Deprem ve Tsunami'nin vurduğu Japonya umarım bu felaketten bir an önce kurtulur. Gerçi Japonya'yı vuran büyüklükteki bir depremin güzel ülkemi vurmasını düşünemiyorum. Şimdiden geçmiş olsun Japonya'ya.
Japonlar bu isi biliyor.Japonya disinda hic bir ulke bu denli soguk kanli karsilayamazdi depremi, zira an itibariyle 19 olu var.Saat 13:00 civari tsunaminin Hawaii'yi vurmasi bekleniyormus.Endonezya ve Guney amerika sahillerinin de tsunamiden nasibini almasi soz konusu.Allah yardimci olsun..
berbat bir durum.. Allah yardım etsin.. su inanılmaz şekilde ilerliyor..önünde dayanmak mümkün değil... çok zor bir durum...
Kocaeli Gölcüklü olarak bu felaketi en acı yaşayanlardan olarak büyük geçmiş olsun. Japonlar dünya üzerinde biz Türklere en sıcak bakan insanlardır.Bizlerde onlara sıcak bakıp onlarla sevinip onlarla beraber üzülüyoruz.
Bu inanilmaz bir doga olayi... Resmen gozlerime inanamadim... "2012" isimli filmi izleyenler bilir,,,neredeyse onun gibi.Cok urperdim acikcasi. Yaradan yardimcilari olsun Cok ama cok buyuk bir felaket.Az once izleyebildim videolari ve resmen kucuk kiyamet gibi birsey...
Arkadaşlar forum içerisinde forum adabına uymayan veya tartışma içeren mesajlara cevap yazmak yerine lütfen mesajların sol alt kısmında bulunan ünlem işaretini tıklayarak site yönetimini mesaj içeriğinden haberdar ediniz. Takdir edersiniz ki yönetim olarak her konuyu her mesajı anında okuyup irdeleme şansımız yoktur. Bu konularda aklıselim üyelerimizin yardımına ve desteğine ihtiyac her zaman olacaktır. Saygılarımızla.
Bu arada benim yasadigim ulke de simdi alarmda. Dilerim daha kotu sonuclar ortaya cikmaz...Acikcasi cekindim su videolari gorunce.Kesinlikle normal bir felaket degil bu...
Emrah senin ülke ne taraflarda kalıyor? Kıyılarda fazla gezinme dalgalar yarın ta Amerika'ya bile vuracakmış
Japon Mucizesi ve Bugun Gururlu insanlar ve saygin bir millet... bilgi toplumu ve endustriyel kalkinmanin en uc ornegi... 100 yilda basarilan bir mucize... Japon mucizesi... Bir asirda gerceklestirilen bu muthis yapi 24 saatte coktu... tabiat ana oyle istedi... kadere bakin...
Abi ben Mlzyadayim.Su anda buradada alarm var. Burasi ada ulkesi.Isin kotu yani = benim yasadigim sehir cok kucuk ve deniz yakin.Ama bir avantajimiz var ; bu sehirin etrafi kucuklu buyuklu adalara sahip.Ondan dolayi tehlikenin benim icin cok buyuk olacagini dusunmuyorum artik. Tesekkurler... Bu arada sanirim amerikaya ulasmis dalgalar...
Felakette camdan atlayan tek kişinin Türk olduğu açıklanmış. Bu bizlerde iç güdü şartlı refleks gibi bir şey oldu sanırım. Arkadaş oturduğumuz sandalyeyi şaka olsun diye sallasa kendimizi camdan aşağı atacaz. İlgili haber
Japonya Depreminde Dünya’nın Ekseni 15 Santim Kaydı Büyük deprem Dünya’nın eksenini de değiştirdi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nden (NASA) bilim adamları, önce deprem sonra tsunami şeklinde gelen çifte felaketin, Dünya eksenini 15 santim kaydırdığını, eksendeki bu kayma sonucu 24 saatlik bir günün 1.6 mikrosaniye (mikrosaniye bir saniyenin milyonda biri) azaldığını açıkladı. Böylece Dünya’nın kendi etrafındaki dönüş süresi ve bir günün süresi kısaldı. - NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı’dan bilim adamı Richard Gross, kendi hesaplamalarına göre dünya ekseninin 15 cm kaydığını açıklarken, bu oranın 2010 yılındaki Şili depreminden iki kat büyük olduğuna dikkat çekti. Gross’a göre Japonya depreminde Dünya’nın ekseni, 139. doğu boylamına kaydı. Şili depreminde ise 112 doğu boylamına kaymıştı. - 2004’teki 9.1’lik Sumatra depreminde ve 2010’daki 8.8’lik depremde eksen kayması olmuştu. Sumatra depreminde Dünya’nın bir günü 6.8 mikrosaniye kısaldı, eksen kayması ise 7 santimetre gerçekleşti. - Şili depreminde Dünya’nın ekseninde 8 santimetrelik kayma oldu, dünyanın bir günü 1.26 mikrosaniye kısaldı. UZMAN GÖZÜYLE Şili depreminin 2004 Sumatra depremi kadar şiddetli olmamasına rağmen daha büyük bir eksen kaymasına sebep olmasını NASA araştırmacısı Gross iki nedene dayandırıyor: Birincisi, Sumatra depremi Ekvator’a yakın bir noktada meydana gelirken, Şili depreminin güney yarımkürenin orta enlemleri dolaylarında oluşması. Bu da son depremin dünyanın ekseni üzerinde daha etkili olması sonucunu doğuruyor. Gross ikinci sebep olarak da, Şili depreminin meydana geldiği fayın, Sumatra depremini üreten faya nazaran Dünya’nın merkezine daha dik bir açıyla yöneliyor olmasını gösteriyor. Ada 70 cm battı JAPONYA’da önceki gün meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 8.9 şiddetindeki dünyanın en büyük beşinci depremi ülkede jeolojik değişimlere de yol açtı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi başkent Tokyo’nun da bulunduğu Japonya’nın ana adasının, doğu istikametinde 2.4 metre depremin merkez üssüne doğru kaydığını açıkladı. 8.9’luk felaket, adayı 70 santim de batırdı. URL: http://www.gazeteci.com.tr/?p=11285 Şu anda daha teknik detaylı bilgiler gündemde değil.Ama tabiki forumumuzun formatı gereğiyle önce balık populasyonunda ve sırasıyla iklim,coğrafi şekiller su üstü veya altı.Gerek denizlerdeki canlı popülasyonu akla gelebilecek herşey uç gösterebilir.(Birkaçı uç göserdi).Bunun üstüne Nükleer tesis patlamaları ve yayılan radyasyon(Japonya şu durumda sakınca yok diyerek yalan söylüyor.Ama haklı halk panik olmasın diye yapıyor olabilirler.)Fakat bu yayılan radyasyon yalnızca biz insanları etkilemiyor. Tusunami sonucu deniz dibindeki yaşamdan bahseden olmadı... Ve dünyanın eksenindeki kaymalar.İklimden gün süresüne,sıcaklığa ve belki daha büyük tehlikele neden olacaktır elbet..... Bu arada felaket tellallığı yapmak değil niyetim.Allah başta japonlara ve tüm canlı popülasyonuna yardım etsin......Deprem oldu 2-3-4-5 vesaire gün geçti çoğu medyada gündemi başka olaylar devraldı.. Kıssadan hisse Güzel yurdumda hala binalar kaymasın diye vinçle destek yapılıyor......Gülelim mi ağlayalım mı... Allah kimseye yaşatmasın........
Olayı çok güzel izah etmişsiniz, sağ olun, Teşekkürler, ama bu tip olaylar malum tabiat ananın ve doğanın meydana getirdiği olaylar, diye düşünmek gerekir, genel geçer görüş, böyle düşünüp kabul ediyor çünkü, siz ''Allah başta japonlara ve tüm canlı popülasyonuna yardım etsin......'' demişsinizde, bende genel geçer görüşe göre cevap vermek istedim, Tabiat ananın bir daha böyle olaylar yaşatmaması dileğiyle, Esen kalın, selâm ve sevgiler...