İzmit Körfezinde Sarıkanat ve Lüfer bereketi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında seawolf41 tarafından paylaşıldı.

1. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Ve nihayet dostlar,

2002 yılından bu yana görmediğimiz bir bereket var güzelim körfezimizde. Yer belirtmiyorum. Çünkü her rıhtımdan, her taşın üzerinden bolluk yaşanıyor. Çepeçevre tüm körfez kıyıları amatör balıkçıların yüzünü güldürüyor. Böylesi bir bolluk ve akın en son 1983'te yaşanmıştı. 2002'de ikinci bolluğu yaşadık. Ancak bu başka dostlar.

Öyle sahte balıkla filan zaman kaybetmeyin. 2 numara Yalova Kaşığı yada Alba Toby 2 numara kaşık yeterli. Balık dipli. Kaşığın deniz tabanına oturmasına az kala başlayacaksınız çekmeye. Hızlıdan yavaşa, yavaştan hızlıya. Hele bir de 3'li kancanıza kısa bir hırsız iğneyi tel yada dynema ile bağladınız mı keyfini sürmeye başlayın. Boş yok. Sahildeki aydınlatma ışıklarının deniz yüzeyine vurduğu her yer avlak. Uzağa atamıyorum diye üzülmeyin. Uzak - yakın her yer kıyamet gibi balık.

Ağırlıklı olarak sarıkanat. Hatırı sayılır kadar çok lüfer. Devri yüksek hafif bir makina yada ben yorulmam derseniz büyük kafalı bir makina işinizi görecektir. Kamış? Evde elinize ne gelirse alın ve fırlayın. Hafif olsun derseniz spin kamış. Ama 3 metrelik bir kamışı tavsiye ederim. 4.50 surf kamışla ağırlığı 2 kiloyu geçen takımla bile taşıyamayacağı kadar avlananlar var.

Saati söylemeyi unuttum galiba. Akşam karanlık çöktükten sonra günün ilk ışıklarına kadar. Tamamen sizin kondüsyonunuza ve zamanınıza kalmış.

Rüzgar, yağmur, ay ışığı, beden misina kalınlığı fark etmiyor. Balık aç. En kısa sürede en çılgın şekilde avlanmanın peşinde.

Bir örnek; bir yumak yosun toplayarak gelmekte olan kaşığa bile atlıyor balık.

Yerinizde olsam kalabalıktan uzak bir sokak lambasının denize vurduğu sakin bir yer bulun ve tadına varın.

Bu arada, geç de olsa körfezimizde gırgır, algarna ve manyat yasağını uygulamaya almış olan, bu kanuni düzenlemenin hayata geçmesinde doğrudan yada dolaylı olarak etkisi olan herkese çok ama çok teşekkür ederim.

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    ÇOK GÜZEL BİR HABER...! TEŞEKKÜRLER... :clap2: :thumb:

3. carsisamet

carsisamet samet

ulan kafayı yiyecem bandırmada balık yapıyor gidemiyoruz kocaelide üniversitedeyiz hem yanımda makine yok hem vizeler var oynatmaya az kaldı

4. tuncay altaş

tuncay altaş tuncay

Favori Kamış:
    Lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    Spro süper long cast 3600
    Ağzınızdan bal damlıyo vallahi gaza geliyorum fakat zaman meselesi giden arkadaşlara rast gele rapor için tesekürler.

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler,valide almış bugün yemeklik sarıkanat söylemesi ayıp direkt yiyince dedim bu balık marmara balığı diye kokusundan belli demek körfezimizin balığıymış maşallah diyelim ben böyle bir akını bekliyordum çünkü emarelerini erhan abiyle birlikte (er41han) epey zaman önce bir istavrit avında görmüştük..
    yarın işçıkışı soluğu deniz kenarında alıcaz inşallah hadi bakalım hayırlsı..

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Gemlik körfezine de bekliyoruz onları,bitirmeyin sakın:) :) :)

7. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    söz veremeyiz abi :)

8. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Koşup geliyorum iş çıkışı evden çorba kaşıklarını alayım onlara bile atlarlar

9. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    marinadan çıkar mı bu balıklar abi :)

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Çıkmazmı... :D

11. myurtsever

myurtsever mustafa yurtsever

Favori Kamış:
    Okuma Salina X
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    burasadan başka her yerde var galiba lüfer.