İzmit körfezinde kalamar avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Evet meraklısına iyi bir haber. İlk sinyallerini aralık ayında aldığımız kalamarın ciddi denemesini dün itibari ile yapmış bulunmaktayım.Havanında çok güzel olması bizim denize tekne indirmemizi teşvik etti.Üç arkadaş değirmendere den izmitin batısına doğru yol aldık.Esas hedef balığımız istavrit ancak hemen çaparanın üstüne birde jig koyuverdim. Gizli hedef kalamar. Takımlar suya salındı balık dipte yaklaşık olarak 20 kulaç ve o hareket ağır bir çekeleme be yine ağır haraketler, işte o zaman bu iş tamam dedim ve yavaş yavaş takımı yukarıya çekmeye başladım.Daha önce de defalarca kalamar avı yapmıştım.Bu sebepten tecrübelerimde beni yanıltmamıştı. ilk kalamarı almıştım. Sonrasında ikincisi ve üçüncüsüde teknedeydi.Tabi arada istavrit yakalamaya da devam ediyorduk.Şimdi ne var bunda diyen arkadaşlarımız olabilir ancak izmit körfezi çeşitlilik anlamında sıkıntılı bir süreç geçiriyor.İstavritin dahi görülmez olduğu bu günlerde kalamarın çıkması süpriz bir durum.Yem yoksa balıkta yok.Bu mantıktan baktığımızda gerçekten yem olmadığı zamanlarda balık hiç olmuyor.İki yıldan bu yana tekenin azalması ve bazı bölgelerde tamamen ortadan koybolması bu yemin peşinden gelen balığında azalmasına ve bazılarının yok denecek kadar ortadan kaybolmasına sebep olmuştur. Yani kalamarın körfez sularında bollaşması her açıdan çok olumlu.

Konu ile ilgili resimleride en kısa zamanda ekleyeceğim.

Son düzenleme: 24 Nisan 2010
  2. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Bülent bey bu gerçekten çok güzel bir haber, ben de dün kuruçeşme tarafından istavrit denemesi yaptım dediğiniz gibi balık yok denecek kadar az.
    İnşallah yakın zamanda büyüklerimizin anlattığı çeşitliliği görürüz körfezde.

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Güzel haberde keşke şimdilik açıklama yapmasaydınız, :( çünkü bu millet, teke gibi bununda neslini tüketir, küçük tekeleri salın almayın dediğimizde kızanları hatırlıyorumda, bu konularda bizim milletin eline su döken olmaz, tabi kalamarın peşinden gelecek balıkların, gelmemeside, cabası, ama yinede güzel haber, teşekkürler. :)

4. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek

Kalamar dediğimiz balık ahtapotun yavrusumu oluyor ?

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kalamar, bir çeşit mürekkep balığıdır. Kafadan bacaklılardandır, ahtapot gibi. Ahtapotun yavrusu değildir, başka bir canlıdır.

6. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bülent hocam tebrikler , hedef avınıza ulaşmışsınız. Seninde belirttiğin gibi teke maalesef yok denecek kadar azaldı, 2 yıl evvel Derince harikalar sahilinin orada teke aradım fakat maalesef 3 tane ancak süzebildim , bende hiç ava çıkmadan suya iade ettim.

7. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkürler furkan

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler bülent körfezden böyle haberler duymak baya heyecanlandırdı beni :)

9. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    ulaslida geceleri gemiden teke suzup eskinaya atardik,korfezden mezgit disinda balik yakalayamamistim,1996-1997 de..

10. RAPÇİ

RAPÇİ yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    tebrikler güzel bir av olmuş

11. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    bülent abi, tebrikler...çok ama çok sevindirici bir haber bu..aslında daha önceden sinyallerini vermişti, çupra, mercan gibi ;)

12. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    erhan abi sende karar ver, yayınlayalımmı yayınlamayalımmı , :confused: :confused: :confused:

13. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,körfezden böyle haberler almak insanı sevindiriyor.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

14. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Şahane, arkasından Sinagrit, Akya da gelir İnşallah, tebrikler

15. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ben sadece fikrimi beyan ettim, körfezde olan bitenleri benden iyi bilen biri olarak bu soruyu bana sorman yersiz, vicdanına soracaksın, ne diyorsa ona göre hareket edeceksin öyle değilmi, zaman, zaman başka forumlarda okumuşluğum olmuştu, mesajlarında bazı şeyleri özelden haberleşelim diye, neden herkesle herşeyi paylaşmayalım o zaman, herkes üşüşsün,nesli tükenirse tükensin ozaman değilmi, inceldiği yerden kopsun, ama sonra şikayet etmeyelim, tekede bitti şu balık çıkmaz oldu falan diye, Sağlıkla kal, Mutlu kal, :confused: :confused: :confused: