey yolunda. Meraya iniyorum ve kimse yok her zamanki yerime tezgahı kuruyorum.İki kamış atacam biri 50 gr bir takım diğeri 70 gr bir takım. Önce elli gramlık iki iğneli takımı yolluyorum sonrasında diğer ağır takımı boru kurtları gayet güzel adeta boru gibi, başlıyorum beklemeye yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra artık yemleri tazelemem gerekiyor. İşte ne oluyorsa bundan sonrasında oluyor.hafif takımı yerinden alıyorum ve hafifce süzdüreyim diyorum ancak ne mümkün bir anormallik var işte o zaman o muhteşem ilk hareket geliyor.Balık yemi ağzına almış ve ben o sırada takımı kaldırıyorum, oluda bu kadar olur. Hepsi aynı anda oluyor. başlıyor bir mücadele balığın ne olduğunu anlmak mümkün değil. Sadece deli gibi asılan, kafa atan bir canavar. Nereye gideceğini bilemeyen bir balık.Şimdi olabilir çek kardeşim al balığı diyenlerinizi duyar gibi oluyorum. Kazın ayağı öyle değil, zemin berbat, balık sinirli, hepsi bu olsa iyi makinedeki misine 0.26 gelde asıl al balığı. Yardım edcek kimse yok. Kepçe yok. ( Lazım olur diye yanıma almıyorum ) Benim tahminin iri bir sargoz yada çupra aklıma başkada bir balık geldi dersem yalan olur. Yarı yola kadar büyük bir mücadele ile balığı getirdim. fakat olan olmuş balık bir yere gimişti. Beklemekten başkada çarem yoktu. Bildiğim bütün duları okumaya başlamıştım.Sonrasında kalamayı açtım ve balık tekrardan yol almaya başladı ikinci hamle ile tekrar kafasını kendime çevirmeyi başardım.Yorulmuştum ve elim kolum titremeye başlamıştı.Bir azgın geliyordu ve ben onu mutlaka görmeliydim. En kötüsü balığı görememek. Son 7-8 metrede suda bir şey belirdi ve gördüğüme inanamamıştım. Bu bir sinarit korkum ve heyecanım iki katına çıkmıştı.O anki duygularımı anlatsam kelime bulmam gerçekten zor. Bu benim ilk sinaritim değildi daha büyüğünüde tutmuştum ancak ege denizinde şimdi izmit körfezinde oltamın ucunda sinarit işte bu sebepten çok önemli idi. dönelim kaldığımız yere balık artık teslim olmuş bana doğru geliyordu.Ama işte o an son bir metrede olanlar tam bir hayal kırıklığı balık son bir darbe ile takımıda alarak beni sahilde öylece bırakmıştı. Arkasından koşsam olmaz, denize atlasam olmaz güzelim sinarit gidiyor.Yaklaşık olarak on metre kadar balık yol aldı ve bir mucize durdu, aklıma gelen şey gerçek olmuştu kurşn bir yere takılmıştı.Balık yaklaşık olarak bir metre derinde kurtulma hareketleri yapıyor ve ben balığı ara ara görüyordum. Ancak bir şeyler yapmam gerekiyodu tek çare denize girmekti. Ve ben de onu yaptım. Acilen soyundum suya girdim tekrar suyun içinde bir mücadele ve balık kucağımda.Dikkatlice dışarıya aldım. aklaşık 1.5 kg bir sinarit.Duruşuyla, bakışıyla çok güzel bir balık. İzmit körfezinin son zamanlarda bana hediye ettiği en güzel balık. Ben bu balığın hayallerini hep egede kuruyorum. Ancak evimin önünde karşıma çıktı. Bu gün şansımıda fazla zorlamadan merayı erkenden terk ettim. Yarın ya nasip.

Uploaded with ImageShack.us

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Müjdeli haberler Bülent Ustadan.;)

Öncesinde çipura, sonrasında yakışıklı sinagrit. Hakikaten büyük sürpriz olmuş. Bülent kardeşim tebrik ederim. Anlatım da on numara öyle ki; tüm heyecanı ve o tatlı telaşı gayet güzel ve büyük bir ustalıkla ifade etmişsin. Selamlar.:)

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrik ederim gerçekden çok yakışıklı bir sinarit yakalamışsınız dahasına rastgele, hemen üstümdeki abimizede selamlar olsun. :)

Son düzenleme: 16 Eylül 2010
  4. focaiano

focaiano Selahattin

Tebrik ederim Abi gerçekten anlatımıyla heyecanıyla muhteşem bir rapor olmuş ellerinize sağlık. Ben de olsam herhalde suya atlardım o heyecanla :) Gerçekten ıslandığınıza değmiş bravo :) Rastgele

5. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Abi sen ayrı bir alemsin ya, mukemmel bir av daha hemde bu sefer sinarit... Ne diyeyim sana şimdi, sen bu hızla körfezde jiging raporları da acarsın artık.. korfezin gelmiş gecmis en aykiri balıkçısısin bence, kalamar raporunda anlamıştım bunu..:) Eline klavyene saglık, güzel avlarının devamı dileklerimle..

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tebrik ederim, sonraki avlarda daha büyüklerine inşallah :)

7. modena

modena

bülent ağabey kısaca süpersin...bir zamanlar çok yakaladığım bir balıktı...elbette her balık güzel ama bu ayrı bir güzel...tebrikler...

8. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Balik isi kismet isi dedikleri bu iste. Kacan balik buyuk olur lafini da yerle bir eden bir av olmus.

Bazen baliksiz gecen gecelerde ah bir gelse biz dalar denizden aliriz o baligi farketmez diye soyleniriz gercek olmus.

Bu arada aniden soyunma kismi da herkesin yapacagi bir sey olmasa gerek, ben mayo yoksa altimda girmem sanki:) Buyuklerimiz bosuna demiyorlar ic camasirlarin temiz duzgun olsun ne olur ne olmaz diye:)

Tebrikler Bulent bey, afiyet seker olsun...

9. cebirx

cebirx

tebrikler...

10. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Tebrikler daha öncede dalgıç bir abimiz adalar ile maltepe arasında kıyıya yakın bir yerde! gördüğü söylemiş birazda olsa olurmu olmaz mı diye heyecan yapmıştım...Gerçekten büyük süpriz olmuş.Ellerinize sağlık

11. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Kurşunun kayalara takılması balığın nasibiniz olduğunun güzel bir göstergesi.. Tebrik ederim balık çok güzel.. Bundan sonrada evinizin önünde sinarit avlamanız dileğiyle .. Afiyet olsun.. Güzel rapor içinde ayrıca teşekkür ederim..

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler gerçekten çok ilginç analtım da çok güzel. işte 10 kg istavrite bedel bir balık :D

13. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Öyle bir anlatmışsın ki; o anı ben de yaşadım. Teşekkür ve tebrikler.

14. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Tebrikler,
    Avınız, anlatımınız hepsi de çok güzel.
    Bundan sonraki avlarınızında en az bu seferki kadar keyifli geçmesini dilerim

15. CAPAMARKA

CAPAMARKA sinan susuzdede

Cok Guzel
    Birdahaki Sefere Dulger Baba Yada Ahtapot Gormek Isterim.
    Izmit Korfezi Gercekten Sasirtiyor.
    Rastgelsin.......

16. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Maşşallaah...

Takımı kopardı dediğinizde :eek: eyvaaaah dedim ama sonu mutlu son olmuş, bana da okurken güzel bir sürpriz oldu.
    o kalınlıktaki misina ile bu balığı yorabilmeniz bile usta olduğunuzu gösteriyor, bizlere de Allah nasip eder inşallah böyle güzel balıklar. :eek:

Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den,
    Nasip değil ise ne gelir elden...

Afiyet olsun!

17. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Bulent abi tebrik ederim. Mukemmel bir av, mukemmel bir anlatim. Okurken en az sizin kadar heyecanlandim. Guzel avlarinizin devami dilegiyle.

18. deePblue

deePblue na

Bülent abi harikasın.
    Şansının ve balıkların devamını dilerim.
    Raporun da çok güzel olmuş bu arada. heyecanı yaşadık hep beraber

19. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Bukadar detaili anlatmaniz gerekmiydi BÜlent abi. :)
    Okurken sanki kendimi denize girer gibi hisettim.
    Tebrikler abi muhtesem bir balik.

20. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Tebrikler Bülent abi. Helal olsun. Korfezi şenlendirdin yine. Cok cok tebrik ederim, afiyet olsun.