Jhonson 25 hp motor hk. (İzmir)

Konu, 'Motorlar' kısmında Orhan Paksoy tarafından paylaşıldı.

1. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL-865 Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Selamlar.
    Emekli bir albaydan artık kullanmadığını söylediği Jhonson 25 hp motorunu aldım. Son 2 yıldır hiç kullanılmadığından parça değişimi ve bakım gerektirebilir dedi. Motorun evraklarını bulamadı. (Evrak ve fatura yok diyebiliriz)

Bu motoru İzmir de gösterebileceğim, arızası, bakımı vs. çalışır hale getirmek için gereğini tespit edebilecek usta tavsiyelerine ihtiyacım vardır.

Bu tespitten sonra motoru ya satın alacağım (çıkan masrafı motor fiyatından düşerek anlaşabilirsek) ya da kendisine iade edeceğim.

İlgi alakaya peşinen teşekkürler.

2. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    evraksız bir motor alarak bence risk almayın hem ceza yersiniz hemde motorunuzu kaybedersiniz . faturası bile olsa ce belgesi olmayan motorlarda kadettirilemiyor ...

3. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Cenk bey teşekkür ederim. Büyük ihtimalle iade edecek gibiyim.

4. enginköp

enginköp engin köprülü

Orhan Bey ;

Faturasını veya sahiplik belgesini bulabilirse sorun yok...
    Motor 31.05.2005 tarihinden önce alınmış ise CE belgesi istemiyor izmir liman başkanlığı.Ama belge bulamazsa hiç girmeyin o işe...
    Ayrıca 25 hp motor için ADB ( Amatör denizclik belgesi ) gerekiyor , hatırlatmak istedim.

Servis için ise eski sabah gazetesinin arkasında küçük sanayi sitesi gibi biryer var.
    Onun içinde göçmen usta var kime sorsanız gösterirler.
    İsmail usta işinin ehlidir.Fazla da üzmez insanları :thumb:

5. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    şurada bir ufak düzeltme yapim ozaman 2009 ve öncesinden faturası olursa CE belgesi istenmemektedir ancak bu konuda birçok liman başkanlığı çalışanı sorun çıkartıyor kanun hakkında pek bilgileri yok bu yüzden çok üzülebilirsiniz ben yaşadım bu sorunu mercury marka 9,9 luk 2008 tarihli faturalı ve kaydettiremedim resmen savaştım ama bana uzak olan bir şehirdeki liman başkanlıını aradım ve derhal getirin kaydedelim dediler ama banada oraya gitmek zor geldi ve bende kızıp sattım sonra 15 lik motor aldım busefer de ADB sorunu karşıma çıktı sınavlara katılıp aldım bende :) şimdide makinamı büyüttüm 20 lik aldım bu uyarıları keşke zamanında birileri banada yapsaydı enazından bukadar sinir stres yapmazdım ve bu iş bana daha ucuza çıkardı :thumb:

6. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Sağolun teşekkür ederim. Motor 'u bir usta gördü ve masrafının fazla olduğunu, ayrıca belgesi olmadığı için kaçak kullanabileceğimi bu durumda da başıma gelebilecekleri anlatınca bu motor ile uğraşmaktan vazgeçtim.

Konu kirliliği olmasın diye, buradan devam etmek istedim.

3,60 ahşap taban bot aldım. Bu botu arkadaşımın 9,9 yamaha (2 zamanlı) motoru ile denedik. Botta 2 kişi ve eşyalar ile yaklaşık 300 kg. ağırlık vardı. 9,9 ile botun burnu hava da, suyun üstünde kayıyorduk.

Bu nedenle bu güçte + yaklaşık ağırlığı 50 kg. bir motorun çok gerekli olmadığını, ve 5-8 hp arası bir motorun yeterli olacağını düşünmeye başladım.

Çok araştırdım, Kemeraltı taraflarında genelde Mercury ve Parsun markalar var. Fuji markaya takmış durumdayım. Çok olumlu yorumlarını okudum, yalnız satıcısına çok zor ulaşmak beni tedirgin etti.

Genelde Didim Akbük (genelde sakin bir denizdir) civarında maksimum 3-4 kişi balık veya 4-5 kişi ile gezi amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Buna göre, 4 zamanlı 5-8 hp arasında (Honda, Fuji, Yamaha, Suzuki, Evinrude, Jhonson) marka motorlardan İzmir 'de alabileceğim güvenilir firma tavsiye edebilecek var mıdır?

İlgi, alakaya ve paylaşıma teşekkürler, saygılar, sevgiler...

7. enginköp

enginköp engin köprülü

Orhan BEy en hayırlısı olmuş bence motor için.
    Bot içinse hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın işallah :thumb:
    İdeal bir boy fakat katlayınca çantası ile araba bagajına girmesi çıkması biraz zor oluyor :) ben sırf bu yüzden 3.20 almıştım.

Motor olayına gelirsek ;

Bence 2 zamanlı 9.9 yamaha ile 4 zamanlı alacağınız 5-8 hp lik motorları kıyaslamayın bile...5-8 hp 4 zamanlıdan o performansı biraz zor alırsınız...
    8 hp bile olsa hafif rüzgarlı havada 3 kişiyi plane'e zor geçirir...

22 nisan'da 3.20 bot ve 9.8 hp parsun 2 zamanlı motor ile 3 kişi ( 107 + 95 + 70 = 272 kg + eşyalar ) şakrandan açıldık.Açılırken hava 2 civarı ve karadan esiyordu ve problem olmadı fakaatttttt :) yaklaşık yarım saat sonra hava 4 'e döndü ki kıyıdan 3 , 3.5 km açılmış idim hatta tarif edilen bir kerterizi ararken daha da uzaklaştım kıyıdan yaklaşık 5 km civarlarında...biraz kıyılayalım dedik çapayı çektim keşke çekmese imişim :) resmen ..onumuza kadar ıslandık... hele ki 4 civarı esen kuvvetli rüzgara karşı motor resmen bayıldı:)
    Ama bir yandan da rüstünü ispatladı benim gözüm de ;)

daha önce ki denemelerimde 2 civarı havada 3 kişi plane ' e geçmişti ama bu hava baya sertti plane ' e kaldırmadı botu...böyle olunca yarım gazda seyir ettim çoğunluk...

siz 3-4 kişi 5-8 hp 4 zamanlı motor ile bence zorlanırsınız biraz...

Eğer Amatör Denizcilik Belgeniz var ise bence en az 15 hp bir motor bakın...

son olarak neden fujiye taktınız anlamadım ? Fiyatından dolayı mı ?

eğer fuji almayı düşünüyorsanız parsun'a neden bakmıyorsunuz ?

8. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    bencede engin bey haklı neden fuji ???? distrübütörü ve servis ağı daha yaygın olan bir marka seçmeniz bence çok daha mantıklı olur kaldı ki siz o bota 3-4-5 kişi bindiğinizde 8 hp lik bir 4 zamanlı motor ile botunuz olduğu yerde sayar sonra bu seferde makinayı büyütmek için birsürü para harcarsınız .... ADB niz var ise bencede enaz 15 hatta 20 hp makina alın eğer yok ise 9,9 altında bir makinayı asla düşünmeyin derim :thumb: