butun sıte üyelerine saygılarımı sunuyorum.arkadaşlar izmite tayınım cıktı.uzun zamandır balık avcılıgından ayrı kalmıştım.izmıt cıvarında denız bu mevsım pek verımlı degıl galıba.konulardan bunu anladım.acaba tatlı su dururmu nasıl .ozellıkle sapanca golu cıvarı.veya bılmedıgım başka yerler.oraya gelecegım gunu sabırsılıkla beklıyorum.denız hep bolemıdır pekı ızmıt cıvarında yoksa mevsımden dolayımı.şimdıden tum arkadaslara tesekkur edıyorum.herkeze rastgele .tavsıyelerınızı beklıyorum.
izmit kıyılarında istavrit yok bu aralar ancak karamürsel halıdere taraflarından çıkıyor. (diğer balıkları bilmem) tatlı suda ise tatlı su forumunda ben böyle bi konu açmıştım oraya bakarsan yardımcı olabilir sana. ama sapanca gölünde pek balık yokmuş galiba. ishakçılar gölü var orda balık bolmuş duyduğuma göre. izmite hoş geldiniz bu arada. SAYGILAR....
izmite tayinin çıktı ve balık avını seviyorsun hiç şansın yok eylüle kadar bizde bekliyoruz izmitin keyfini çıkar arkadaşım.
Ozaman size hoşgeldiniz diyelim balık bu aralar seyrek ama düzelir denizde şu an çok bol kefal var dilersen avlaya bilirsin yemli istavritte yapıyor gece belli noktalardan rastgelsin
Dostum öncelikle hoşgeldin demek isterim.Tespitin doğru bu sezon körfezde işler kötü. Genel anlamda herkesin oyalanacağı istavrit oldukça zayıf. Kıyıdan dahada zor. Tek tesellimiz eylülden sonrası. Sonbaharda ve sonrasında yaparsa yine kıyı balıkçılığı için söylüyorum eylül ayı içinde lüfer başlar yine sırası ile eşkine ve mırmır. Bilhassa mırmır aralığa kadar azalarak devam eder.Kasım ve aralık aylarında yemli gonca bölgesinde boru kurdu ile izmarit olur.Yine aynı aylarda yemli iri mezgit yapar.Tabi her yer de değil.Aralık-ocak-şubat ayları herekede kurt ile gündüz eşkine olur.Şansın varsa karagöz alabilirsin.Yakın bölgelerde karadenizin bazı bölgelerinde yine teke ve kurt ile eşkine olur. Deniz için bu kadar bilgi herhalde yeter. Tatlı su işine gelince çok fazla gitmem. Ancak deniz balığı yoksa krize girince denerim.Şu an barajlarda sazan avı açıldı. Yanlız yuvacık barajı yasak. Diğer yerleri deneyebilirsin.İshakçılar barajı denemek için iyi bir yer. Sapanca gölü denenebilir. Çayırköy barajıda oklama ve sazan için bakılacak yerler arasında.
cok tesekkur ederım arkadaşlar.valla uzun yıllarca omru balık avı ıle gecmış bırı olarak uzun bı sure avdan ayrı kalmak cok zor.sabırsızlanıyorum bır an once gelmek ıcın.umarım bu yıl beraber av raporlarını paylaşırız.hepınıze saygılarımı sunuyorum bol avlar...
merhabalar hoş geldiniz demek istiyorum.ben karamürseld şansınızı denemenizi tavsiye ederim.zaman zaman iri eşkina yapıyor.istavrit az fakat yaparsa yeni yapılan vapur iskelsinin yanından herdaim geneld istavrit yapıyor ama orda yer bulman biraz zor
Hürriyet abi gerçekten ispari yapıyormu iyi ozaman daha ne olsun abi bu yoklukta dipmi şamandıramı abi pazar ordayım nasipse yem kurtmu hazırlıklı gidelim o yüzden sordum abi selamlar
merhaba murat evet ispari var ama at anlamında değil izmarit ve ispari başladı ama beklentin nedir bilemiyorum 4 saatte 5 ispari 11 izmarit aldım birde ufak boyda kefal geldi kışın dondurduğum karidesle deneme yaptım boru kurdu ile deneme yaptım malesef kaya balığı ve lapinden başka gelmedi sadece midyeye geldi 4 köstekli üstten mini şamandıralı 35 gr kurşunlu dip takımı kullandım. uzak atım yaptım boşluğu aldıktan sonra yavaş yavaş takımı oynatıp sardım ki balık için cazibe olsun
bu arada kayalıkların ortasından atın burun çok akıntılı midyeyi oradaki kayalıktan tırmıkla çıkardım malum poyraz faktörü ıslamamak için