Yavaş yavaş düzenlemeyi tamamladığım jigging takımımda en büyük sorun jigleri değiştirmekte yaşadığım zorluktu.Malum piyasadaki jig ya da rapala değiştirmek için üretilen penseler aşağı yukarı bir jig fiyatı kadar.Ne yapsam nasıl yapsam derken aklıma parlak bir fikir geldi. Edinmeniz gereken tek şey tüm eczanelerde satılan 1 TL lik cımbız.Cımbız seçerken uç kısmı en kalın olanından seçerseniz halka değişimi sırasında daha iyi aralıyor.Aldığımız cımbızın ucunu bir pense yardımıyla yamultup dikleştiriyoruz.Cımbızımız kullanıma hazırdır.Resimlerle daha iyi anlaşılacağını umuyorum.
fikir süper ben çok amaçlı çakımın konserve açacağı kısmını kullanıyorum, dene bak onaylayacaksın Eren. İlk teknen,avın,jigin de hayırlı olsun bu arada kardeşim
Jig değişimi için pahalı penselere son Yavaş yavaş düzenlemeyi tamamladığım jigging takımımda en büyük sorun jigleri değiştirmekte yaşadığım zorluktu.Malum piyasadaki jig ya da rapala değiştirmek için üretilen penseler aşağı yukarı bir jig fiyatı kadar.Ne yapsam nasıl yapsam derken aklıma parlak bir fikir geldi. Edinmeniz gereken tek şey tüm eczanelerde satılan 1 TL lik cımbız.Cımbız seçerken uç kısmı en kalın olanından seçerseniz halka değişimi sırasında daha iyi aralıyor.Aldığımız cımbızın ucunu bir pense yardımıyla yamultup dikleştiriyoruz.Cımbızımız kullanıma hazırdır.Resimlerle daha iyi anlaşılacağını umuyorum. Hani penselere son du? Eldeki pense ucuzlarından galiba. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan Eren.
Yorumlarınız için teşekkürler.Zaten forumlarda bulunmamızın amacı bu gibi bilgi paylaşımlarında bulunmak.Faydalı olabildiysem çok sevindim.
Tebrik ederim emre.. Ama ucuza aldığım pense de işe yaramadı yani halkaları açıyor fakat hepsini değil. onun için biraz daha pahallı bişeyler almak gerekecek. Uploaded with ImageShack.us Birde lider misineyi ince ayrıca düğümün biraz zayıf geldi bana . Yanlış anlama sadece uyarıyorum jigler ucuz değil çünkü
Leader misina 0.50 lik ancak 20 kilo çekeri olan sağlam bir misina.Düğüm konusunda haklısınız biraz aceleye geldi düğüm.Pahalı bir pense almak yerine cımbızı denerseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum.