jig head ile silikon raglou örnekleri

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    bugün bunları aldım ve orada taktırdım... İnşallah iş yapar... Çünkü şamandıra ya da spirilanoyla pek verim alamadım... Bakalım bunlar nasıl olacak...

2. Şafak bu konu daha önce epey konuşulmuştu..Ancak kendi tecrübelerime dayanarak jig head ler Resimdeki gibi takılıp kullanılrsa verim pek alınamıyor..Ben Müsait bir zamanda kendi kullandığım şekli anlatan bir resim atmaya çalışayım..Jig head de orjinal kafalarda iğne yönü ters kullanılamıyor..İğnenin karın altına ve Sahtenin üzerindeki yerine takılması daha verimli olmakta..amandıralı yöntem özellikle ilkbahar aylarında verimli olabilmekte..Bunun nedenlerini de yazarım

Son düzenleme: 12 Kasım 2008
  3. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    Erdal abi...daha farklı ve verimli nasıl kulanılıyor ben de merak ettim...siz de resimle anlatırsanız çok iyi olur...

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    peki erdal abi dediğin gibi takılırsa kurşunun ağırlık noktasından dolayı sahte ters yüzerek gelmez mi? Ben onu düşünerek böyle taktırdım...

Bide jig head iğnesinin sahtenin kendi deliğinden geçmesi gerek demişsin ama o zaman sahteyi yarmak mı gerekiyor? Ya da iğne sapı sahteye göre kısa kalmıyor mu?

Doğrusu senin sistemi çok merak ettim;)

Son düzenleme: 12 Kasım 2008
  5. paslıçivi

paslıçivi koray

En İyi Avı:
    ????
    Erdal lüferleri nasıl tutcaz bandırmada yerlerini bi tarif edermisin

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Kasım 2008
  6. Koray Lüfer daha başlamadı Bandırmada..Ama başka balıklar tutarız..;)

7. Jig head'ın sadece kafa kısmını kullanacağız..İğneyi Sahtenin içinden geçirip kafaya sabitleyeceğiz..Böylece levrek ilk hamlesinde iğne ucu bile temas etse sahteden çıkıp damağa oturacak..;) İlk fırsatta atarım resimleri

8. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Merakla bekliyorum abi;) Artık şu trofeleri almak istiyorum... Mordoğanda fink atıyolar:D İşin açığı orada sahte avcılığı çok az...

9. cappadocia

cappadocia mehmet

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 240cm 10-40g
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 4000 FD
    Sabırsızlıkla bekliyoruz resimleri. Bu arada aldığım raglounun orijinal kancası kısa geliyor, kancanın sapı sahtenin ağzının çok içerisinde kalıyor, bu yüzden bağlayamadım daha? Ayrıca zoka ile deneyince zokanın ucu balığın anüs kısmından değil de karnından çıkıyor.yüzerken doğal bir görünüm vermiyor.Fotoğraflarınızı bir görebilsem çözeceğim bu sorunu..:)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    raglo nun kancasının sapı zaten içerde olmalı:) senin bağlayış yöntemin yanlış kardeşim:)

iğneyi çıkar altdan ( çek kuyruğa doğru),bağla şimdi misinanı kancaya,

bağladınmı:) şimdi misinanın diğer ucunu geçir sahtenin sidikliğinden ağzına doğru iğneyi oturt yerine işlem tamam,

misinanın ucu bir yerde sabit,diğer ucuna ragot bağlıyacaksın,kancayı altdan çek çıkar,misinanıyı sahtenin ağzından geçir sidikliğinden çıkar ve iğneyi bağla ve tekrar yerine oturt

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Benim uygulamamda jighead in kancasını kestim raglounun kendi kancasına bağladığım misinanın diğer ucunuda jigheadin halkasına bağladım. Gel görki hiç kullanmadım desem yeridir. Ama illede kullanacaksan bunu dene bence çünkü jighead in kendi kancası çok önde kalıyor bana göre...