Jig için hangi ip misinayı alabilirim; yardım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında ziyacem tarafından paylaşıldı.

1. ziyacem

ziyacem ziya cem

Merhaba
    Foruma yeni üyeyim ve yardımlarınızı rica ediyorum;
    Jig avcılığı için 25 kilo ip çekeri olan bir kamış aldım makina olarak
    Okuma raw II 65 veya 80 alıcam onun çekeride sitesinde 22,6 Kg görünüyor
    sorum şu ip misina ne alabilirim benim düşündüğüm heron jigging 0,37 MM
    22,30 sizce bu kombinasyon nasıl birde flouro carbon misina şartmıdır.

2. Mücahit Karataş

Mücahit Karataş Mücahit

3. ziyacem

ziyacem ziya cem

Mücahit bey tavsiyelerinize teşekkür ederim
    Berkley misnalar gerçekten güzel görünüyor 0.17 mm 21,7 KG yazıyor satış sitesinde ama forumda sitede yazan değerlere göre çok daha kalın olduğu kullananlar nerdeyse diğer örgü ip misinalara denk geliyor sarım olarak bu sebeple bu kadar para vermeye değmez sanki
    FC misinada alıcam dayanıklık için benim olta 100 gr / 230 gr yukarıda bahsettiğim kilo seçimleri doğru olmuşmu onu merak ediyorum avını yapmak istediğim balıklar sinarit, orfoz gibi akdeniz ege balıklarıdır.

4. spinnoculus

spinnoculus mustafa güner

Berkley iplerin üzerinde yazan (mm) değerinin iki katı kalınlığında olduğunu belirtmek isterim. İnanmazsanız ölçebilirsiniz. Bu arada ipi kalın kullanmanızda sıkıntı yok. Sigorta olarak leader in çeker değerini kullanırsınız. Kaybınız sadece leader olur. Zaten ipi çok ince alırsanız ona bağlayacak çekeri yüksek leader bulmakta zorlanırsınız, zira en kötü ip-leader kombinasyonu ince ip / kalın leader şeklindedir. Teorik olarak belli bir yükü taşıması gerekirken ince ipin zırt pırt leader i kestiğini göreceksiniz. Bu yüzden en az reel olarak 0.30mm kalınlığa sahip olan bir ip sizin için daha kullanışlı olabilir.

5. ozan

ozan Ozan

tek sebebi o olsa değmez de jig demek büyük balık olasılığı yüksek demek ilk tuttuğun iri balıkta farkı anlamazsın inşallah.

6. ziyacem

ziyacem ziya cem

inşallah öyle olmaz, sonuçta kaliteli ip arıyorum seçenek çok acemiliğimin kusuruna bakmayın.....birde sorum olucak leader ip kaç metre olmalı ve makaraya sarmak gereklimi eğer değilse fırdöndü ile birleştire bilirmiyim iple bağlantısını reeling

7. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Power Pro 0,36 kırmızı örgü misine önünede 0,70 misina fc olması şart değil..

8. ziyacem

ziyacem ziya cem

teşekkürler, :thumb:

9. ziyacem

ziyacem ziya cem

aklım karıştı yukarıda "en kötü ip-leader kombinasyonu ince ip / kalın leader şeklindedir" diye bir yorum var sizin fikrinizle çakışmıyormu, birde bağlantıyı
    kolaylık olsun diye siyah fırdöndü ile yapabilirmiyim.:confused:

http://www.avmarketi.com/asp/product/142183/Vmc-Rolliing-Swivel-Rulmanli-Firdondu#

10. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    :)
    İp ile misineyi birbirine bağlamak için özel loader düğümü var Youtube dan izliyebilirsin..
    Örgü misine önüne 7-8 metre misine yaparsan hem daha avcı olur hem de kafa darbelerinin ipi patlatmasını engeller malum ip esmemiyor

11. ozan

ozan Ozan

spiderwire-berkley-power pro
    herhangi birisinin örgsü olabilir. ben berkley ve spiderwire kullanıyorum 6 senedir kullandığım ipler var hala sağlam hala iyi durumda

12. isungur

isungur ibrahim

Favori Kamış:
    okuma cedros
    Favori Makine:
    okuma rawII65
    En İyi Avı:
    5 kg sazan
    merhabalar.bende foruma yeni üye oldum.benim takımımda okuma raw II 65,okuma cedros jig kamış,power pro 0,37 ip ,sufix flucarbon leader.ama daha kullnmak nasip olmadı.