Jandarma az daha ceza kesiyordu .....

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ilkem07 tarafından paylaşıldı.

1. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu , memleketimiz çankırıya gidelim dedik , hem gezeriz hemde balık avı falan yaparız dedik , kuzenler falan gittiğimiz ilk gün kıyıdan turna avı yaptık toplam 3 tane limit üstü tuttuk , ertesi günü kefal yapalım dedik , çünkü kefalin at çekte verdiği zevki ben hiç bir balıkta alamadım , neyse mekanımıza indik at çeke başladık , çok güzel kefaller geldi limit üstü , dişilerini geri suya saldık öğleye doğru , bir komutan ve yanında 5 tane er asker , makinalılarını bize doğru doğrultmuş bir şekilde yanımıza geldiler aramızda geçen konuşma aynen şöyle ..

komutan : Napıyosunuz burda ...
    ben:Balık avlıyoruz komutanım ..
    komutan :Yasak olduğunu bilmiyormusunuz ..
    ben:Komutanım tatlı su kefalinin akarsularda yıl boyu av yasağı yoktur .
    Komutan :toplayın malzemelerinizi , ne demek av yasağı yoktur 10 yıllık işimi banamı öğretiyosun .
    Ben : bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp , gidin araştırın gelin öyle ce kesecekseniz kesin , siz karışamassınız , benim avıma .
    komutan: .......Uzun bir süre düşündü , şimdi bakın sizden bir kişi benle gelsin ve yakaladığınız balıkları bir poşete doldurun , bana verin işin doğrunusunu öğrenelim .
    ben:Tamam ben gelirim , yanlız balıkları neden alıyosunuz hayvanlar canlı , poşette olurmu hiç ?
    Komutan :Çok konuşma gel .

Neyse giddik jandarma komutanlığına baktık internetten , benim dediğim gibi akarsularda serbest çıktı , komutan erlere nasıl bağırıyo ama , bundan benim niye haberim yok , neler neler .

Komutan : Tamam aslanım , seni çocuklar avlağına bıraksın , iyi avlar
    Ben :Komutanım balıklar ne olacak ?
    Komutan : Onlarda bizim olacak tamammı aslanım .

nese olay bu şekilde bitti , komutan balıkları miğdeye indirdi ,daha birde bana 400 tl ceza keseceklerdi , hakkımı savundum ve ceza falan ödemedim , aman arkadaşlar sizinde başınıza böyle bir şey geldiğinde hakıkınızı savunacak yüzünüz olsun yasak şekilde avlanmayın , bu arada 2 günde 6 tırıvırıcı ihbarı yaptım , hepsinede para cezası kesildi , ama benim olayımdaki durum , yetkililerin biraz daha bilgili olması gerektiğinin ispatıdır.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2010
  2. dude

dude

güzel hikaye, ama komutan hedefine ulaşmış bence :D
    sizede geçmiş olsun bu arada.. ucuz kurtarmışsınız..

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Komutan gene esaslı adammış.Kimisi laf söyletmez.Bilinciniz içinse ayrıca teşekkür ederim.

4. sari_gunay

sari_gunay Günay

Favori Kamış:
    Pelican 2.1cm iki parçalı
    Favori Makine:
    Dam
    Jandarma yeterki gelsin, yakaladığım balıkları da alsın ama gelsin. Sazlıbosnaya gelsin, büyükçekmeceye gelsin, tayakadına gelsin, ilk önce tırıvırıcılara, ağcılara, katliamcılara, yasak sezonda avlananlara cezayı kessin sonra da benim kurallara uyarak yakaladığım balıkları da alsın gitsin. Yeterki gelsin! Hiç tartışmam, itiraz da etmem, hiç olmazsa gelecek yıl balığa gittiğimde balık yakalayacağımı da bilirim.

5. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm

Tamamen katiliyorum..

6. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    süper yorum.. harfiyen katılıyorum. tebrikler...

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Doğru, Jandarma gelsin, gelmesinede adam gibi gelsin, alikıran başkesen gibi, küçük dağları ben yarattım der gibi gelmesin, Taşıdığı kurumun ve üniformanın hakkını vererek gelsinki, gözümüzdeki değeri düşmesin, bir şeyi kaçırmışsınız, olan zavallı vatan borcunu yerine getiren, garibim erlere olmuş, :( komutan denen zatı muhterem kendi suçunu, hatasını örtmek için, garipleri fırçalamış, herzaman olduğu gibi, askerlik yapanlar bu durumu gayet iyi bilir, Allah vatan borcunu yerine getirenlerin yardımcısı olsun, :(

8. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    gerçekten doğru bir tespit olmuş yine olan erlere olmuş her zamanki gibi ama denildiği gibi tatlısu avlarında jandarmaların gelmesikontrol etrmesi güzel birşey paylaşımınız için teşekkürler

9. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    üç sene önce aynı durum bizim başımıza geldi adorende rahmetli esen amca tartışıp jandarmayla karakola gidip internetten bakıp ikna olduktan sonra tekrar avlağa getirilmişti.. ve bizler sadece at çek sistemiyle avlanan avcılara kızdılar yemler kopunca köylünün hayvanlarına zarar veriyosunuz diye.. tırıvırıyla avlananları toplayın siz deyince işimizi öğretmeyin diye cevap almıştık.

10. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler , tüm yorumlara katılıyorum , daha söyleyeceğim çok şey varda , burası uygun değil , milletin cocuğuna bağırmakla olmaz bu işler , sonrada insanın bu kişilere güveni kalmıyor.

11. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Ben olsam burdan hem o jandarma karakolu yada merkezi hernereyse önce oranın adını yazardım, hemde resmen gaspa giren bu balık alma olayını aynen Jandarma Bölge Komutanlığına yada bir üst makamına bildirirdim...

12. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Erhan Abi'me sonun kadar katılıyorum. Jandarma gelsin, gelsin lakin üzerinde kiünuformaya yakışacak eda ile kültürle ve vakarla gelsin. Adam olarak yolu yordamı bilerek gelsin. Bana da biraz görev aşkından ziyade balıkların üzerine yatmak üzere tezgahlanmış bir olay gibi geldi. Aklınız da bulunsun olmyan bir suç için kimse sizi yerinizden kıpırdatamaz. İsterse albay olsun kimse size "koçum, genç,yakışıklı" gibi laubali sıfatlar takamaz, hiç bir asker size "sen çok konuşma" tarzında bir laf söyleyemez. Söylüyorsa hesabını sormalısınız. Asker dediğin halkın dostudur, kardeşidir. Bu tip ucuz hareketler o kurumu lekeler. Lütfen bir dahakine pabuç bırakmak bir yana hesap sorun.
    Ve yanlış anlaşılmasın, asker düşmanı değilim! Aksine gazilik beratı olan ve sülalesinde 3ü emekli general onlarca subay bulunan bir vatan evladıyım. Bu sebeple subay dediğin, astsubay dediğin, asker dediğin benim nezlimde örnek insandır...

13. ilkem07

ilkem07 İLKER

Haklısınız arkadaşlar , ama ilk defa böyle birşey başıma geldi , vide sanki ben vatan hainimişim gibi taramalıları doğrultarak geldiler, bi an korktum şuçmu işledim ne yaptım , ama bidahaki sefere , hakkımı daha fazlasıyla arıyacağım.

14. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Jandarmanın işini en iyi ben bilirim Nasıl işine Gelirse öyle davranır 15 aylık Jandarma görevim içerisinde Hiç bir işini Nizami yapmaz kavgamıvar 1 saat sonra gider olay biter sonra tanıkları sanıkları şüpelileri toplar götürür Kaçdefa Ağ ile Kars da balık avlayanı gördük devriyelerimizde komtana 1 poşet balık veriyor hadi rast gele koçum diyip atla land lara devam Acayip Rüşvet dönüyor Bilirsinizki Çorum Obruk barajı Şuanda 2012 ye kadar Hertürlü Av yasak ister balık olsun ister tüfek avı olsun Jandarma gelir Obruk barajı düzergahında bulunan eski İskilip köprüsüne Adam varsa çeker iştimaya basar 700 tl para cezası Adamlar 4/4lük av yapıyor 2 kancalı Oltaları ile zaman öldürüyorlar Arada tırıvırıcılarda var ama onlar ceza yemiyor atıyor kasnakları suya devam asıl cezayı limitlere uygun olarak avlayanlar yiyor diyeceksinizki İyi yasak yesin hakediyor olayın perde arkası hemen 100 metre aşşada Adam sandal ile ağ geriyor Komtanım biz burada olta ile tutuyoruz akşamakadar 5 10 balık oda sazan Adamlar ağ ile tutuyor saatde 100 balık enaz 10 tane Yayın Ve komtan onu görüyor görmezden geliyor Herkeze yazıyor gidiyor Olayın aslını sonra öğreniyoruz komtana yayın balığı götürerek İzin alıyorlarmış buda Tabiki Rüşvet yani bu ülkede Kurallar vargibi görünüyor Olan Hep İyilere oluyor
    Bizim buralarda Balık Avı meşşurdur ben beni bildim bileli Herzaman yasak balık avı Canı sağolasıca Tarım il müdürümüz Balıklardan anlamadığı için Tatlı su levreğini bile bizden kızınıyor sikülerde zararlı balık olarak geçiyor onun avı bile yasak Şimdi nasıl çiğnemessen çiğneme kuralları Hastayın Balık hastası Yemesini sevmem ben Tutmasını severim Ve çorumda serbest olan biyer yok Napıyım Ankara,çankırı .yozgat,amasya,il il ilçe ilçe geziyimmi haftada yarımgün 2 olta atamayacakmıyım elinizi vizdanınıza koyum ve kendinizi benim yerime koyun Kurak olurda böyle Saçma sapan katı kurallarda olmaz hadi olsun bakalım yine biz tutacağız o balıkları ömrümüz yeterse 10 sene sonra iyi olur büyük trofeler çıkar ama nerde el altında çarşı pazarlarda tatlı su balıkları satılıyor ağcılar...

Son düzenleme: 16 Mayıs 2010