Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba...İzmir Foça'da yaşadığımız Çipura avından sonra anlatacak pek bir şey olmadı..Fakat nasipse önümüzde ki 2 hafta içerisinde Bursa-İznik'te yayın balığı tutmaya gideceğim..Daha önce o bölgede hiç avlanmadım,bilen arkadaş ve ağabeylerimden tavsiyeler ve tecrübeler bekliyorum. Bildiğim kadarıyla İznik gölünde yakalanan en büyük yayın balığı 184 kilo civarındaymış. Niyetim Rekor kırmak... Şimdiden rasgele diyorum... ( Canım abim Lustral,nöbetlerini ayarla en büyük yayını çekmeye geliyorum.Sensiz olmaz..) Tüm site sakinlerine Sevgi ve Saygılarımla...
sabırsızlıkla bekliyorum seni İzmir tecrubesinden sonra o çupra ların verdiği zevki başka bişeyin vereceğini düşünmüyorum ama neyse inşallah seninle tekrar bi foça gezisi yaparız Yahya kaptanın yanına
Sevgili kardeşim ve Hemşehrim İznikde göl kenarında Kopuk Restaurant adı altında bir balık lokantası var kendisine uğrayıp sorarsan yardımcı olacakdır adamın adı Orhan (Lokanta sahibi) selamlarımıda iletirsin.
Değerli Mustafa abi,ilgin ve tavsiyen için çok teşekkür ederim.Bugün Bursa'dayım,yarın nasipse İznik'e geçiyorum.Kvok tekniğinide deneyeceğim.Yem olarak solucan,sülük ve dalak kullanacağım.Umarım kayda değer bir av olur.Bütün site sakinlerine sevgi ve saygılarımla,herkese rasgele....
Sana iyi şanslar dilerim o kadar büyük yayın yakalarsan çekemiyebilirsin yanında kalın bir urgan ip birde vinç götürmeni tavsiye ederim bakarsın yakalarsın neme lazım tedbirli git derim.
Beklemedeyim.. O kadar hazırlık yaptım onca yol teptim,malesef hava bozuk.Çok rüzgâr var doğal olarakta dalga. Nasip,bekliyoruz bakalım yarın nasıl olacak...
Konu üzerinden baya bi zaman geçmiş ama daha sonra okuyacaklar için söyliyim , iznik gölünde sadece kıyıdan av yapabilirsiniz,tekne veya benzeri ekipmanla suya girmek yasak,bölgesel ihale yapıldığından dolayı kayıkla sadece belgesi olan(kooperatif üyesi) girebilir,yoksa ceza ve ekipmanlarınıza jandarma tarafından el konulabilir. Yayın hakkında ise uzun zamandır yayın balığı pek çıkmamaktadır,ağlardan bile neredeyse çıkmıyor,yayını bırakın sazan avcılığı bile sadece ağ ile çıkmaktadır.Uzak mesafede ancak şansınız olabilir ki o da 3-5 günlük bir kamp sürecinde gerçekleşme imkanı var,açıkçası gölümüzün pek bir değeri kalmadı avcılık açısından...