*** JANDARMA,DERNEKLER,SU ÜRÜNLERİ GN MD UYUYOR MU ***==-

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Seyyah06 tarafından paylaşıldı.

1. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower FTC 4000
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    İMDAT AĞ ÇEKENLERDEN BIKTIK !
    Sevgili dostlar,
    Desteklerinizi bekliyorum,
    uzun zamandan beri okuduğum av raporlarında gördüğüm ve benim de defalarca yaşadığım bir durum var;Ağ denen illet barajları sardı.
    Kesikköprü barajında nereye gitsek olta atamıyoruz.Kilometrelerce ağ çekenler sardı her yanı.Üstelik o kadar rahatlar ki ağları hiç toplamadan sadece balığı toplayıp ağı bırakıyorlar.
    Acaba bu konuda kontrole yetkili ve görevli olanlar AĞ ÇEKMEYE MÜSADE EDEREK BU İŞTEN NEMALANIYOR MU.
    Neden Jandarma arayıp şikayet ettiğimizde ilgilenmiyor?
    Neden Su Ürünleri Gn Md'lüğü Kırşehir bölge müdürlüğü teknesi olduğu halde denetleme yapmıyor.
    Neden Gn Md'lük Ankara tekne çıkarmıyor ?
    Neden Dernekler bu konuya hiç el atmıyor.
    Bu konuda yorum ve öneriler bekliyorum
    Herkese selamlar.

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Daha önce bende raporlarımda jandarmadan çok dert yandım.
    Sayısız kez aradığım şikayet telefonlarımın hiç birinin karşılığını göremedim.
    Maalesef duyarlı olduğunuz ve yönelttiğiniz soruları devlette ilgili merciilerle çözmek istesek, dilekçeler,müracaatlar,görüşmeler vs...
    Hem çözüme kadar dayanabileceğimizi, hem de ömrümüzün yeteceğini zannetmiyorum.
    Göllerde toplu organizasyonlar düzenlenip, yarışma gibi değil de grup olarak toplantı havası ve avlanma tarzında buluşarak. En azından bu tarz görülen olayları, aynı anda herkes ihbarda bulunup bir velvele yaratarak ve dikkat çekerek, belki günlük çözümler bulunabilir. :)

3. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

bence ağları bıçaklayın :)) bunu 5 kere her gittiğinizde yaparsanız oraya belki bir daha ağ sermezler. şaka bir yana bu bile o ağı serenlere hafif bir ceza olur.

4. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster Spinning 7 1"
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 RCDouble Handle
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 8.200gr Amerikan Levreği 820 gr Alabalık 1250 gr
    mustafa abiciğim bende o konudan muzdaribim biz 3 arkadas devamlı kayseri yamula barajına gidiyoruz her gittiğimizde mutlaka ağ oluyordu bizde bot oldugu için ne kadar ag varsa hepsini kullanılamaz hale getiriyoruz onlar atmaktan bıkmadı bizde kesmekten bıkmadım ama yine de biz galip geldik artık bir tane bile ağ atan yok....

5. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

bak ben demiştim :thumb:

6. murti1907

murti1907 MURAT ALTIN

7. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    *** JANDARMA,DERNEKLER,SU ÜRÜNLERİ GN MD UYUYOR MU ***==-
    İMDAT AĞ ÇEKENLERDEN BIKTIK !
    Sevgili dostlar,
    Desteklerinizi bekliyorum,
    uzun zamandan beri okuduğum av raporlarında gördüğüm ve benim de defalarca yaşadığım bir durum var;Ağ denen illet barajları sardı.
    Kesikköprü barajında nereye gitsek olta atamıyoruz.Kilometrelerce ağ çekenler sardı her yanı.Üstelik o kadar rahatlar ki ağları hiç toplamadan sadece balığı toplayıp ağı bırakıyorlar.
    Acaba bu konuda kontrole yetkili ve görevli olanlar AĞ ÇEKMEYE MÜSADE EDEREK BU İŞTEN NEMALANIYOR MU.
    Neden Jandarma arayıp şikayet ettiğimizde ilgilenmiyor?
    Neden Su Ürünleri Gn Md'lüğü Kırşehir bölge müdürlüğü teknesi olduğu halde denetleme yapmıyor.
    Neden Gn Md'lük Ankara tekne çıkarmıyor ?
    Neden Dernekler bu konuya hiç el atmıyor.
    Bu konuda yorum ve öneriler bekliyorum
    Herkese selamlar.

Selam oltacı arkadaşlar ve mustafa bey
    Mustafa bey evvela konunun herkesi ilgilendirdiğini STK,Su ürünleri ve jandarma nın haricinde de bizlere görev düştüğünü dile getirmek isterim kimsenin uyuduğu falan yok ben ankara da olan Güzide derneklerimizden OLTACILARDER üyesiyim...

Sizler oltacı olarak av sahasına gittiğiniz zaman ağ görüpte jandarma veya su ürünlerine haber vermezseniz kimse de size yardım etmez Mustafa bey...

Bizim dernek olarak verdiğimiz mücadeleyi gelip derneğimiz de görseniz dediklerime hak verirdiniz...

Ne yapmalıya gelince mutlaka görüldüğü yerde jandarmayı arayınız bir kaç ayrı telefondan ararsanız daha etikili olur emin olun...ve Siz siz olun sakın kendiniz müdahale etmeye kalkmayın işin ucu ticarete dayandığından zararlı çıkabilirsiniz...Rastgele

8. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    Mustafa abi böyle bir konuda önderlik yaptığın için sanada teşekkürler.

19.10 da BİMER e şikayetimi gönderdim,lütfen sizde şikayetinizi bildirin,birlik olalım bişeyler yapalım.Bu göller hepimizin.
    Selamlar

9. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Kardeş süper fikir,Hemen Ankara organize olup dilekçeleri patlatalım,Dostlarıma TLF ile hemen ulaşıyorum

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O b ölgeye bakan jandarma muhtelif ihbarlara aldırmıyorsa,bağlı bulunduğu üst komutanlığa bildiirin ve ilgisiz sorumluyu şikayet edin.İllaki netice alırsınız.

Sevgiler

Not;Elbette Tebliğin ilgili maddesini kopyalayıp vazifeleri dahilinde olduğunuda hatırlatın.

11. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Kadir Bey Kardeşim,
    tesekkür ederim tavsiyeleriniz için.Her ağ gördüğümde jandarmayı aradığıma emin olun,Ama bir kez bile fayda görmedim.Alınganlık yapmanıza gerek yok,Güzide derneğinize sizin vasıtanızla şimdi söylüyorum,Hadi görelim bakalım.Tepeköy,Camili arası ve Ayna arası hep ağ dolu.Aha da bilgi verdim.Dur Balım ne olacak

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    jandarmayı ararken kendinizide video ya çekin..telefonun hoparlörünüde açın kamera kayıtlarına geçsin..ağ atanlarıda çekin..verin televizyonlara..jandarma görevini yapmıyor diye haber atsınlar...

13. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Mustafa bey benim söylemek istediğim şeyi anlamadınız sanırım.Bahsettiğiniz bölgede ağ atıldığı doğrudur bizzat ben kendim 2 arkadaşımla 1500 mt ağ çıkartıp yaktım jandarma ile birlikte demek istediğim şey de bu size...Jandarmadan yardım almadan bu işler yapılamıyor bahsettiğiniz şey jandarmanın ilgilenmemesi ise bir üst jandarma birimine başvurmanızdır...Yani iş jandarma da bitiyor Teşekkürler rastgele...

14. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Selam Mustafa abi,

Daha önce aynı konu sizin av raporlarınızda birşekilde acılmıştı.Ben hala aynı düşünüyorum .Bu işe göz yumanların herhangi bir menfaatleri varmı bilmiyorum ama yine birlik olalım derim.
    Tahminim Ankarada sürekli avlanan 15-20 ekip var .Bu ekiplerle kontaga gecip
    jandarmayıda bişekilde yanımıza alıp bütün agları benzinli motorları toplayalım .Ayda 1 kere bunu tekrarlayalım bence yeter.Kimler gelir bu faaliyete
    mesela :)
    1_Seyyah06
    2_Canavar72
    3_Tuggin

15. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Bazı bölgeler de jandarma göz yumuyor arkadaşlar şikayetiniz geri tepebilir...

16. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    HERKESE SELAM ABI O DEDIĞIN KONU NEREDEYSE HERYERİ SARDI DENİLDİĞİ GİBİ ŞİKAYETLERDE ARTIK OLAĞAN BİR DURUM MUŞ GİBİ HAREKET EDİLİYOR AMA YILMAK YOK ( O AGLARI KESME İŞİNİ BEN VE İKİ AMCAOĞLUYLA BERABER BURSA DA ULUDAĞ DERELERİNDE YAPTIK GÜZEL OLUYOR :))
    ADAMLARDA UTANMA DENECEK SIFAT YOK ÇOK SİNİRLENİYORUM MARİFETMİŞ GİBİ PARMAK KADAR KIRMIZI BENEKLİ ALABALIKLARI YAKALIYORLAR HAVA BASIYORLAR ŞU KADAR BALIK YAKALADIK BU KADAR YAKALADIK DİYE BUNU HEP YAPIYORLARDI . BIRDE DEREYE KİREÇ DÖKÜYORLAR NE kadar canlı varsa mahve dıyorlar bizde dereye çıkıyoruz arada vakit geçirelim bir iki balık tutalım nerde gelenler ya küçük yada balık yok bir kaç sefer denk geldik ağ kestik allah ne verdiyse derenin içine kadar kavga kıyamet epeyi işe yaradı inşallah da bir daha olmaz.
    BİRAZ TERS BİR GİRİŞ OLDU AMA KUSURA BAKMAYIN
    SAYGILAR

17. zaferhoca

zaferhoca zafer

Emin değilim sadece duyduğumu paylaşmak istiyorum. Barajlarda balık çifliği bulunan kişilere belirli sayıda ağ atma hakkı veriliyormuş.

18. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Evet vedat abi haklısın bende bundan bahsediyorum mustafa bey'e... :)

19. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    konya altınapa barajında da durum bundan farksızdır. Bizati bu barajın korunmasındna sorumlu kişiler ağ atıp çarşıda pazarda satarsa bu işin hakkında gelinmez. balık baştan kokmuştur. Jandarma angarya olarak gördüğünü düşünüyorum. ggeldiklerinde sadce rutin kimlik kontrolü yapılıyor o kadar malesef herkes işbirliği içindeler ve biz bu işi sportif amaçlı yapan insanlar bu haysiyet yoksunu işbirlikçiler yüzünden mağdur oluyoruz ve balık nesli tükeniyor

20. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    Tüyo....

İlaveten 156 yı direk arayın ve aradığınız tarih saati not edin, gelmezlerse savcılığa gidip şikayet dilekçesi verin..........Saygılar.