Vertical jigging avında kullanılmakta olan ip misinalardan hangi marka ya da model misina seçmeliyim karasız kaldım.Seçtiğim misinanın kalınlığı,uzunluğu ve rengi nasıl olmalıdır?Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
http://www.balikmarketim.com/?urun-13687-LINEAEFFE-DYNEMA-AMERICAN-BRAID-250-M-MiSiNA-0-50-mm.html Yukarıdaki,benim kullanıp memnun olduğum ve aynı zamanda fiyat performans olarakta iyi bir üründür.Kalınlığına gelince minumum 0.40 lık maksimum 0.50 lik kullanabilirsin.Kullanıcağın derinlik ve hedef avların ile ilgili olarak kalınlığına sen karar ver,netice de 0.40 lığının da 34.1kg çekeri var...
Okan abi sana katılmıyorum ben aynı ipi aldım.Çok memnun kalcaksın dediler falan filan bissürü yalanlar sölediler . Pürüzleniyor + renk soluyor + kopuyor. Eren bladerim.
Hayırlısı olsun,iyi avlarda kullanırsın inşallah... Bu arada Lineaeffe American Braid i, iki jigging takımımda ve iki trolling takımımda değişik kalınlıkta olanlarını kullandığım ve de memnun olduğum için tavsiye etmiştim...
Okan, Oğuzcana katılıyorum. Değişik bir yapısı var. Alınmaz değil ama alanların bilmesi lazım gelen noktalar var. Öncelikle fiyatı çok uygun. 250m si 60 TL. Çekeri fiyatına göre çok iyi. Herşeyden önce Amerikan malı. İnceliği üstünde yazan değerlere de yakın. Makinaya ilk kez sararken sert geliyor. Suda yumuşar mı acaba diyorsun. Ama suya girmeye başlayınca sertliğin boya sertliği olduğunu anlıyorsun ve boyası akmaya başlıyor. Yüzük yemyeşil oluyor. Yeşil damlalar makinayı sardıkça üstüne sıçrıyor. İkinci üçüncü avlarda iyicene beyazlıyor. Daha doğrusu çok açık yeşil oluyor. Boyası aktığından sertliği gidiyor. Makinadan kolay boşalmaya başlıyor. Ama ilginçtir misinayı evde suda bekletince boya salmıyor. Sadece sararken boya salıyor. Hareketle sürtünmeyle alakalı yani. Kısacası açık rengi sorun etmezsen çeker sağlamlığı sınıfı geçer.
Evet sana katılıyorum,ilk seferde yüzüğü boyuyor ama zaten av dönüşü kamışları yıkayıp,kuruduktan sonra yüzüğü de yağlayıp temizlediğim için sorun olmuyor.Renk açılmasıda çok problem değil çünkü neredeyse onun açılmış renginde satılan ipler var.En iyi tarafıda fiyatı karşılığında sunduğu çekeri.Kopma konusuna gelince, bir kere başıma geldi o da Penn Overseas kamışın ucunda ki yüzüğün çatlak olması sebebi ile büyük ve ne olduğunu bilmediğim bir balığı yakaladığımda,ipi sarmak için kamışı kaldırdığım zaman çatlak olan yere sürtünmesi sonucu oldu ki bu da normaldir.Sonra dan kamışı gönderip yüzüğü değiştirdim..