MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde yasak olmasına rağmen Berdan Barajı içme su havzasında avlanan balıkçılara jandarma ekipleri sabaha karşı baskın yaptı. Operasyonda 19 balıkçı, çok sayıda olta, serpme ağ ile birlikte yakalanırken, yaklaşık 500 kilogram canlı balık suya tekrar bırakıldı. Mersin ve Tarsus içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı'na atılan ağ ve oltalara, doğal dengeyi korumak ve baraj suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla düzenlenen bir operasyonla el konuldu. Sabaha karşı saat 03.00'te Akçakocalı köyü sınırları içerisinde bulunan Berdan Barajı içme su havzasında gelen jandarma ekipleri, kayıkla, kıyıda olta ile balık avlayan 19 kişiyi av yaparken suçüstü yakaladı. Jandarma tarafından yapılan çalışmada 8 kilometre uzunluğunda ağ, 39 olta ve 7 kayık ele geçirildi. Avlanmada kullanılan ağ, olta ve kayıklara el konulurken, şahıslar hakkında Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. mynet haber
eğer o bölgede avalanmak yasak ise jandarma doğru bir şey yapmış özellikle bütün göl ve göletlerde jandarmanın yasak avcılıkla mücadele etmesini dilerim rastgele
Haberde bunlara balıkçı denmiş sadece gülmek lazım bu söze Teçhizatlara , tutulan balıkların ağırlığına bakar mısınız
tebliğlerde berdan barajında yasak gözükmüyor şayet gereksiz yere oltacıların canını yaktılarsa yazıklar olsun ama ağcılara iyi olmuş bu ağcı ve tırıvırıcı denetimi keşke bütün göl ve göletlerimizde yapılabilse
19 balıkçı her biri 10 adet sazan toplamda 190 sazan yapar her sazan 5kg toplamda 950 kg balık yapar bu durumda az bile yakalanmış diye düşünebiliriz (arkadaşlar olaylara her zaman ilk önce iyi yönünden bakmak lazım) saygılarımla birde 8 km ağ bana komik geldi o göletin büyüklüğü acaba ne kadar
Bunlar sportif balıkçı değil, daha önce de rastlamıştım böyle tiplere . Adam ben sazancıyım diyor kamyonetin arkasında 40 küsür kamış var. Adam gidip çuvalla balık topluyor sonra da satıyor. Bunlar avcı değil torbacı arkadaşlar.
gerçekten böyle bir şey yapmışlarsa 8 km ağyla yakalandılarsa güvenlik güçlerimizden allah razı olsun
doğru olabilir ama hepsi acaba aynı ekiptenmi bir diğer konuda o gölet ava açık aynı olay yarın öbürgün benim veya bir başka arkadaşımızın başınada gelebilir hiç yoktan başımız yanabilir netekim geçen sene samsun civarlarında sitemize üye bir kaç arkadaşa hiç yoktan ceza yazılmıştı jandarmayla mahkemelik olmuşlardı
Aytekin hocam şimdi mynet haberlerde senin resmini görüyormuşuz.Şu gölette yakalanan balıkçılar diye olur mu olur valla Tabi bu işin şakası hiç kimse dürüst amatör balıkçılık yaptığı halde böyle durumlara düşmez inşallah.Balıkların kilosuna gelince. Gerçekten de bana da mübalalı gelmişti.Sonradan senin örneğinden sonra ben denize göre düşünmüş olduğumu anladım.Deniz 1 kiloyu geçen balık yakalamak nimettir.(Namık abi hariç)
aman barışım allah korusun valla ondan sonra suçsuzluğunu anlat millete anlatabilirsen kilo konusuna gelince namık hariç dediğin doğru denizde 1 kg çok büyük balık sayılır ama bizim hedefimiz en az 10kg'lık balıklar iki adet yakaladınmı zaten 20kg balığın olur
sanırım kurunun yanında yaş ta yanmış.... ağ ile yapılan zaten balıkçılık falan da diil... jandarma ii yapmış fakat sanırım gaza gelip ne varsa toplayın demiş... koca barajın etrafını toplamışlar..
evet kurunun yanında yaşta yanmış baksana balıkçı sayısı 19 kamış sayısı 39 kişi başı iki olta var oysa ben bile dört olta atıyorum yazık olmuş oltacılara 8km ağ çok abartı ve komik bir rakam olabilir tahminimce o enfazla 800 metredir ama yakalanmaları çok iyi olmuş ş....sizlerin
Benim bildiğim kadarıyla bu havzada balık tutmak yasak değil... O havzaya ağ atanları yakalamakla jandarma iyi bir iş yapmış ama amatör olarak balık yakalayan arkadaşlara yazık olmuş... tarsusta balıkla amatör olarak uğraşan herkesin balık tutmaya gittiği bir yer orası...
Bana göre de böyle olmuş kesin.Ama burada jandarma hatalı bu dava konusu olabilir,sonrada bir iki başçavuşun canı yanar.diğer 4 tak avlanan oltacı arkadaşların hakkları aramalarını öneririm.
yok ozan kardeş yanlış bilgi sahibisin sazanda ve diğer adet cinsi av limiti olan avlarda kiloya bakılmıyor bunu tebliğler açıkça belirtmiş