İZMİT KÖRFEZİNDE BU AYLARDA NE AVLANABİLİR???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında SııFortuna tarafından paylaşıldı.

1. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    Shimano new elf c5000 . shimano catana 3000 ve okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    istavrit , mezgit , kefal, mirmir
    s.aleykum foruma yen katıldım ve balık tutmak beni kendine baya bi baglaldı. bana yardım edebilirmisnz.

2. Querorz

Querorz Fatih

Bu sorunun cevabını merak eden çok kişi var :) .

3. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ;) öyle ama. Hani bu mevsimde ne tur balıklar olabilir

4. Querorz

Querorz Fatih

Ana sayfada şu anda harika bir eşkina raporu var Kocaeli'den. Avı yapanlardan bir kaç ipucu alınabilir belki.

5. rapalacikral

rapalacikral ali

spinle lüfer yapıyormuş.
    ama halen devam mı ? bilemiyorum

6. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kaşık mı kulanmam lazım yoksa rapala mı?

7. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bugun bi deneme yaptım 2 numara kaşikla fakat bişe bile olmadı.Acemilik işte :D

8. zincirbozan

zincirbozan Enis Ekinci

Bu gün limandan 1 adet kefal 1 adet zargana çıktı başkada bişey yoktu.

9. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dün çok at cek yaptım rapala + kaşik larla ama yok ... :D
    kısmetimiz yokmuş. kmürsel - eregli - ulaşlı - degirmendere ... artık birdahaki sefere ..

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Maalesef o bölgenin deniz yaşamı bitmiş seviyelerindedir.:confused: :confused:

Boğazın Marmaraya açılan ağzının Anadolu yakası tarafından, taaaa Gemlik limanı kıyılarına kadar denizde yaşam maalesef yok denecek kadar azdır. Hasbel kader olanlar da, ya yanlışlıkla bulunurlar orada, yada balçıkta, pislikte yaşamayı seven cinslerdir. Onların da, zaten o zehir deryası içerisinde fazlaca yaşama şansları yoktur.:confused: :confused:

11. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Şimdi ne haldedir bilmem ama, 2008 senesinde askerdeyken körfeze gittiğimizde çok fazla istavrit tuttuğumuzu biliyorum. Ve ayrıca erdek limandayken çok gariptir boyaların gemi sintinelerinin limana boşaltıldığı bir yerde; lüfer, karagöz, istavrit gibi balıkları tuttuğumuzu da biliyorum.

12. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Zaman zaman balık gerçektende bitme seviyelerine gelsede kendi gözlemlerime göre düzenli olarak avlaklarda avlananlar yok gibi. Gidenlerde zaten paylaşmazlar önemli noktaları... Mesala bu sene dişli mevsiminde biz geceden yemliye yatarken (Kartal-Maltepe arası bir yerde!) 200 mt. ilermizde bir büyüğümüz levrek için bırakma yapıyordu kıyıdan... Bu konuda bazen düşünüyorum balık popülasyonu azaldığı için balık sadece tutabilene var gibi ...

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Çok haklısın, izmit körfezi denildiği gibi değil, İnşallah bu gidişlede her yıl daha iyiye gidecek gibi görünüyor.. ;)
    Şu an kıştan çıktığımız ve su yeterince ısınmadığı için fazla bir hareket yok, körfezde ama genelde çıkan balıkları kısaca özetliyeyim bilmeyenlerde öğrensin...! Kefal, istavrit, zargana, ispari, eşkina, gelincik, sardalya, köpek balığı... :D Karagöz, sivri burun karagöz, gümüş, pisi balığı, iskorpit, aklıma gelenler bunlar, diğer kalanlarıda başkaları yazar artık... :)

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erhan bey, bilmeyenler öğrensin de, bu öğretenin yeteneğine, maharetine ve donanımına bağlı olsa gerek.:confused: :confused:

Marmara'da dediğim sınırlar içerisinde balığa giderken, yakalayabilir veya yakalayamazsınız ama, hedefinizde, hafızanızda, hayalinizde bir balık olgusu gerçekleşebiliyor mu; şöyle zevk alacağınız, mücadele edebileceğiniz, o heyacanı yaşayacağınız 3 - 5 kiloluk bir levrek veya başka bir cins ? :confused: :confused: Yoksa hedefiniz 3-5 istavritmi ? Bu bana ilkokul 1. sınıfla eşdeğer gibi geliyor ne yazık ki.

Her sene iyiye gidişten bahsetmişsiniz. İnşaallah dediğiniz gelişmeler sağlıklı şekilde sürer dilerim. Ama bu cuma günü gittiğimiz Yalova kıyı şeridinde, bir tek martı bile göremedim.:confused: :confused:

15. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    birazda ben ekleyeyim lüfer levrek izmarit kolyoz sardalye tirsi bazen palamut uskumru tekir mırmır aklıma gelenler şimdilik böyle

16. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    VALLA BALİK VAR . HELEKİ SU GUNLERDE SARI KANAT CEKIYOLARMIŞ AMA İŞTE BİZ ACEMİ OLUNCA GELMMESİ NORMAL...

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ben bildiklerimi yaşadıklarımı ve yakın çevremde yaşananlardan bildiğim kadarıyla örnek vermeye çalıştım...! bu işinde ilk okulla..! tahsille..! falan bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum nice balıkçı vardırda tahsilli birçok kitap yüklü balıkçıyı cebinden çıkarır sanırım..! Siz yalovada martı göremediyseniz bu koca marmaranın hiç bir yerinde martı yok anlamına gelmez..! belkide yaşadığınız anlıkta olabilir...! ;) oysa benim evimden denize 10 dakikalık uzaklık olmasına rağmen gece yarısı bile uyurken martı sesini duyabiliyorum....! nedense...! :)

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erhan bey, polemik pek tarzım değildir. Net yazarım ve cevapları da net olmasını isterim.

Sizin '' Bilmeyenler öğrensin '' hitabınıza istinaden cevap verme gereği duydum ki, burada '' Bilmeyen '' bendim; değerlendirmelerinizle. Ben bilmediğimi, yaşamadığımı yazmam.

İlkokul vs. kıyaslamasında ise, benim için istavrit avını, av olarak görmediğimin vurgusu yapılmıştı. Yoksa bahsettiğinizle, uzaktan yakından ilgisi ve alakası yoktur.

Marmara derken, çizdiğim sınırları atlamışsınız sanırım. Marmara'nın tamamından bahsetmedim.:confused: :confused:

Kullandığınız bol bol ( ! ) işaretlerinin ise, kişilerle alay edildiği anlamını taşıdığını bilmenizi istirham edeceğim.:confused: :confused:

Neyse, Allah'a emanet, kal sağlıcakla.

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Bende net yazarımda burası bazen çok net ifadelere müsait olmadığı için biraz daha yumuşak yazmak mecburiyetinde kalıyoruz....! Cevabımında gayet net olduğunu sanıyorum...! anlaşılır olduğunu sanıyorum, anlamadıysanız bunda benim kabahatim olduğunuda sanmıyorum...!
    Bilmeyenler öğrensin dememe sebep olan bataklık benzetmesi ve orada balık yaşamaz denmesine istinadende heralde başka türlü cevap vermekte olmazdı sanırım. Bilmediğinizide 2 martı görmemekle ortaya siz koydunuz ben değil sanırım...!
    Kullandığım bu işaret ( ! ) bu şekilde değil, yani parantez içöinde değil farkındaysanız, parantez içinde olsaydı sizin dediğiniz gibi kişilerle alay etme anlamını taşırdı..! oysa benim kullanma şeklim dikkat çekme anlamındaydı..! Bilmem anlatabildimmi..!?
    İstavrit avını avdan veya balıktan saymama hastalığı demek çoğu kişide var, düne kadar beraber şeytan oltasıyla vs. istavrit yakaladığımız kişiler biraz uzmanlaşınca bu balığı balıktan ve avdan saymama gibi bir hastalığa yakalanıyorlar her nedense...! :)
    Çizdiğiniz çizgi yanılmıyorsam kadıköyden başlayıp marmaranın anadolu kıyılarını dolaşıp gemlik limanına kadar uzanıyordu, buda tamamı olmasada önemli bir kısmını kaplıyor sanırım...! bu sınırlar içindede hatırı sayılır balıklar alındığını buradaki raporlardan görüp öğreniyoruz şükür, bunlardan haberimiz olmasa bu kıyıların çok kötü fena durumda olduğunu benim gibi bir çok kişide düşünebilirdi...!
    Selâmlar...

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sayenizde bir çok şeyi daha net anladığımı farkettim; Erhan bey. Bu vesile teşekkürler ederim.