Merhabalar; Son günlerde Bursa'dan harika av raporları geliyor. İştahımız kabardı . Hafta sonu havaların güzel olmasını fırsat bilip İzmit,Gölcük ya da Yalova civarlarına kıyıdan mırmır,karagöz avı yapmak için gitmek istiyoruz. Narlı'daki bereketin farkındayız ancak o kadar uzun bir mesafeyi gidemeyiz. Ne tavsiye edebilirsiniz bize? Nereye gitmeliyiz ve gittiğimize değer mi? Teşekkür ederim.
Körfezde Lüfer var diyor abilerimiz ama karşıda dediğin gibi gölcük tarafında raporlar gayet olumlu kısmet sonuçta
Lüferden sıkıldık artık . Mırmır, karagöz, eşkina çok daha çekici geliyor. Gölcük tarafında nereye gitmeli acaba? O taraflarda avlanan arkadaşlar durum hakkında fikir verirlerse çok iyi olur.
Bizim buralara öyle narlı gibi balık falan bekleyerek, umarak sakın gelmeyin, korkarım sükûtu hayale uğrarsınız...! daha bizim buralarda istavrit bile kıyılamadı...! İstanbuldan narlı pek uzak sayılmaz, körfezi dolaşmadan, yalova yoluyla çok daha erken varırsınız...! ....RASTGELE.... :thumb: reeling hooked
Geçen cuma akşamı gittim,ki fırtına kıyamet kopuyordu. 17.45 Pendik'ten yoalova feribotuna binip ordan araçla devam ettik. 19.00'da gemlik teydik.Oradanda 10-15 dk'lık bir yol var. 206km yanlış )
Emre Bey aynı Narlı'dan mı bahsediyoruz acaba? Benim bahsettiğim Narlı, Erdek Körfezi'nde ve Gemlik'e uzaklığı en az 150 km ) .
Benimde bildiğim erdek tarafında Narlı diye bir yer yok. Forumda da bir kaç abimizin rapor paylaştığı Narlı, Gemliğe taş çatlasın 20 km filan, ama tavsiyem Mudanya tarafından hızlı feribotla gelirseniz daha kısa araba kullanmış olursunuz, ordanda mesafe 50 km civarı
Abi ben Google Earth'den bakıyordum. Bana Bandırma'daki Narlı'yı gösteriyormuş. Şu anda yine haritadan bakıyorum da Narlının Yalova'ya uzaklığı Mudanya'ya uzaklığı gibi. Ben Anadolu Yakası'ndan geleceğim. Yenikapı'ya gitmek yolumu uzatacaktır. Peki Narlı'da kıyıdan avlarımızda başarılı olabilir miyiz? Herkes sandallarla açılıyor. Biz muhtemelen kıyıyla yetineceğiz.
Erdek tarafinda narli diye bir koy vardir ....erdek, ocaklar,narli ilhanlar turanlar kucukova buyukova diyerekten erdek korfezinden bandirmaya dogru uzanir.....
Bizim izmit'ten gidenler var, bu bahsedilen narlı gemlik armutlu arasındadır, Yalova Armutlu güzergâhındanda gidilir ama bu yol biraz virajlı ve bozuktu, belki şimdi düzeltilmiştir, anadolu yakasından eski hisar, yalova araba vapuru ile devam edebilirsiniz, sağlıkla kalın, ...RASTGELE... reeling hooked
Tesekkur ederim hepinize. Yem olarak ne kullanmaliyiz? Temin edebilecek yerler var mi o civarlarda? Zar zor ikna ediyorum arkadaslari. Onun icin tekrar soruyorum. Kiyidan iyi av verir degil mi? ) Bos donersek hic iyi seyler olmaz bana .
şu an narlıda kıyıdan olmasada yaklaşık 100 150 metre açıkta güzel balık alındığını biliyorum,yem işini halledip gidersen daha iyi olur,izmitte şu aralar sadece hafta sonları yem oluyor bilgin olsun.. boru kurdu yada kaya kurdu işini rahatlıkla görür,olmazsa canlı teke de 3. seçeneğin.. umarım keyifli geçer rastgelsin..
Övünç Abi, Fatih Abi teşekkürler. İzmit'ten mi tedarik etmeliyim yemi? Narlı'dan alamaz mıyım? İnşallah bu hafta gidemezsek bile haftaya gideceğiz.
Narlıdan bulabileceğinizi sanmıyorum, olurda tekne ile avlanırsanız diye söylüyorum, gümüş balığıda kullanılıyormuş ve iyide işe yarıyormuş,sardalyada işe yarar, canlı teke de işe yarayacaktır, orada mırımır canlı tekeye geliyormuş, oraya kadar gitmişken kıyı yerine tekneyi tercih etmenizi tavsiye ederim... Oradan bir şey çıkmazsa fıstıklıyıda bir yoklayın derim...! Kısmetiniz bol olsun....RASTGELE... :thumb:
Erhan abini yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.hele bir de lüferden sıkılmışsınız ki biz burada onu bile bulamaz olduk.biz bile burdan narlı taraflarına mı gitsek diye düşünürken buralara gelip bence hayal kırıklığına uğramayın.karar yine de sizin.rastgele...