Selamlar arkadaşlar, İznik'de dededen kalma bir göl evimiz var, artık oralara imar izni verilmediğinden de yaklaşık 10 kilometre etrafında tek insan belirtisi yukarlardaki köy ve tek tük eski binalar. Arkadaşlarımla 3-4 günlüğüne dede yadigarını ziyaret etmeyi düşünüyorum, okuduğum kadarıyla artık israil sazanı denilen illet balık yüzünden rahmetlinin anlattığı balıklardan, zevkli avlardan pek eser yok. Gitmişken hem göle biraz katkım olsun hem de balık tutmak amacıyla sadece ve sadece israil sazanı diye tabir edilen chicled türünden yakalamak istiyorum. Yalnız daha önce tatlı su deneyimim olmadığı içi size danışmak istedim. Forumda direk bu balığın yakalanmasına yönelik açılmış bir başlık göremedim. Klasik 3'lü dip oltası ile verim alabilir miyim ya da küspe mi kullanmamı tavsiye edersiniz? Sizden gelecek farklı önerileri de sabırsızlıkla beklemekteyim. Saygılar.
Tarif ettigin yeri cok merak ettim dogrusu.Korku filmi cekmek icin guzel bir mekan gibi anlattigina gore (yanlis anlama.Sadece bu aralar kendimce bir korku filmi senaryosu yaziyorumda.Ondan dolayi boyle soyluyorum ) Eger golet de ot,yosun,cali,cirpi varsa dip takimi zaten kullanamassin.Lakin eger boyle bir golet ise samandrali kullanmalisin. Kuspe konusuna gelince ; yemlemek amaci ile sadece kuspe kismini kullanabilirsin(mesela minik toplar halinde gole firlatabilirsin) lakin igneli kuspe yasaktir. Yem olarakta kendimden ve babamdan ornek ; taze bir odun ekmegini hafif sekerli su ile islatip , icine hazir satilan iskembe corbasi karistirip yogurursan iyi verim alabilirsin (hamur kulak memesi kivaminda olacak) Bu yemi kullanan herkez memnun.Babamda senelerdir kullaniyor ve guzel sazanlar yakaliyor.Bende Turkiyede yasarken bu sekilde avlaniyordum ve sonuclar iyi oluyordu. Rastgele...
israil sazanı okadar arsız bir balıktır ki, ne atarsan at kardeş. gelir babam gelir. oltayı atacağın yeri 5-6 parça küspeyle yemle. yarım saat sonra solucanla at çek yap. tutmaktan bıkarsın. tabii dediğin kadar çok israil sazanı varsa.
Vanilya aroması bol hamur çeşitleri ve solucanla çok iyi sonuç alabilirsiniz. Solucanla şamandıralı olta düzeneği 10-12 no. iğneyle 3 saatte 8 kilo israil sazanı tuttuğumuzu hatırlıyorum. Her attığımızda 2 iğne de dolu oluyordu, tek balık gelmesi bile nadirdi.
Teşekkürler yanıtlarınız için çok makbule geçti, artık en azından neler yapabiliceğimi biliyorum. Emrah ev gerçekten korku filmi için çok uygun, gerçi babaannemiz yaşlandığı için panjurları otomatik yapmak zorunda kaldık o da evin eski korkunçluğunu bir nebze olsun aldı. Ama hala, özellikle geceleri oldukça korkunç. Hele bir de çatı katında kalırsan.. -). Bu arada küspe ile avın yasak olmasının nedeni bildiğim kadarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların gölden su içerken küspeden zarar görmesi, ama benim avlanacağım yerde herhangi bir hayvan yetiştiriciliği yapılmadığı gibi dediğim gibi 10-15 kilometre etrafında yerleşim birimi yok. Tabi ki yasaklara saygılıyız ve mantıklı olsun olmasın uygulamamız gerekiyor ama bazen yağmur yağarken çimleri sulamak gibi durumlar karşımıza çıkınca insanın içinden sorgulamak geliyor -).
şamandıralı takım ve ekmek kullan çok abur bi balık hemen oltaya saldırıyor benim başımda böle bi olay var o balık yüzünden diyer balıkları tutmak nasip olmuyor
Emrah kardeşim Kinabalu nerlerde öyle yaw. Senin heryerin denizle çevirili ne avlar yaparsın. Orada şimdi gece sanırım.
Cok merak ettim bak simdi orayi Lutfen bizler icin bu avinin raporunu hazirla ve evin civarini da bir cekiver lutfen Insallah keyifli vakitler gecirirsin Kuspe konusuna gelince ; dedigin seyler de dogru (hayvanlarin su icerken...vs...) lakin birkac tane daha zarari var tabii ki. Neyse zaten kullanmayacagini soyledin.Fazlada uzatmaya gerek yok Hadi bir zahmet cekiver resimler ve paylasiver bizimle Rastgele...
Nihat Abi Malzya da yasiyorum.Cok guzel avlaklar var lakin kafa dengi arkadasim yok Abi.2 aydir av'a gidemedim resmen kafayi yemis durumdayim simdi.Ne olacak boyle bilmiyorum. Turkiyedeyken en fazla 2-3 gunde bir giderdim baliga.Cunku kafa dengi arkadas ortamim vardi. Ama burada yok ki Abi. 2 tane arkadas bulmustum.Ama ikiside kaypaklar Abi.Iyi insanlar ama bu konuda kaypaklar.Bu aralar yuzlerini bile gormuyorum.Cok mesguller. Bana kalsa hergun kesfe cikarim avlaklari,hergun av yaparim...Ama simdilik suskunum.Insallah yakinda yine guzel bir av raporu ile donecegim. Buradan yayinladigim eski raporlarimi merak edersen bakabilirsin (Bu arada burada saat Turkiyeye gore 6 saat ileride ) Rastgele...