Japan yapım misinalar hk

Konu, 'Misinalar' kısmında yapalak tarafından paylaşıldı.

1. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Arkadaşlar Japan yapımı misinaları nasıl buluyorsunuz. Ben satın aldım. Şuan markası hatırımda değil. Rodex olabilir belki. Sağlammıdırlar. Hiç kullanananız var mı?

2. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Japan = Made in Japan mi hocam ???

Veya türkce olarak, illada Japonya'dan yapilmis misina mi ariyorsunuz?

Biraz aciklarsiniz belki yardimimiz olur belki....

3. Japon misinalar genel olarak iyi kalitedeki misinalardır..Ben bu sene ithal edilen "Balza" markalı flokarbon misinayı çok beğendim..Kanca takıldığında misina kopmuyor kanca açılıp geliyor..:)

Şunuda belirtmeliyim ..Misina avlanılacak balık ve avlağa göre seçilmelidir..Kayalık bir yerde silikon bazlı misinanın verimli olmayacağı gibi;)

4. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Anlamadigimdan.... Kusura bakmayin :eek:

Japon misina, Japonya'da yapilan misina mi demektir... yoksa genel bir terim mi??? :confused:

Hani Japon-Uhu vardirda, made in China yazar ya..... :) :)

5. Bazı markalar vardır japonyada üretilmiş ve patenti alınmıştır..Fakat bu misinalar zaman içinde ucuz işçilik ve vergilerden dolayı fabrikalarını çin,malezya gibi uzakdoğuya taşımışlardır..

Birüründe üzerinde "made in japan" yazıyorsa bu ürün japonyada üretilmiş anlamına geilir..ancaaakk:
    Korsan üretim ve taklitlerin üzerindede made in japan yazmakta:(

6. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Onu biliyordumda......

Sizdeki Japon ve bizdeki Japon ayri ozaman.......anladim hocam... Uhu meselesi gibi ;)

Japon denince demek "ohaaa-cok iyi" anlima geliyorki, Made In Japan anlami biraz kalkiyor.... ;)

7. lombardo

lombardo TOLGA

balza fiyatı nedir

bu balza misinanın fiyatı nedir?
    nereden bulurum

8. Şu sıra balık malzemesi satan bayilerin çoğunda raflarda yerini almış durumda..

ikili makara bir kutu içindde satılmakta..ve tek makara 150m..Fiyatı değişmekle beraber 034 lüğü 12-15 ytl arasında satılmakta..

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Pline-Gama

En iyi Japon monofliment misina ; Gama High Performance Copolimer Line ve P Line FlouroClear Line. 1 yıldır kullanıyorum.

Denemediğim marka

kalmadı.Berkley,Stren,Dam,Mitchell,Sufix,Alba,Rodex,Remixon,Ande,Hi

seas,Shakespeare,Diamond,Vicious,Momoi,Maxima vs,vs, Teker teker test

ettim.En iyisi PLine ve Gama markaları.

10. Geçenlerde nette dolaşırken 23 farklı markanın florakarbon ve hybrid test sonuçlarını görmüştüm..Maxıma açık ara önde idi..:)

Eğer linki bulabilirsem buraya ilave ederim

11. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Misinanın çeker testini siz yapın!!!

İnternette verilen test değerlerini umursamayın.Kafalarına göre bir rakam

veriolar,zaten üretici firmada aynı kafada.Misinayı görmeden almam,Düğümü

atarım ve kendi testimi uygularım.Benim yazdığım markaların hepsi teker teker

bizzat kendim tarafından denenmiştir.Ayrıca markaların üretim detaylarına

inmedim(Berkley trilene maxx-Extra tough-XL-Sansation,polimer,damyl senso flex vs.vs.)

Zaten markanın tek bir ürünü bile kalitesini ortaya koyuyor.Misina sert

olur,yumuşak olur,Lastik gibi süner,sünmez,görünür,görünmez,herşey

olabilir.

En önemlisi düğüme dayanıklı olması...

12. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
  13. Ben sizin verdiğiniz örneklerdeki gibi asparagas sitelerden değil eftta gibi sitelerden bilgi alıyorum..;)

En güvenilir bilgi için sizede tavsiye ederim..;)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14618

14. Benim bilgi kaynaklarım güvenilir ve Dünyaca kabul edilmiş kaynaklar olduğundan Misinayı görmeden alırım..Ve bugüne kadar yanıldığım olmamıştır:);)

15. İşte benim kaynaklarımdan biri Topal dayı..;)

020 lik mono ile 9 kg balık çekmek gerçekten şans işidir..Ben 6-7 kg balığın 20. dakikada 028 liği koparttığına çok şahidimdir..:(

16. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Burada gelmek istediğimiz nokta, vermek istediğimiz mesaj , ''eftta mı iett

mi ''işte bu sitenin vermiş olduğu ölçüler avcıyı bağlamaz...

Mesaj şudur; Misinayı sağlamlığını kendiniz deneyerek test ediniz ve öyle satın

alınız.Bu işi başkalarına taşere etmeyiniz...

Ben sizlere bizzat test ettiğim ürünleri aktardım...

.Ne demişler ; Bu devirde babana bile güvenme!!!Kendi işini kendin gör!:cool:

Saygılar...

17. Cevabı okuyunca nekadar doğru birine sorduğunu anlayacaksın;) :D

Şimdi Misinalar yapı olarak farklı farklıdır..Kimileri yumuşak,kimileri sert,kimileri hafıza olarak düşük kimileri yüksektir..

Sert misinalarda (bunlar çoğunlukla sürtünmeye dayanıklıdırlar.Taşlık avlaklarda kullanılırlar) Düğüm atılıp çekildiğinde bu iki misina sertlikten dolayı birbirini keser ve dersinki ..."aaaaa..kötü misina"

Yumuşak olan ve özellikle silikon esaslı misinalar ise düğüm atılıp çekildiğinde yumuşaklık sayesinde birbirini kesmezlae ve sıkışırlar..tabi bu durumda sende dersinki"aaaaaa...süper misina"

Şimdi bu misinaları yani yumuşak misinayı taşlık bir avlakta kullanırsak (yumuşak misinaların genelde hafızaları azdır ve at-çek gibi avlara uygundurlar)İlk sivri kaya kenarı yada midyede "çıt" diye kopacaktır..Ve düğüm atıp çektiğinde kopmayan misina seni dumura uğratacaktır;)

Sert misina ile at-çek yaparsak iseee:Şimdi misina sert ya..sahteye bağlandığı kısım çabuk zayıflar..neden diye sorarsan bunların hafızaları yüksek ve sertlıklerinden dolayı sahtenin sağa sola olan hareketleri esnasında sahteye bağlanan düğümün olduğu yer özelliğini yitirir ve sen Rapala ft iele sinariti sandala alacağın esnada balığın son darbesiyle kopar.:( .sen ikinci kez dumur;)

Verdiğim bu mizansenli örnekten anlaşılacağı üzere dumur olmamanın yolu doğru misina seçmek:)

18. Mesaj net, açık ve çok anlaşılır

EFTTA : Dünyaca kabul görmüş misina testi dahil birçok balık malzemesini test eden bir firma..Şimdi teknolojinin tüm ikanlarını kullanıp ortaya ilmi veriler koyan bu kurulşa mı inanmak doğru olur yaoksa (sizi tenzih ederim) Ben denedim sağlam misina diyen topal mehmet amcamın söylediklerine inanmakmı ??

Yani topal Mehmet amcanın verdiklerimi avcıyı bağlar..???

İETT misina test bölümü açtıysa bilemem:confused:

19. Mesela dedik Müdür..Kırarmıyım ben seni:)

Yoksa ben senin kullandığım,seçtiğin malzemenin "cuk" olduğuna eminim;)

Benimkisi senin gıyabında Topal amca:D

20. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

İETT misinaları otobüste test ediyormuş ve bu şekilde düğüme daha çok dayanıyorlarmış.:D

Senin bu işten iyi anladığın belli,sözüm diğer kullanıcılara.Deneyerek alsınlar

böylece paraları boşa gitmesin...

Ama şu 20. dakikada 28 lik misinanın kırıldığına şahit olmuşsun,biraz daha açsana?