büyüklerime saygılarımı , küçüklerime sevgilerimi sunarak merhaba demek istiyorum siz değerli balıkavi.net sakinlerine! sitenizden sadece konuları takip ederek birçok bilgiye ulaşmış oldum, bunun yanında çok sıcak bi karşılama gördüm sayın moderatörlerden... konuya geçicek olursam; 2-3 gün içerisinde sitemizin de belalısı olduğunu anladığım balık türü olan iSRAiL SAZANINI avlamak için iznik'e yola çıkıyorum. Amacım onları yemek değil sadece köklerine kibrit suyu dökmek için tek tek temizlemek gayesindeyim ancak; bunun için sizin yardımlarınıza ihtiyacım var. birazdan çarşıya çıkıp elimdeki dandik oltayı adam etmeye çalışıcam. ben pek anlamam oltalardan ve sizden istediğim "iznik'te nasıl bir iğne tipi ve şamandıra sistemi kurmam gerekiyo" bu balık için? yem olarak konserve haşlanmış mısır düşünüyorum bi de bulabilirsem solucan eklemeyi düşünüyorum mönüye makinam: http://www.muratbalik.com.tr/default.asp?git=9&urun=569745 kamış: http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=2158 (lenght:2.10m 5sec closed lenght:60cm C.W.T:100-300g)
Bu balığı hiç avlamadım, İznik'i ise hiç bilmem. Ama forumda israil sazanı yakalayan çok arkadaşımız oldu. Arama motoruna "israil sazanı" yazarak konuları taratırsanız, sanırım yemlerle ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Rast gelsin...
Merhaba, aramıza hoş geldin. Yem olarak mısır olabilir. Benim tavsiyem solucanı mutlaka götür. Birde küspe götürebilirsin, mısır ya da güldendi. Almak istediğin takımlara gelince; Sana tavsiyede bulunmamız için takıma ayırdığın bütçeyi ve nerelerde kullanacağını bilmemiz gerekiyor( deniz yada tatlı su, avlanacak balık gibi... ). Bu tür bilgileri bize verebilirsen, sana daha çok yardımcı olabiliriz.
çok teşekkür ederim ilginiz için zaten ne öğrendiysem yem üzerine tamamen bu site sayesinde oldu, asıl öğrenmek istediğim olta ucuyla ilgili, aslında aramalarım sonucu bazı kişiler dip olta bazıları ise şamandralı sistem kurulmasını öneriyo, kararsız kaldım acaba nasıl bi sistem ve ne tip iğne, kurşun vs... kullanmam gerek bunları öğrenmek istiyorum
şimdilik amacım sadece iznik'te eğlenceli bi av yapmak, israil avlamak istiyorum (kolay olması bakımından) verdiğim linklerdeki makina ve kamış elimde var şuanda, ama sadece boş misina sarılı ucu tamamen boş (beceriksiz bir deneme sonrası )
abi naçizane fikrimi beyan edeyim. oltanın ucuna solucan tak, elemanlar kaçırmıyor... en son bundan 5-6 sene önce tam 9 iğneli bir dip yapmıştım ki elle atıyordum, ve zamanla 5 dk geçmeden en az 6 7 si dolu olarak geliyordu bu israiller...
büyük iğneyi haliyle yutamıyor. ancak bizim oralarda sinek oltası (6-7 numara)dediğimiz iğneyi bir seferde temizzzz boğazına kadar yutuyordu.
Bu cumartesi akşamı iznikte idim,burada ilk kez avlandım. aslında akbalık ve sarıbalık ve yayın için gittim ama hain israiller bır rahat vermedi. orada balıkçılık yapan bır müşterim beni misafir etmişti.benim şamandıralı takımları görünce gülmekten kırıldı adamcağız. onların kullandıkları takım "bazen zevkıne oltayla avlanıyorlarmış" klasık üç kösteklı dip oltası ileriye atmamı söylediler.bende 75gr kurşun taktım yem kesinlikle solcan olmalı bulabilirsen gübre solucanı iyi çalışıyor. mısıra bır tane geldı buğdaya vuruş olmadı tavuk cığerinede bir balık geldı. balıkların tamamını akşam hava karardıktan sonra aldım sabah dokuz gıbı kesti, takımlar 0,35 misinadan yapıldı 3no iğne kullandım. bırtane akbalık aldık ama değdı 1500gr cıvarında. 34 adaet israil yakalandı ve oldukça iri çıkan balıklar..ne yazıkkı tel şarzı bıttı fotoğraf çekemedım .artık bır dahakı sefere rastgele...
yorumlarınız için çok teşekkür ederim, gerekli ekipmanları toparladıktan sonra avlanmayı inşallah başarıyla sonuçlandırıcam, av sonunda mutlu bir tabloyu size sunmayı umuyorum... rastgele hepimize...
Merhaba Erdam kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin İznik sezonu cumartesi günü açtım israil ve lefkit ten başka birşey yok israili ayçiçeği küspesi,mısır,solucan la avlaya bilirsin bol miktarda Takım olarak dip oltası iki köstekli dip,birde küspe takımı 5 iğneli kullanabilirsin Şamandralı takım pek randıman vermeye bilir iznikte Hangi bölgede avlanacaksın gideceğin belli bir yer var mı ?
dsi kampına gidicem ordaki iskeleden avlanmayı düşünüyorum gece avlağı düşünüyorum, gündüz pek olmuyormuş... ben bir ayçiçeği küspeli takım aldım biraz da extra küspe, ayrıca fırdöndü bağladım oltaya, 2-3 takım (3 ve 4 numara) iğne aldım, 50 gramdan 3-4 tane de kurşun yedek fırdöndüler falan, şamandralı takım da aldım 2-3 tane, konserve mısır aldım, tek sorunum solucansız olmaz gibi geliyo bana birçok yorum okudum o yüzden solucan bulma telaşı tuttu şimdilik orda bulurum inşallah. bakalım görücez... eksik bişeylerim varsa eğer uyarılarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
bir de ilk mesajımdaki linklere bakıp olta ve makinaya yorum yaparsanız, ne kadar balık yakalayabilirim (gramaj olarak falan)
kusura bakmayın avdan uzun bir süre sonra yazma imkanı bulabildim ancak işler fena halde kesat israil avcılığı için gittiğim iznikten fena halde boş döndüm orda iznikli bir kaç kişiyle tanıştım senelerdir avladıkları balıklara ne olduğunu anlayamamışlar, beraberce 3gün boyunca avcumuzu yaladık üstüne üstlük hemen ileride başka bir amcam da ağ atmıştı sabah geldi ağı çekmeye baktık ağdan bi elin parmağını geçmeycek kadar balığı elle topladı yok balık anlamadık gitti, bu yüzdendir ki size fotoğraf da çekemedim, çok büyük bir hayal kırıklığını sizinle paylaşmak istedim... yapcak bişey yok
Yapacak bir şey var, amcanın ağ çekmesini izlemektem ziyade o amcayı ihbar etmek le işe başlayabilirsiniz. Amca değiniz kimse, kendisi ile beraber sizinde sürdürülebilir avcılık konusundaki heveslerinizi sona erdirmiş sanırım. Siz evladınız yada arkadaşlarınız ile amatörce avlanmak istiyorsanız bu gibi durumlara seyirci kalmamalısınız. İç sularımızda ağ ile avcılık yasaktır. Bundan sonra gerekli duyarlılığı göstereceğinizden eminim. Bu amaç ile buradayız. Sevgi ve esenlikle kalınız. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
bu tip ağ ile avlanmanın yasak olduğu konusunda bilgim yoktu, eğer bilseydim kuralları harfiyen uygulardım, dolayısıyla yaptığım bu ihmalkarlıktan dolayı tüm site halkından ve bu işle uğraşan herkenden özür diliyorum. bundan sonraki avlarda daha dikkatli olucam... bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Arkadaşlar, göl 1990 yılında sit alanı ilan edilmiş. Ancak belirlenen alanlarda izinle ticari balıkçılık yapılabiliyor. Ağ bir ticari balıkçıya da ait olabilir. Aynı zamanda bölgede, Eğirdir Su ürünlerine bağlı araştırmacılar da çalışma yapıyor. Gölün yarısı Narlıca belediyesi tarafından satın alınmış durumda ve gölde 3 kooperatif var. O nedenle ihbarda bulunulacaksa bile, ağ atan kişinin kim olduğunu öğrenmekte fayda var. İzine uygun çalışan bir ticari balıkçı ise, ihbar etmenin bir anlamı kalmaz.
önemli arkadaslar benim surekli avlandıgım baraj gölunde gecen seneye kadar asırı şekilde israil sazanı ve kırmızı sazan vardı ama ne oldu nası oldu bilmiyorum butun hepsi gecen sene bu zamanlar kırıma ugradı ölduler suyun kenarı dibi oldugu gibi israil sazan ölusu doldu 1 ay icinde 1 tane israil ve kırmızı sazan kalmadı tam net olarak bilmemekle birlikte soylentiye gore tarım il mudurlugu özel bir ilacla zehirledigi söyleniyor aynalı ve pullu sazanlarımıza bişey olmadı onlardan hic ölen yoktu gölun hertarafı israil ölusu dolu iken bir tane dahi aynalı pullu sazan yoktu biz kurtulduk israil den