Ve nihayet dostlar, 2002 yılından bu yana görmediğimiz bir bereket var güzelim körfezimizde. Yer belirtmiyorum. Çünkü her rıhtımdan, her taşın üzerinden bolluk yaşanıyor. Çepeçevre tüm körfez kıyıları amatör balıkçıların yüzünü güldürüyor. Böylesi bir bolluk ve akın en son 1983'te yaşanmıştı. 2002'de ikinci bolluğu yaşadık. Ancak bu başka dostlar. Öyle sahte balıkla filan zaman kaybetmeyin. 2 numara Yalova Kaşığı yada Alba Toby 2 numara kaşık yeterli. Balık dipli. Kaşığın deniz tabanına oturmasına az kala başlayacaksınız çekmeye. Hızlıdan yavaşa, yavaştan hızlıya. Hele bir de 3'li kancanıza kısa bir hırsız iğneyi tel yada dynema ile bağladınız mı keyfini sürmeye başlayın. Boş yok. Sahildeki aydınlatma ışıklarının deniz yüzeyine vurduğu her yer avlak. Uzağa atamıyorum diye üzülmeyin. Uzak - yakın her yer kıyamet gibi balık. Ağırlıklı olarak sarıkanat. Hatırı sayılır kadar çok lüfer. Devri yüksek hafif bir makina yada ben yorulmam derseniz büyük kafalı bir makina işinizi görecektir. Kamış? Evde elinize ne gelirse alın ve fırlayın. Hafif olsun derseniz spin kamış. Ama 3 metrelik bir kamışı tavsiye ederim. 4.50 surf kamışla ağırlığı 2 kiloyu geçen takımla bile taşıyamayacağı kadar avlananlar var. Saati söylemeyi unuttum galiba. Akşam karanlık çöktükten sonra günün ilk ışıklarına kadar. Tamamen sizin kondüsyonunuza ve zamanınıza kalmış. Rüzgar, yağmur, ay ışığı, beden misina kalınlığı fark etmiyor. Balık aç. En kısa sürede en çılgın şekilde avlanmanın peşinde. Bir örnek; bir yumak yosun toplayarak gelmekte olan kaşığa bile atlıyor balık. Yerinizde olsam kalabalıktan uzak bir sokak lambasının denize vurduğu sakin bir yer bulun ve tadına varın. Bu arada, geç de olsa körfezimizde gırgır, algarna ve manyat yasağını uygulamaya almış olan, bu kanuni düzenlemenin hayata geçmesinde doğrudan yada dolaylı olarak etkisi olan herkese çok ama çok teşekkür ederim.
ulan kafayı yiyecem bandırmada balık yapıyor gidemiyoruz kocaelide üniversitedeyiz hem yanımda makine yok hem vizeler var oynatmaya az kaldı
Ağzınızdan bal damlıyo vallahi gaza geliyorum fakat zaman meselesi giden arkadaşlara rast gele rapor için tesekürler.
vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler,valide almış bugün yemeklik sarıkanat söylemesi ayıp direkt yiyince dedim bu balık marmara balığı diye kokusundan belli demek körfezimizin balığıymış maşallah diyelim ben böyle bir akını bekliyordum çünkü emarelerini erhan abiyle birlikte (er41han) epey zaman önce bir istavrit avında görmüştük.. yarın işçıkışı soluğu deniz kenarında alıcaz inşallah hadi bakalım hayırlsı..