jig için ip yardımı.

Konu, 'Misinalar' kısmında vayaz tarafından paylaşıldı.

1. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. yaklaşan sezon öncesi yine heyecan sardı ve buda tabi yeni malzeme alımlarını arttırdı. bu sene allah nasip ederse birde jig takımı yapalım dedik gerçi imkan olurmu bilemem ama takım hazır olsun da:) lakin bu işte hiç tecrübem yok okuduğumuz gördüğümüz hepsi bu elimde okuma salina II 10000 lik makina vardı üstad vedat abayoğlu abimizden gördüğüm kadarı ile okuma cedros kamışla iyi bir ikili olmuşlardı bende bugün okuma jig pro 40-60 lbs blue kamışın siparişini verdim. yeni aldığım daiwa saltist 6000 lik makinayıda düşenebilirim fakat bu makinalara iyi bir ip sarmak istiyorum marka ve kalınlık olarak bana yardım edebilecek arkadaşların değerli bilgilerini almak isterim şimdiden teşekkür ederim. (Bu arada bahsettiğim makina ve kamışlar umarım jig için uygun olmuştur)

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Gayet güzelmiş , bu da olabilir...

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Engin

Bende senin aldığın takımları jig avlarımda kullanmaktayım.

Oysa partnerlerim Shimano Stella,Twinpower yada Jigging master gibi takımlara sahipler.

Bunların ayrıca kamışlarınada sahipler.

Bilinmeli ve emin olunmalıdırki,sadece en pahalı en üst sınıfa ait takımlara sahip olmak,avcıya en çok ve iri balıkları yakalamasını sağlamaz.

Takımların Türkiye şartlarında bence en yaygın ve kullanıma uygun takımlardır.
    Herhangibir teknik desteğe,şanssızlık sonucunda meydana gelebilecek aksaklıklara karşın,hemen her türlü desteği,yedek parca veya bakımıda elde edebileceğiniz ürünlerdir.

Misinalara gelince.
    Elbette birçok kaliteli misina markası vardır.Enteresandır bu ip misinalar yurdumuzda hayli pahalı,buna mukabil dışarıda hayli ucuzdurlar.

Bence fonksiyonlarında önemli bir farkta yoktur.

Takımı satın aldığın yerde satılan ip misinalrı bende kullanıyoırum.O dev balıkta kullandığım ip misinada kamışta budur.

Yanlız ben multicolour'unu kullanıyorum,yani her 10 metrede rengi değişeniki,takribi derinliği tahminde işe yaramaktadır.

Sevgiler

6. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    teşekkürler bende bakayım

evet bu misina iyi gibi gözüküyor.

vedat abi zaten kamış ve makinayı sende gördüğüm için güvenle aldım ip konusunuda ilk önce sana sormak istedim ama özelden msj atamadım msj kutun doluymuş abi. Ben gri rengi düşünmüştüm ama dediğin gibide olabilir teşekkür ederim