JAWS JUNIOR 2.5 METRE TFT...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında armpa tarafından paylaşıldı.

1. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    HEPINIZE TEKRAR SELAMLAR..

BUGUN OGLEDEN SONRA TUTTUGUMUZ BALIKLARDAKI FOTOLARDA ELINDE LEOPAR DESENLI BALIGI TUTAN GEMIMIZIN BAŞ MUHENDISI ILKER AGBININ 4 AY ÖNCE GUNEY AFRIKA CAPE TOWN DA GEMICE TUTTUKLARI KÖPEK BALIĞINI GÖRÜNCE ONDAN DA IZIN ALARAK PAYLAŞMAK ISTEDIM..

ANLATTIGINA GORE GECEDEN TUTTUKLARI LUFER VE KOLYOSLARI GEMININ KIC GUVERTESINDE TEMIZLEDIKTEN SONRA DENIZ SUYU ILE KIRLENEN VE KANLANAN KIC USTUNU YIKADIKTAN DAHA HENUZ15 20 DKK SONRA SU YUZUNE CIKAN KÖPEK BALIGINI YINE TEMISLEDIKLERI LUFERLER ILE TUTMAYI BASARMISLAR..
    FOTOLARDAN DA GORUNDUGU GIBI KANCA OLARAK GEMIDE HAVALI RASPA YAPTIGIMIZ CISEL CIVILERINI BUKEREK OLUSTURULAN CARPMA VE BUNLARIN KAYNATILMASI , BEDEN OLARAK F/C DEGIL DIREK OLARAK VISIABLE :laughing: :laughing: 4mm CELIK TEL KULLANILMISTIR...

BALIGIN HEYBETI VE BUYUKLUGU SÖZ KONUSU OLUNCA ELINCESINE (BIR PARMAKLIK INCE HALAT) BAGLANARAK GEMI MANEVRA IRGATLARIYLA HALAT LOÇASINDAN CEKILEREK GUVERTEYE ALINMISTIR..

AYNI GUNUN SABAHIDA ALDIGI BARACUDA VE TOMBIK TARZI BALIGIDA SIZINLE PAYLAŞMAMI ISTEDI..

SENARIST OLARAK HIKAYE KISMINDA BASARILI OLAMASAMDA BU GUZEL ANILARI SIZINLE PAYLAŞMAK BENI COK MUTLU EDIYOR..

GEMIMIZIN BAS MUHENDISI AYRICA TFT UYELERIYLE OLAN SAMIMI DOSTLUGUMUZU SUREKLI BENDEN DINLEYEREK SANIRIM YAZA DONUSUMDE KALITELI VE MUTEVAZI BIR UYE DAHA SAHIBI OLACAGIMIZI DUSUNUYORUM.. ILKER ABIDEN VE BENDEN HEPINIZE UMMANDAN SEVGILERLE...

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    kaptan 10/0'da küçük geldi galiba tekne çapası kullanıyorsunuz resmen :D :laughing:

rastgelsin, imrenerek takipteyiz :)

3. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    :) adamlar baliğin kaynağindan sesleniyorlar
    Bunlara balik demek hakaret olur bunlar bildiğin canavar bence shark i hiç hesaba katmiyorum o kendi çapinda bir kral zati ama dierleri 10 numara
    Rastgele kaptan...

4. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tombik ve baraküda tamamda, yemeyeceğin bir canlıyı öldürmek bana ters geldi kaptan :( Geri salmışlardır inşallah.

5. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    Önceki raporlarınız ve avlarınızı keyifle ve imrenerek okudum.

Ancak köpek balığına yapılanlardan hiç hoşlanmadım :mad:

6. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    emre kpt çalıştığınız ekip belliki süper uyum içerisinde. yine güzel avlar çıkmış ortaya. bu arada basmuh ilker abi dediğin kişinin soyadı "uğurlu" mudur? çok benzettim bir başmüh tanıdığa da o yüzden sorayım dedim.

selamlar,

7. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Köpek balığının tadı güzel olur :) Bizim ülkemizde dilimlendikten sonra tezgahlarda Pamuk Balığı adıyla satılır.. Afiyet olsun epey bir süre balık sıkıntısı çekmemişlerdir :)

Diğer fotolardaki Baracuda epey besiliymiş.. Ayrıca Tombik dediğiniz Balık GT diye geçer bizim ülkemizdeki Sarıkuyruk, Akya ırklarının ağa babasıdır. Bizlere o sulara gitmediğimiz için nasip olmadı. Ancak çekenler inanılmaz bir çekiş gücü olduğunu söylüyor Sanırım adı da ordan geliyor GT :)

Emeği geçen herkese teşekkürler.. Rastgelsin..

8. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    TEPKÏ???

Oncelikle tepkinizi anlayisla karsiliyorum.. Benim icinde ayni sekilde yemeyeceginiz baligi kovaya yada guverteye alip oldurmenin bir anlami yok.. Bas muhendisimizin verdigi cevap ise gemide karma personel filipinli ve hintli personel bulundugu ve onlarin kulyurunde bu baligin yendigi ve gemidede telef olmadan tuketildigini soyledi. Ayrica etinin lezzetli oldugunuda belirtmistir..

Sevgili cagri oncelikle sana gemi ortamindan bahsetmekte. Yarar goruryorum.. Gemilere kumanya turk ticaret filosunda 3 aylik genel yiyecek ve aylik koltuk kumanyasi dedigimiz taze sebze meyve ve protein amacli yumurta tavuk alinir.. Ama bu sureler kimi zaman 3 aydan ve bir aydan fazla ikmal suresini gectigini gunumuzun ekonomik sartlarinda yasamaktayiz.. Kimse bizi burda balik katliyami yaptigimizi dusunemsin.. Ihtiyacimiz olani yani o aksamki balik ogunuNu ve bir iki aksamlik servisi tuttuktan sonra birakilmaktadir.. Aksi halde hergun pazar demeden bayram yilbasi demeden calisilan bir takim oyunun bireyleriyiz.. Bizim icin balik tutmak karadakinden farkli bir anlam ifade etmiyor.. Nasil guzel dostluklari kurup balik.nette paylasiyorsak burda yorucu is temposu ve stres atmak disinda bir amacimiz yoktur. Eminim ki gemide yasamanin , karada calisanlar icin herlimanda bir sevgili, dunyayi geziyor , harika meslek , ozgurluk seklinde bilinsede ; isin aslinin siz karada calisanlarin hergun gitmekten yada yemeye bile bazen gerek duymadiginiz simit, seker , yada sakiza bile duyulan ozlemin ne oldugunu bir anlik dusunmenizi isterim.. Ki burada en ufak ihtiyac duyulan maddiseyleri ele almaya calistim.. Manevi ozlemlere girmenin bi anlami olmadigini dusunuyorum..

Tebrik etmekte , Tepki vermekte sizin en dogal hakkiniz.. Ama yargilama konusuna girerseniz orda iki kere dusunmenizi ona gore yorum yapmanizi rica ederim sizden..

Kalin saglicakla..

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Güzel açıklamanız için teşekkür ederim. Söylemek istediğimi anlamanıza sevindim. Zevk ve merak için öldürmek bana çok ters geliyor. Ama maksat açıkladığınız gibi ise ne diyelim " afiyet olsun " :)

10. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    emre kpt yogun degilseniz, az evvel yollamış olduğum mesajdaki soruma herhangi bir cevabınız olacakmıdır? teşekkürler.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yok yok, fotomontaj bunlar, fotoşop. O büyüklükte iğne mi olurmuş hiç?

Rotanızın bir gün fok adası civarını kesmesi dileğiyle, tebrikler.

12. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tesekkurler.... :)