İzmit'in LRF star'ı!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Emrecan Kaya tarafından paylaşıldı.

1. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Geçtiğimiz Çarşamba akşamı yurtta bunalınca havanın güzel olmasını fırsat bilerek LRF ve spin takımlarımı hazırlayıp kendimi sahile attım. Vardığımda bir kaç topan kefal suyun üzerinde keyif sıçrayışları yapıyordu. Biraz denizi biraz da karşıyı izledikten sonra 5 cm'lik beyaz silikonumu takıp atışlara başladım. İlk atışta büyük bir gümüş(13-14 cm.) oltaya bindi.

İkinci atışımda biraz daha dipten getirdim silikonu. Maksat kayabalıklarıyla oynamak... Sonraki atışlarımda bir kaç kayabalığı ziyaret etti oltamı. Öpe koklaya ait oldukları yere bırakıldı tabi. At çek at çek devam ederken birden bir şey sarstı oltamı. Çok iri bir şey değildi; şansa bir çinekop yolunu kaybedip silikonuma atlamıştır diye düşündüm. Orta hızda misinayı toplarken balığı sudan kestiğimde bile çinekop olduğuna kanaat getirmiştim.

Sudan çıkardığım orta boy bir istavritti. Ama direnci aynı boyda bir çinekop kadar vardı. Bu bile beni eğlendirmişti. Nazikçe iğneyi çıkarıp bir fotoğraf çekildim yakışıklıyla. Toplanacağım sırada kendi yaptığım jig head dibe takıldı. Hafif bir çekmemle hareketsiz bir ağırlık hissettim.

Deniz anaya bir yıldız borçlanmış oldum. Geri bıraksam yaşar mı ki acaba sorusundan sonra hatıra olarak saklamaya karar verdim. Daha sonra yarım saat kadar da bir kaç sahte yüzdürdüm. Ne takip ne vuruş vardı. Zaten dalarlı sahtelerimi sığ suya bırakmaya pek de niyetim yoktu.

Av maceramın sonunda elimde kalan bir deniz yıldızı ve kısa süren avdan aldığım haz kalmıştı. Her halükarda kârdaydım...

Bu da deniz yıldızımız:

Bu da süper kuyruk titreşimli silikon ve el yapımı jig head:

2. oltacı34

oltacı34 Ünsal DEMİR

Favori Kamış:
    3,5m çelik sargı karbon. RR60 makina
    En İyi Avı:
    yayın 5kg
    Tebrikler güzel av olmu5

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler gayet eğlenceli amacına uygun bir av olmuş... Geri salinmasi da ayrı bir jest.. tebrikler tekrardan. Size soracağım bir sey var. Jig headleri nasıl yapıyorsunuz?
    Teşekkürler şimdiden. Rastgele

4. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tebriğin için teşekkür ederim Murat..

Jig head konusuna gelirsek; öncelikle Mustad 32756 veya Fudo 2101 ABJG kodlu iğneler; özellikle Fudo'yu tavsiye ederim. Sonra istenilen gramajda kıstırma kurşunu iğne palasının dönüm noktasına sabitliyorum. İstediğiniz gibi ojeyle renklendirebilirsiniz.

Bir de daha ağır ve daha cafcaflı bir şey istiyorsan delikli kurşunu öneririm. Paylaştığım fotoğraftaki delikli zeytin kurşundan yapılmıştır.

Önce kurşunu penseyle ikiye bölüyorum, oluşan çapakları temizliyorum ve düz bir zemin yaratıyorum.

Daha sonra kurşunun düz kısmını sert bir zemine oturtup, ince delikli kısmından aşağıya doğru bıçak ve çekiç yardımıyla kesik atıyorum. Elimde görseldeki gibi bir kıstırma kurşun oluştu.

Daha sonra bunu yine iğnenin pala dönümüne pense yardımıyla sıkıştırıp sabitliyorum. Ancak pensenin tırtıklı dişleri kurşunu eziyor, bunun önüne geçmek için iki adet düz bir metal parçasını pensenin iç ağzına yapıştırıcıyla sabitliyorum. Böylece kurşunun formu konik olarak kalıyor. En sonda da istediğim şekilde renklendiriyorum.

Görseldeki jig head'de kırmızı oje üzerine şeffaf simli oje kullandım. Onun üzerine de kullanmadığım atılık rapalalarımdan birinin gözlerini yapıştırdım. Bu bende hobiye dönüştü. Size de tavsiye ediyorum, üç jig head'e 10-15 lira vermektense bu şekilde tanesi 50 kuruşa denk geliyor. Hem zevkle yapıyorum hem tasarruf ediyorum.

Şimdiden ellerine sağlık Murat kardeşim, güzel şeyler çıkaracağına eminim. Sonuçlarını paylaşırsan mutlu olurum :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel av, güzel rapor.
    Daha güzel avlar dilerim.

6. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Volkan abi, mutlu ettin beni..