izmit körfezinde kalamar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Evet meraklısına iyi bir haber. İlk sinyallerini aralık ayında aldığımız kalamarın ciddi denemesini dün itibari ile yapmış bulunmaktayım.Havanında çok güzel olması bizim denize tekne indirmemizi teşvik etti.Üç arkadaş değirmendere den izmitin batısına doğru yol aldık.Esas hedef balığımız istavrit ancak hemen çaparanın üstüne birde jig koyuverdim. Gizli hedef kalamar. Takımlar suya salındı balık dipte yaklaşık olarak 20 kulaç ve o hareket ağır bir çekeleme be yine ağır haraketler, işte o zaman bu iş tamam dedim ve yavaş yavaş takımı yukarıya çekmeye başladım.Daha önce de defalarca kalamar avı yapmıştım.Bu sebepten tecrübelerimde beni yanıltmamıştı. ilk kalamarı almıştım. Sonrasında ikincisi ve üçüncüsüde teknedeydi.Tabi arada istavrit yakalamaya da devam ediyorduk.Şimdi ne var bunda diyen arkadaşlarımız olabilir ancak izmit körfezi çeşitlilik anlamında sıkıntılı bir süreç geçiriyor.İstavritin dahi görülmez olduğu bu günlerde kalamarın çıkması süpriz bir durum.Yem yoksa balıkta yok.Bu mantıktan baktığımızda gerçekten yem olmadığı zamanlarda balık hiç olmuyor.İki yıldan bu yana tekenin azalması ve bazı bölgelerde tamamen ortadan koybolması bu yemin peşinden gelen balığında azalmasına ve bazılarının yok denecek kadar ortadan kaybolmasına sebep olmuştur. Yani kalamarın körfez sularında bollaşması her açıdan çok olumlu
    Ayrıca aynı gün beni yaklaşık onbeş dakika uğraştıran camgözdende bir poz. Akaşamda istavritleri ve kalamarları bekletmeden ve ağlatmadan gereğini yapma hazırlıklarımızdan bir sahne.

Av tarihi : 23-04-2010

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    İyi haberler için sevindim.
    Görüntüler çok keyifli. Deniz de "çarşaf gibi" derler ya aynen öyle.
    Bereketli ve afiyet olsun.
    Sevgi ve selamlarımla...

3. Metalist

Metalist Özkan

Camgözün akıbeti ne oldu acaba?

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu rapor sayesinde geçen aralık ayında 2 arkadaş ortaya koyduğumuz bir teoriye ciddi bir dayanak elde etmiş olduk. Bilirsiniz boğazda geçtiğimiz kış istavritlerin bir çoğunda yaralar mevcuttu. Havaların soğuk gittiği o dönemde hastalık ihtimalinin ortaya çıkması oldukça zayıftı, daha önce hemen hemen hiç görülmemişti. Benim aklıma hastalık değilse ne olabilir? sorusu geldi. İlk faturayı kalamar ve sübyeye çıkardım. Çok yakım bir arkadaşıma konuyu hiç açıklamadan sordum. "Eğer bunun hastalık olmadığını varsayarsak sence ne olabilir?" dediğimde, ilk cevabı "ya sübyedir ya kalamardır, o da boğazda imkansız" demişti. Şu an %75 oranında geçen kış istavritlerdeki yaraların bu famlyadan kaynaklandığından emin olmuş durumdayım.
    Bülent Abi paylaşımınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Ciddi şekilde çok faydası oldu.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Geçen senede yanılmıyorsam Kumburgaz taraflarından onder1907 arkadaşımız kalama yakalamıştı.

- Bir arkadaşımda Sinarit Palazından bahsetmişti.

Desenize Marmara'da hayat herşeye rağmen canlanıyor.

Sevgiler & Selamlar.

6. barış41

barış41 barış

Bülent abi tebrikler çok güzelbir haber inşallah kalamarında peşine tekegibi düşüp kurutmazlar:mad: bu izmitimiz için çok faydalıbir gelişme umarım peşinden güzel balıklarıda getirir:)

7. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Sevindirici bir haber,Marmarada çeşitlilik artar inşallah.
    Selamlar,

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Sağolasınız. Allahtan bu hayvan balık sınıfında değil. Pek ilgilenen olmuyor.Yem olarak kullansalar kalamarı yiyecek balıkta buralarda yok. O yüzden kafamız rahat.Sadece gırgırlar troller peşine düşermi dedik oda zor.