Bu gün iş sonrası yine içime bir sıkıntı düştü. Yani balığa gitmeliydim her zaman böyle oluyordu. Saat bayağı da ilerlemişti, Kendi kendime olurdu olmazdı diye diye zaten av bayisine kadarda geldim. Yem varmı diye içeri girdim bana bir kutu kaçamarmara olduğunu yemlerinde düzgün olduğunu söylediler. Bir anda yemi aldım ve yola çıktım. Yaklaşık 30 dakika sonra meraya vardım. Hava poyraz sular çekilmiş, tabi bunların hiçbiri olta atmayı engellemiyor. El çabukluğu ile kamışları açtım, takımları yeniledim ve yemledim ve av başladı. Yarım saat sonra güzel bir vuruş aldım. Çekiyorum balık çok büyük değil ama olsun geliyor beni çok üzmeden bir kaç varyasyonla yolu yarıladım oda ne kırmızı biraz daha yaklaştıki heh şimdi tamam dedim. Yeni balıklar serisine biri daha eklenmişti. Güzel bir mercan. Kendi kendime ya ne oluyor demeye başladım. Sargoz, çupra, karagöz, levrek , sinarit ve şimdide mercan. Tek bir balık ama mercan. egede yakalamaktan bıktığım bu balık bana o kadar haz vermiştiki izmitte mercan olması ve benim oltamda olması büyük bir keyifti. Artık umudum en üst noktada ilerki günlerde orfoz yakalarsam hiç şaşırmayacağım. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Eyvallah dostum. Gerçektende doğru demişsin. Tek tük de olsa her seferinde izmitte değişik balık yakalıyorum ve kendimden şüphe etmeye başladım. Biz artık bu denizden umudumuzu kesmeye başlamıştık. Geçen sene mırmır da yok olmuştu. Ancak hafif hafif egenin balıkları eski yuvalarına gerimi dönüyorlar acaba demeye başladım.
Bülent abi tebrikler sayanizde körfezimizde bol çeşit görüyoruz bu beni çok sevindirdi elinize sağllık daha farklı çeşitlerde yakalarsınız umarım
Abicim tebrik ederim.Guzel bir rapor. Lakin bir sorum olacak! Siradaki balik ne abicim?Kiyidan fener baligi mi? Rastgele...
Tebrikler Bülent bey, Sizin raporlarınızı ilgiyle izliyorum. Mercan Marmara'da, Adalar civarında da gördüğümüz bir balıktır ancak önceki raporlarınızdaki sinarit ve çipura beni son derece şaşırtmış, bir o kadar da sevindirmişti. Bu değerli balıkların Marmara'nın doğusunda görülmeye başlanmasını Marmara'nın temizlenmesiyle mi açıklayabiliriz yoksa küresel ısınma nedeniyle balıkların yukarı göç etmesiyle mi bilemiyorum. Yine de balık çeşitliliğinin azaldığı İstanbul ve civarında yaşayan bizler için bunlar çok sevindirici gelişmeler. Umarım bu çeşitliliğin devamı gelir.
Bir Bülenttok klasiği, sıradışı avlar devam ediyor. Abi tebrik ve takdir dolu gıpta yüklü bakışlar ile okuyoruz raporlarını , nicelerine rastgele...
tebrikler bülent bey,harika bir haber bu izmit körfezi için.raporlarınızı okudukça imreniyorum gerçekten.raporlardan anladığım kadarıyla genelde tek gitmeyi seviyorsunuz ama ben yinede yüzsüzlük edip teklifte bulunacağım.müsait olduğunuz bir zaman bende size eşlik etmek isterim,eğer mümkünse.şeytanın bacağını kırmanın vakti geldi diye düşünüyorum.
Eskiden alacakaranlık kuşağı adında bir dizi vardı, Bülent abinin av raporları o diziye benzedi. Çoook güzel bir fangri. İki sene önce bizim kıyılarda da ufakları bir ara belirdi ama tutunamadılar burada. Oraya gidip bu boylara ulaşabildilerse umarım gerisi de gelecektir. Darısı bizim başımıza.
Bülent Abi yine bizi ilginç raporlarınla şaşırtıyorsun. Bu serinin devamını diliyorum. Raporlarının takipçisiyim.
Barış kardeşim tüm temennimiz körfezimizde balık popilasyonunun artmasıdır. O zaman amatör balıkcılık çok daha neşeli olacaktır.
Kimse farketmiyor ama aslında Bülent abi çaktırmadan resme nazarlık koymuş arkadaşlar (Salatalıklarla dikkati başka yöne çekeyim ilk anda haaa ) Abi Allah nazarlardan saklasın devamını dileriz..
Bülent abi, şansına ne güzel balıklar çıkıyor bu ara yahu, sinarit, mercan, izmit ne hale geliyor, 20-30 sene öncesinin balıkları bunlar. Darısı torik, uskumru, iri levrek ve baltabaşa diyelim. Yerliler geri mi dönüyor ne... Tebrikler, pagellus erythrinus, has mercanı tutmuşsun Boy da güzel...