bugün bunları aldım ve orada taktırdım... İnşallah iş yapar... Çünkü şamandıra ya da spirilanoyla pek verim alamadım... Bakalım bunlar nasıl olacak...
Şafak bu konu daha önce epey konuşulmuştu..Ancak kendi tecrübelerime dayanarak jig head ler Resimdeki gibi takılıp kullanılrsa verim pek alınamıyor..Ben Müsait bir zamanda kendi kullandığım şekli anlatan bir resim atmaya çalışayım..Jig head de orjinal kafalarda iğne yönü ters kullanılamıyor..İğnenin karın altına ve Sahtenin üzerindeki yerine takılması daha verimli olmakta..amandıralı yöntem özellikle ilkbahar aylarında verimli olabilmekte..Bunun nedenlerini de yazarım
Erdal abi...daha farklı ve verimli nasıl kulanılıyor ben de merak ettim...siz de resimle anlatırsanız çok iyi olur...
peki erdal abi dediğin gibi takılırsa kurşunun ağırlık noktasından dolayı sahte ters yüzerek gelmez mi? Ben onu düşünerek böyle taktırdım... Bide jig head iğnesinin sahtenin kendi deliğinden geçmesi gerek demişsin ama o zaman sahteyi yarmak mı gerekiyor? Ya da iğne sapı sahteye göre kısa kalmıyor mu? Doğrusu senin sistemi çok merak ettim
Jig head'ın sadece kafa kısmını kullanacağız..İğneyi Sahtenin içinden geçirip kafaya sabitleyeceğiz..Böylece levrek ilk hamlesinde iğne ucu bile temas etse sahteden çıkıp damağa oturacak.. İlk fırsatta atarım resimleri
Merakla bekliyorum abi Artık şu trofeleri almak istiyorum... Mordoğanda fink atıyolar İşin açığı orada sahte avcılığı çok az...
Sabırsızlıkla bekliyoruz resimleri. Bu arada aldığım raglounun orijinal kancası kısa geliyor, kancanın sapı sahtenin ağzının çok içerisinde kalıyor, bu yüzden bağlayamadım daha? Ayrıca zoka ile deneyince zokanın ucu balığın anüs kısmından değil de karnından çıkıyor.yüzerken doğal bir görünüm vermiyor.Fotoğraflarınızı bir görebilsem çözeceğim bu sorunu..
raglo nun kancasının sapı zaten içerde olmalı senin bağlayış yöntemin yanlış kardeşim iğneyi çıkar altdan ( çek kuyruğa doğru),bağla şimdi misinanı kancaya, bağladınmı şimdi misinanın diğer ucunu geçir sahtenin sidikliğinden ağzına doğru iğneyi oturt yerine işlem tamam, misinanın ucu bir yerde sabit,diğer ucuna ragot bağlıyacaksın,kancayı altdan çek çıkar,misinanıyı sahtenin ağzından geçir sidikliğinden çıkar ve iğneyi bağla ve tekrar yerine oturt
Benim uygulamamda jighead in kancasını kestim raglounun kendi kancasına bağladığım misinanın diğer ucunuda jigheadin halkasına bağladım. Gel görki hiç kullanmadım desem yeridir. Ama illede kullanacaksan bunu dene bence çünkü jighead in kendi kancası çok önde kalıyor bana göre...