SELAMUN ALEYKÜM.Arkadaşlar çok güzel bir haber aldım vede elimde resimleri mevcut arkadaşlar boğazda jig ile lüfer yakalıyormuş.Resimlere baktımda harika gerçekten.ORDA kullanılan jigler 60-100 arası agırlıklarda.Vede ben bir tane güzel uygun fiyatlı bir jig buldum sizce boğazda bunun hangi modeli iş görür? Maria 373 60 gram Jig Suni Yem sizce hangi modelini alayım?NOT:EĞER LEVREK VE İSPENDEK YAKALAYINIZ VARSA BLH MODELİNİ KAŞIK OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ ÇOK İŞ GÖRÜYOR LEVREK VE İSPENDEKTE.
BEKLİYORUM ARKADAŞLAR MEKANI BİLE AYARLADIM BOĞAZDA ARKADAŞ 20 TANE 35 SANTİM civarı LÜFER ALDI imrendim valla bir an önce başlamam lazım benimde.
Sevgili Muhammede Kardeşim, Madem bu konuda uzman arkadaşlara sahipsin, elinde resimlerde mevcut muş ve 20 tane lüfer alan arkadaşın var, onlara sorsan ve bizleri de bu konuda bilgilendirsen daha iyi olmaz mı? Bizlerden daha neyi öğrenmek istiyorsun anlayamadım pek. Sanırım bu konuda en çok bilgiye senin sahip olman lazım, anlattıklarına bakılırsa. En kısa sürede bekliyoruz değerli Jig ile boğazda lüfer alma bilgilerini ve elindeki resimleri de görmek isteriz bir sakıncası yoksa tabi.
Buyrun ben bir örnek paylaşayım, katılamadığıma üzüldüğüm avlardan birisidir; enteresan biçimde arkadaşlarınızın yaptığı ava benziyor; 20 tane lüfer, 60-100 gr arası sahteler. Tabi tek fark bu verdiğim linkteki avın 2010 da yapılmış olması. http://www.erginbalikcilik.com/sayfa.asp?i=57 Nadir zamanlarda, nadir yerlerde böyle avlar yapılabilir. Bulduysanız yerini durmayın gidin, bizimle de paylaşın avınızı, biz de sevinelim bu mevsimde lüfer böyle yakalanabiliyor diye. Su üstü olarak ben de geçen senelerde oldukça güzel iş yaptım şu linkteki metallerin GRH ve BPH olanlarıyla (25 gr). Sertçe zıplatarak ve süratle çekerken gerek yatay gerek dikey oldukça avcılardı ama suüstü meralarım bu sene balık yapmadığı için kullanamadım. Buyrun http://www.yamaria.co.jp/english/Maria/saltwaterlures/jigs/mucholucir/tabid/670/Default.aspx
öncelikle önerin için teşekkür ederim ben daha 1.5 sena oldu baslayalı siz bu işi yılllardır yapıyorsunuz.Ayrıyeten başka forumdan arkadaşlar var onlar aldılar ama resimlerde gördüğüm jigi bir türlü bulamadım sitelerde.Vede onlarda acemiler bu işi pek bilmiyorlar en güzeli size danışmak çünkü siz bu işi yıllardır yapıyorsunuz. sevgi saygılarlar
ayrıyeten onlar 3 kişi yapmışlar sizin gösterdiğiniz 2 kişi yani sizn gsöterdiğiniz resimdekiler daha başşarılı jigleride güzelmiş acaba bana markalarını bulurmusunuz? tabi zahmet olmassa sizide uğraştırmak istemem.
sağol abi sayende belki bende jig ile balık yakalayacagım. DEMİN ÖRNEĞİNİ VERDİĞİM JİG İLE KIYIDAN SABAHA KARSI GÜZEL BİR LEVREK ALMIŞ BİRİSİ YOTUBE DA izledim hayran kaldım valla
KONUDA YAZDIĞIM JİGİN HANGİSİNİ ALAYIM?Sen olsan hangisini alırdım abi lüferde kullanmak için.Modelini belirtirmisin?
Tercih sırasına göre; 1)bph 2)gfrh 3)grh 4)bbh Bunlar benim tercihim. Yalnız, 1 metre derinlikteki suda falan deneyeyim deme, minimum 3-4 metre derinlik ister bunlar, aksi halde boğazın dibinde yerini alır. Aksiyonu da rapala gibi hafif çırparak değil, kesik ve yukarı doğru verip derhal boşluğu sararak yapabilirsin, epeyce yukarı kalktığını anladığında yarım saniye kadar duraklayıp sonra vakit kaybetmeden aksiyon yapabilirsin. Rapala kadar verimli olmayacaktır çoğu av yerinde. Ama yerini bulursan da kurşun takmadan, hem de eş kurşun ağırlığı+rapala kombinasyonuna göre çok daha uzağa savurabilirsin. Not: Altı renksiz olan modellere kırmızı simli boya sürersen avcılığı artıyor bunların bence. Ama yine de çok bir şey bekleme derim
boğazın akıntısında 100 gr jigler nekadar verimli olur ? Extra ağırlık taksanız bile aksiyonu yeteri kadar veremeyebilirsiniz. Ancak Kaan ın verdiği linkteki avı görmeseydim ben bu boğazda jig işine fantezi olarak bakardım. Demekki yapılabiliyormuş. Yeniliklere açık ve önyargıdan herzaman uzak olup yeni tekniklere şans vermek gerek . Derin ve akıntıdan uzak noktalarda ( mesela Unkapanı köprüsü yada galata köprüsü ) işler mi acaba bu sistem ?
KÖPRÜDEN ATARKEN ZOR OLUR.Ama iskeleden attıgında lüfer varsa şansına gelir ama oskarın 5cm kırmızı kafalı sahtelerini kullanmanı tavsiye ederim orda sabahları harika çinekop lüfer alıyorlarmış.
Bilakis, köprüden o kadar kolay olur ki... Dikey jig, en güzel köprüden olur tekneden sonra. Kollar yorulur biraz demirlerden dolayı ama o kadar da olacak.
Ozm tahtayla köprüye sabitleriz sonra makinayı açıp dibi buldururz sonrada çekeriz böyle olursa olur ozm