İZMİT KÖRFEZİNİN GÜZEL DİŞLİLERİ.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında aates2001 tarafından paylaşıldı.

1. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    tüm dostlara merhaba. uzun süredir süren dişli kovalamalarımız sonunda sonuç verdi. bugün öğleden sonra havanın ısınmasıyla acaba tekrar mı denesem derken Muhammed hocam aradı.güneşi gördün mü ne dersin diyince okul çıkışı kızımı kreşten aldıktan sonra yemek bile yemeden doğru meraya attık kendimizi. tam oltaları hazırlarken bir baktım tanıdık bir sima.acaba bu övünç mü diye sesli düşünürken kendisi de bana döndü.çok sevindim kendisini gördüğüme. durumları sordum. ben de yok ama çekenler var dedi. hayırlısı dedik oltayı arabanın yanında hazırlarken baktım Muhammed in oralardan yerlerde taşların dibinde bir kovalamaca falan.hemen olaya el attım ve Muhammed in kıyıda düşürdüğü dişiliyi kovaya ulaştırdık. baktık ki atraksiyon uzaklarda oluyor hemen 22 gr pilgrim kaşığı hazırladım ve başladım at-çek yapmaya.çok sürmeden sonuç aldım.2. dişliyi kovaya gönderdik.arkasından bir tane daha.sonra durdu.bir vuruş aldım sonrasında ama kapamadık maalesef.derken Muhammed çok güzel bir dişiliyi kıyıya kadar getirdi.enfes bir görünümü vardı ve lüfer olup kofanalaşmaya az zamanı kalmış bir dişiliyi maalesef tam çekerken düştü.arkasında bakakaldık....
    bu arada Övünç toplanmış ve yanımıza gelmişti. o da aynı şekilde bir tane kaçırmış. hayırlısı demekten ötesi yoktu. sonrasında hiçbir hareket olmadı ve hava karardı. neyse bu balık böyle ise yemliye de gelir dedik ve eve gidip yemekten sonra tekrar gelmek üzere meradan ayrıldık.
    eve giderken taze istavritlerimizi aldık. yemeklerimizi yedikten sonra doğru tekrar aynı mekana.önce ben 1 tane aldım, 1 saat sonra Muhammed 1 tane aldı onun balığına bakarken hop benim oltaya bir saldırı oldu.onu da aldık.sonra ben tekrar bir vuruş aldım ama geç kaldım tasma lamada ve onu kaçırdık.
    günün özeti gündüz 3 adet gece yemlide 3 adet dişlilerimizi kovamıza koyduk. en azından uzun süredir süren dişli kovalamacısında sonuca ulaştık. yalnız şöyle bir kanaat getirdik: gerek at-çekte gerekse yemlide balık aynı yerde durmuyor, sürekli geziniyor. yuvaya gidip tekrar çıkıyor avlanmaya. eğer denk gelirsen alıyorsun balığı. yoksa bir akın söz konusu değil.bizim aldığımız balıkların meradaki yerli göç etmeyen balıklar olduğunu düşünüyoruz. tabi büyüklerimizi ve işin uzmanları nasıl yorumlar bilmiyorum.

at-çek ile gündüz alınan dişliler

bunlarda gece yakalananlar.bunları özellikle Erkan ve Hamit Hocalarım için çektim.onlara özellkle selam.....

Muhammed Hocama beni yalnız bırakmadığı ve eşlik ettiği için çok ama çok teşekkür ederim.onunda emeği çoktur.unutmuyorum seni Muhammed.ne çektin be Muhammed...
    herkese rastgele.

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    AHMET SENİDE MUHAMMEDİDE TEBRİK EDERİM... :) SİZİN ADINIZA SEVİNDİM ALLAH CC NASİP VE KISMETİNİZİ VEDE SAYISINI ARTTIRSIN...;) reeling hooked AYRICA KÖRFEZİMİZDE BÖYLE BALIKLARINDA OLDUĞUNU GÖRMEMİZE VESİLE OLDUĞUNUZ İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER...! :D SELÂM VE SEVGİLERİMLE... mrsparkle

3. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    Tebrikler, körfezde bu güzellikleri görmek mutlu ediyor beni.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;okuması zevkli,güzel ve ayrıntılı raporunuz için sonsuz teşekkürler inşallah devamı gelir.Rastgele.

5. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler ahmet yemliyede geliyo olması iyi haber ozaman buralarıda denemeklazım yemli at cekde bişeyyok

6. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Tebrikler :clap2: :clap2: :clap2:

Başarılarınızın devamını dilerim daha iri ve daha güzellerini yakalamanız temennilerimle

Sevgiyle kalın

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler, afiyet olsun, gerçek dişli :D

8. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    oooooo hocam maşallah yemlide boş geçmemiş tebrikler afiyet olsun..

yarın akşam iş çıkışı meradayım kısmetse inşallah bu kez dışarı alamadığım lüferin ifadesini alıcam :)

pilgrim kaşığı izmittenmi aldınız yoksa internetten mi verdiniz sipariş ben aradım bir ara epeyce bulamadım..

görüşmek üzere iyi akşamlar..

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Övünç bakıyorum lüfer kaçırmaya başladın... :) Yalnızmı gittin yoksa mehmetlemi, neresi bu avlak askeriyeye yakın yermi yoksa, kayıkların olduğu geniş meydanın olduğu yermi... ;) yarın için sana ...RASTGELE... reeling hooked

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Ahmet ve Muhammed hocam, sizlerin raporlarını özlemiştik.Güzel bir sezon açılışı yapmışsınız, devamın ve daha güzellerinide dilerim, rastgele:)

11. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Afiyet şeker olsun ;)

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Bereketli olsun, böyle güzelikleri körfezde görmek güzel, devamlarını dilerim .

13. barbarossa78

barbarossa78 Muhammed BİLİR

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2060 CARISMA 390CM ALBASTAR 2330 CARP 390CM
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ -- 4000Vİ --- OKUMA TRİO 30
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    Ne çektin be ahmeeet..... 6 dişli için bir sayfa dolusu rapor yazmışın. Hoş yazmayacan da ne yapacaan değil mi? başka balık çektiğin yok ki, elindekilerle idare edecen artık. :) banghead

14. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    teşekkürler Erhan Abi.gelsene buralara takılalım.

teşekkürler.evet körfez bu sene beklentileri karşıladı inşallah devamı gelir.

ben de yorumunuz için teşekkür ederim.

yemlide pek umudumuz yoktu ama 4 kere çok güzel vuruş oldu 3 ünü alabildik.yalnız vurdu mu çok güzel asılıyor.çekerken çok farklı, balık sana doğru yüzünce önce anlayamıyorsun sonra direnmeye başlıyor.

teşekkürler

teşekkürler ederim

merhaba Övünç. o gün biz tutup sen yakalayamayıca kendimizde bir suçluluk duygusu oluştu.dün çok enteresandı 10 metre sağdakiler alıyor biz alamıyoruz. dün yine aynı eleman çoştu. hani kıvırcık saçlı olan vardı.ama bizimkiler hiç alamadı.ben geç kaldığım için fazla atış yapamadım.
    kaşığı izmit ten aldım.ama istedğim kaşık yani 22 grlık yok.hatta norveçte bile yokmuş.burdan herkese duyuru olsun.pilgrim kaşıkları aldınız aldınız alamadınız dünyada hiçbir yerde yokmuş.satıcıların hepsi öyle diyor. ben de 28 ve 32 grlık aldım mecburen.
    yemliye gelince acaba olur mu diyerek gittik.sen ordayken gelen arkadaş biz gittiğimizde hala ordaydı ama hiç vuruş bile olmadı dedi.iyice umudumuz kırıldı. neyse biraz otutur gideriz dedik.sonrası malum...
    yalnız öyle hemen vurdun aldın olmuyor bayağı bekledik.bilgin olsun.

teşekkürler İsa Abi.sezonu açtık ama bu rapora kadar hiç dişli alamamıştık. şimdilerde bir şevk geldi artık boş durmayız.gidene kadar dişli, sonrasında istavrit, eşkina falan devam ederiz.

teşekkürler

teşekkürler ederim.

adamım ben düşündüm de....hihi hihi hihi hihi

15. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

16. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    Shimano new elf c5000 . shimano catana 3000 ve okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    istavrit , mezgit , kefal, mirmir
    kısmetse saat 09 gibi kavaklıya gidicem allah nasıp ederse boş dönmem inşallah

17. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tebrikler, Körfez bizi yanıltmayacak bu sene ve nisan mayıs ve hatta haziran ortasına kadar lüfer ve alt familyası av verecek. Şu an balık dağınık vaziyette ve biraz açıkta. Tam kıyılamıyor bu birazda yem ile ilgili, ne zaman istavrit ve gümüş kıyılar o zaman lüferde kıyılar. Tabi bunlar benim tahminlerim aç tavuk ve buğday ambarı misali.