arkadaşlar merhabalar, japonya dan JDM shimano twin power SW makine getirtmeyi düşünüyorum. daha önce kendime daiwa new certate 3000 ve shimano biomaster SW 4000XG getirttim japonyadan, şimdi de twinpower SW niyetindeyim. aynı makineden edinmek isteyen varsa toplu bir getirtme yapabiliriz. sözünü ettiğim model aşağıdaki linkte gösterilen modeldir ve sitede belirtilen fiyatın altına edineceğim. ( aşağıdaki linkten ulaşılan sayfanın alt kısmında bulunan model detay tablosunda, en sağda üçüncü sütun fiyat kısmıdır - 5 haneli rakamların bulunduğu yer ) http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/81 ilgilenen varsa bu konu başlığı altından irtibat kurabiliriz. selamlar onur
Bu afetten sonra kolay kolay gonderemezler uzun bir sure. Hemde kimse bu alısverise sıcak bakmaz.Urunu getirtirsin, 3 - 5 kurus karını koyarak fiyatını belirtirsin, o zaman herkes kendine gore degerlendirir.Ben BURSA'dayım mesela.Fiyat uygun olursa alabilirim.
ordaki fiyatlardan mı getireceksin.. Bu makinayı kullanan varsa yorumda yaparsa makina hakkında bilgimiz artar..
merhabalar arkadaşlar, öncelikle ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür etmek isterim. sonralıkla da, bu konunun ticari maksat taşıyan bir ilan olmadığını söyleyerek devam edeyim sözlerime . benim öncelikli amacım, kendime shimano nun twinpower SW modelinin 5000 yada 6000 boylarından bir tane getirtmektir. bu konuyu açmamdaki amaç ise, bu modelden edinmek isteyen arkadaşlar varsa, taşımacılık ücretleriydi havale giderleriydi gibi giderleri paylaşıp üzerimdeki yükü hafifletmektir. kısacası kar zarar muhasebesi yapmak gibi bir durumum yok, zira derdim bu değil. japonyanın son zamanda yaşadığı sıkıntılar gönderim durumunu zora sokar mı? sokabilir elbet, çünkü yakıt ve yiyecek sıkıntısı olduğunu duydum ulaşıma da yansıyabilir. ama bu bir girişimdir, olması için çalışacağım. size daha açıklayıcı olması için bu durumun şartlarını ortaya koyayım ve olay şekillensin. şartlar şunlardır; getirtmeyi, japonyada bulunan yakın bir arkadaşımın yardımı ile yapıyorum ki daha önce kendime getirttiğim makinelerde böyle oldu. makineleri getirtirken irtibat ve mali meseleleri ben kendim hallediyorum. makineleri - ürün demek istemiyorum - getirtiğim zaman elden teslim edeceğim, arkadaşlar görerek edinsinler. makinelerin ederlerini, makineleri istemiş olan arkadaşlara teslim ederken elden alırım, dolayısı ile bir ön ödeme yada kapora gibi bir şey de talep etmiyorum doğrusu. şartlar bunlardır. fiyatlarının ne olduğuna gelince, açıkçası tam olarak bir şey söyleyemem şu an çünkü bu konu ile ilgilenen arkadaşların sayısını belirleyip japonyadaki arkadaşıma bildirmem gerekiyor ki o da yerel satıcı ile yapsın pazarlığını bu adete göre. ancak şunu söyleyebilirim, 5000 veya 6000 boyu için makinanın resmi sitesindeki fiyatı 55 000 japon yeni olarak görünüyor. ben bu fiyatın 50 000 civarı olacağını tahmin ediyorum ve bunun içinde ekstra bir masraf yok. söyleyeceğim fiyat taşımacılık, havale gibi masrafları da içerecek. ama tekrar ediyorum kesin fiyatı karşı satıcı ile görüştüğümüzde belirleyebilirim. fiyatı bildirdiğimde fiyatı uygun bulmayan arkadaşlar ben istemiyorum da diyebilir. herhangi bir söz almış saymam. sadece getirtme gerçekleştikten sonra arkadaşlardan beklentim sözlerine sadık kalmaları olur en fazla. durum budur arkadaşlar. twin power ile ilgili, kullanmadığım için yorum yapamam ben de merak ediyorum açıkçası bu makineyi ama stella nın bir basamak gerisi olduğunu duydum. inşallah edinip görmek nasip olur. onur
Fiyatlarda örnek olması açısından bu linki vermek istedim. Japonyadaki arkadaşınız bu fiyatlardan bulursa çok uygun olur Onur Bey. Kargo hariç gayet uygun fiyat olur yani. http://www.marunouchishop.com/main/shimano_e/09twinpower_sw.html
fiyatı yanlış hesaplamadıysam 1250,oo TL. sen net bir fiyat söylersen daha iyi olur bence. Site hem japonca hemde J.yeni olarak fiyat verilmiş. 15.03.2011 döviz kurudur JPY/TRY==100 JAPON YENİ : alış>1,9347 == satış>1,9476
selamlar herkese, Birol bey gönderdiğiniz siteyi inceledim. fiyatlar uygun görünüyor evet. daha önce oradaki arkadaşıma bu şekilde yönlendirmede bulunmuştum getirttiğim diğer makineleri alması anlamında ama o bulunduğu bölgedeki yerel satıcılardan elden almayı tercih etti. ben de fazla bir şey diyemedim açıkçası neticede kırmıyor beni bir şekilde alıyor. ben de üçün beşin hesabını yapmadım nede olsa Türkiyeden edinmekten illa ki daha ucuza edinmiş oluyorum. Şenol bey, sanırım siz 8000 ve 12000 lük kafaların liste fiyatını - 65000yen - baz alarak bir hesaplama yapmışsınız 1250 tl yi elde ederken fiyat konusu ile ilgili açıklamayı yaptım sanıyorum mesajımda amacım, 5000 yada 6000 boy makinede - ki liste fiyatı 55000 yen görünüyor - 50000 japon yeni civarında makineleri taşıması falanı ile filanı ile mal etmek, ha bunun biraz daha altını yakalarız o da yanımıza (yanımıza derken almak isteyenler olarak yanımıza) kar kalır. makine Japonyadan alınacağı için Japon pazarı için üretilmiş olan model olacaktır, JDM nin ne olduğunu takip eden arkadaşlar zaten biliyorlar diye tahmin ediyorum. bir şey daha hatırlatmak isterim, japon pazarı için üretilen makinelerde genel olarak yedek makara bulunmuyor, bu makine de bir istisna değil, bilginize.. ilgilenen arkadaşlar hangi boy makine ile ilgilendiklerini belirtirlerse daha uygun olacak sanırım. ben kendi ilgilendiğim boy makine ile kısıtladım sanırım düşüncemi, başka kişilerin daha büyük boy makinelerle ilgilenebileceğini hesaba katmadım, af edersiniz.. onur