İzmit körfezi sargoz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Uzun zamandan bu yana foruma konu açmak nasip olmadı.Tabi sebebi balığa gidememem. Son günlerde izmit körfezi hiç iç açıcı değildi. Havalar deseniz kararsız ve ne yapacağı belli olmayan bir durumda. Ancak sabır bende hiç kalmamıştı. Ayın 24 cumartesi çocukları apar topar eneze götürdüm orada bir haftalık bir tatil için ancak benim derhal izmite dönmem gerekiyordu.Pazar günü enezden dönüşe geçtim, tabi saroz sahillerini kontrol etmemek olmaz.Önce sultaniçe bir kaç olta denemesi yaptım ama nafile. Sonrasında yayla limanı yine boş, istikamet erikli her yer ana baba günü denizde adım atacak yer yok oradan uzunkum sahili burası nispeten iyi durumdaydı ancak bendede hal kalmamıştı.Uzunkumda akrabalarım karavanda yazı geçiriyorlardı ve bende bir kaç saatliğine de olsa onlara misafir oldum.Arabada her türlü takım ve yem hazırdı.Akşam üstü balığa çıkalım dediler aslında benim yola devam etmem gerekiyordu.Tabi ev sahibinin uyarılarıda önemli idi. Akşam üzeri yola çıkarsan tekirdağa varman çok zor dediler trafik çok kötü oluyormuş.Bende biraz canıma minnet kalıp balığa çıkmayı uygun gördüm.5.5 metrelik fiber tekne 20 bg motor hazırda kumsalda yatıyordu bir çırpıda indirdik ve oltalar suda iki saatlik bir av yaptık 12 adet mercan bol miktarda kocagöz ve izmarit. Gece 24 gibi yoldayım ve saat 04 izmitteyim. Buraya kadar böyle asıl mesele ertesi gün yani pazartesi günü hızımı alamadığımdan bir yerlerde bir şeyler yapmalıydım. Fakat yem sorunu vardı pazartesi günleri izmite yem gelmiyordu.Bu yüzden avı salı gününe bıraktım.Salı günü yemleri alıp doğru meraya gittim.İlk kamışı açtım merada kimse yok hava gayet iyi fakat sıcak çok fazla neysa dönelim ilk kamışa takımı yemledim ve dibe yatırdım. Sıra ikinci kamışta onuda açtım ve yemlerini takıyorum aman allahım o da ne ilk kamış yerinden fırlamış ve denizde kamışı yakaladım ancak balığın kafasını çevirmek mümkün değil. Kalamayı açmama dahi fırsat vermedi tüm takımı kopartarak gitti. Elim ayağım boşaldı.Hemen ikinci kamışı attım çok fazla zaman geçmemiştiki büyük bir vuruş geldi fakat çok ilginç o vuruşa balık yine yakalanmamıştı. Bu işte bir terslik vardı ama neydi. O gün takımları gamagatsunun LS serisi iğneleri ile hazırlamıştım ve bu iğneler levrekte çok güzel iş yapmıştı fakat o gün iki balık kaçırmıştım Neyse akşam olmakta balık avını sonlandırmam gerekmekteydi son yemimi taktı ve attım yine güzel bir final vuruşu bu sefer iş tamamdı balık bana doğru yani uygun pozisyonda yanlayarak geliyordu problem çıkartmadan balığı almıştım 950 gr lık bir minekop. Tüm gerginliğim geçmişti avlağı bıraktım ve ertesi gün yemlerimi yenileyerek tekrardan aynı yere indim yine kimse yok.Bu sefer takımlarımı VMC iğnelerden yapmıştım Misinelerim Seaguar FC takımları suya indirdim o gün iki vuruş aldım ilk balık aşağıdaki sargoz 1050 gr ikincisi üç dakika araile geldi ancak kıyıdan kaçırdım ve tek balıkla avı sonlandırdım. Temmuz ayının sonunda 35 derece sıcakta bunada şükür diyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 3 Ağustos 2010
  2. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Bülent abi bu ne güzelliktir , çok yakışıklı bir balık tebrik ederim. Bu sıcaklarda üşenmeyip suyla buluşmanın karşılığını vermiş deniz, keşke diyer balıklarda kaçmasaymış ama o vuruşları yaşamak bile büyük bir heyecan ve tatmin yaşatmıştır. Haftasonu ben de değirmendereden küçük denemeler yaptım fakat o taraflar bitmiş artık. Bizleri raporsuz bırakma, güzel avlarının devamını dilerim, selamlar..

3. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Sargoz için tebrikler. İzmit korfezinde gecen haftasonu sargozlar vardı. Fakat kucuk oldukları için (zıpkın) atmamıştım. Demekki buyukleri de varmış :) Dalışlarımda gördüğüm olay bu sene korfez bayağı hareketli arkadaslar. Herkese rastgele.

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler
    Murat kardeşim soğuk yada sıcak bu balık avı işi böyle aklına düştümü bir kere o olta atılacak. Bu balığı aldığım günün ertesi günü de güzel bir eşkine aldım 1400 gr geldi. Baya bir uğraştırdı dip yapısıda kötü bir yer bu raparuda bu gece koyacam siteye.Esas süpriz pazartesi gecesi ( dün gece ) yaşandı yemli istavrit yakalıyoruz 10 numara sinek iğne 0.10 köstekler ve arkadaşın oltasında bir balık zar zor kıyıya aldık bir levrek 30-35 cm arası bir balık kısmet işte.Yani denizden ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor.

5. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

6. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Harika balıklar , rastgele...

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler, harika bir sargoz. Son zamanlarda ben de bunlarla karşılaşmaya başladım. Muhteşem kafa atışları var. Kösteği alıp götürüyor. Daha irilerine rast gelmeniz dileğiyle.

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler, daha güzellerini yakalaman, bu ve diğer özlenen balık çeşitlerinin körfezde artması dileğiyle, herzaman,...RASTGELE...:)

9. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Bülent kardeşim azmini ve haklı sonucu başarını tebrik ediyorum.Avlarının bol olması dileğiyle.Rastgele.

10. melikşah

melikşah ........................

Tebrik ederim süper valla:)

11. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat teşekkür ederim.Daha güzellerini yakalaman dileğim ile.

12. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erhan kardeşim teşekkür ediyorum.Körfezi biraz korusalar neler olacak neler ancak balıktan anlamayanlar iktidar olunca böyle oluyor.

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende sana güzel avlar diliyorum.