nat geo da seyrediyorum devamlı . 50lik makina vs ile 50-70kglık balıklar yakalıyor bu adam ne malzeme kullanıyor arkadaşlar . misinalara bakıyorum tam nette görünmüyor lakin 0.50den büyük olduğunuı düşünmüyorum. geçende balığı kuyruğundan yakaladı tam 7.5 saat balıkla güreşti adam .bu 2mt çekiyor balık 3mt.ağzından tutsa bu kadar uğraştırmıcak vs zaten 150kglık bişey bekliyordu şok oldu 7.5 saatten sonra yinede bi 30kg vardi sanırım. buda sitesi. http://www.jakubvagner.cz/en/about-jakub.html
Merhaba fatih kardeş. Misina kalitesine göre cekeri degişir örneğin 50 lik misina 30kg çekeri varsa bazı 20 lik misinalarında 30 kg çekeri olanlar var. Birde değişik türde misinalar mevcut Örneklersek: Monofilament : Bu tür misinalar standart konvansiyonel naylon misinaları kapsar. Örgü misinalar: Çok ince bir kaç monofilamentin veya bahsedilen diğer türlerin, saç örgüsü gibi örülmesi ile elde edilirler. özellikle çok büyük orkinos, ton balığı yada kavgacı balıklar olan yayınlar gibi avlar için en uygun misinalar olurlar Fused misinalar :Bu misinalar monofilamentten daha sağlam olan çeşitli fiber ve polimer malzemelerden üretilirler Dyneema Misinalar: Dyneema, Stren marka misinalarla bu piyasaya girmiş sentetik bir fiber türüdür. Florokarbon Misinalar : Bu malzemenin kırılma indisi suya yakındır. Üstelik suyu hiç bir şekilde emmez, üzerinde mikroçatlaklar oluşmaz. Bu özelliklerle suyun içinde görünmez olurlar. Haa, %100 denemez ama, eğer burada bir misina var mı diye aramıyorsanız, onu görmeniz, farketmeniz nerdeyse imkansızdır. Bazı türler suyun dışında farklı bir polarizasyon şeması gösterir ve nerdeyse parlar. Böylece suyun dışında nerdeyse burdayım diye bağırıp çok iyi görünürken su içinde görünmez olan misinalar elde edilir. Bilhassa ürkek balıklar olan yalnız gezen balıklar, turna, levrek gibi avlar için ideal misinalardır. Esneklikleri düşüktür. Dayanıklıkları ise sıradan monofilamentlere göre daha yüksek olmasına rağmen dyneema gibi süper misinalardan çok daha düşüktür. Bu özellikleri ile benim görüşüme göre şok çekici ve iğnelerin takıldığı ana takım için ideal misinalardır. Özellikle yoğunluğunun (=ağırlığı) yüksek olması, batmasını hızlandırır ve kurşunun daha efektif olmasını sağlar. Fiyatları ise beklenebileceği üzere yüksektir, ama çok pahalı denecek kadar fazla da değildir.