İzmitte bir pazar sabahi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilmiyorumabi tarafından paylaşıldı.

1. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    albastar GSB50 Long Cast makina, 3,90 cm boy,kapalı 83 cm lik 7 parcalı
    En İyi Avı:
    5 adet mırmır,15 adet lapin :(
    Selamlar tüm amatör avcılara.

bende bu spora veya hobiye merak salmış biriyim. izmit civarlarında avlanmaya bajladım.

bu pazar sabahı izmit -değirmendere sahilinde idim. sabah 8 de kıyıdan sallamaya bajladık. Kıyıya vuran yaklajık 200 den fazla midye, bizim icin harika bir yem olur diye düjünerek 2 saat gecirdik. fakat sadece birtane balık tuttuk. tabiki acemilik had safhada oldugu icin balığın cinsini bilmediğimizden deli gibi seviniyorduk :))

biraz ilerimizdeki jahsın sürekli balık yakaladıgını görünce merakla sorduğumuz sorular karşılığın da öğrendiklerim. öncelikle "kaçamarmara &mamun" denilen canlı yem ile mırmır tutuluyormuj. Değirmende sahilde ,burunda bulunan çınar ağacının altındaki satıcıdan 70 tanesi 10 ytl karşılığı alabilirsiniz. öyle yaptık ve aynı yere döndügümüz de saat 11 den 14 e kadar , 5 mırmır, 16 yejil benekli büyükçe balık yakaladık (sonradan öğrendikki Lapin isminde yenilmeyen bir balıkmış).

2 acemiye göre ve ilk seferlerine göre iyi olduğu inancındayım. buara kamıjın tipi, makina markası tipi, iğne yada misina tipini sormayın. cünkü bilmiyoruz :)) karadüzen.. :)

izmitte oturunlara, juanda marinada fazla birşey yok. Eniyi avlaklar karamürsel tarafları benim çevremdeki abilerimizden öğrendigimiz.

herkese rastgele.

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    tebrik ederim 5 mırmır demek hmmm iyi sayılır
    şaka şaka harika bide resim olsaydı daha süper olabilirdi
    avlarınız daim olsun ;)

3. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    bence ilerisi için çok umut verici. araştırma var, yılmak yok. 5 adet mırmır güzel. resim olsa çok da güzel olurdu. tebrikler

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek

tamam artık olay bitmiştir... O zehir en ince sinirlere kadar ulaştı yapacak bişey yok allahtan ümit kesilmez:D biz yıllardır çekiyoruz:D:D

5. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim yorumlarınız için.

evet artık kanıma girdi ve araştırmalarım sonucunda (uykusuz geceler de bilg bajında forumları okumaktan) 70 lik bir makine almaya karar verdim. silverstar surf cast gold ve remixon surf kamış almayı planlıyorum. hem lüfer hem turna avına cıkıcam (tabiki o balıkların resimlerinden neye benzediğini öğrendim :))

mırmıların resminide bugece ekliycem,buzluktan cıkartıp :) bukonuda sorum olucaktı,içlerini temizleyip buzluğğa koydum ,bu sıkıntı yaratırmı? tadın da bozulma olurmu?

6. blackhawk

blackhawk Mustafa Küçük

Tebrikler

Bende izmitte avlanıyorum ama forumla yeni tanıştım izmitte diğer illerdeki gibi çok çeşit olmasada fena değil ulaşlı mendirekte eşkina ve isparide tutabilirsin onları tutmakta en az mırmır tutmak kadar zevklidir karamürsel' dede halısahaların arkasında gece güzel balık yapıyor benden söylemesi oralarıda dene

7. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Arkadaşim öncelikle Aramiza Hoş Geldiniz Zamanla Hepsini öğrenir Ve Bizleride Geçersiniz Inşallah

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Aramıza hoş geldiniz.Bizde ilk başlarda hiç bir şey bilmeden başladık.Zamanla usta olursunuz merak etmeyin.

9. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tjk

hojbulduk , tejekkür ediyorum önerileriniz için. İzmitteki arkadajım, eğer turna avına çıkıyorsan, juanda çayırköy barajında (Eski Kandıra yolu üzeri ,izmit otogarı gectikten sonra )turna çıkıyormuj. Ben bu cumartesi bakmaya gidicem. Hayırlı avlar dilerim.