Jig Kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında 43595 tarafından paylaşıldı.

1. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Okuma Salina III M 180 cm Jig Olta Kamışı (80-180
    Veya
    Okuma cedros speed jig 180-30.160 gr
    Bu iki kamis aradinda kaldim. Cedros hos kibar ince esnek saglam kamis bu artisi fakat 180 tek parca oldugundan tasima skintim olucak buda buyuk eksisi.
    Salina ise iki parc bu cok buyuk onemli artisi,fakaat cedros gibi esnek kibarmidur tekneden yemli avkanir iken ufak balik vuruslarini cedros kadar keyifle hissedebilirmiyim ?
    Bu kamislari kullanan sevgili arkadaslarimdan yardim bekliyorum.
    Saygilarimla.

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Cedros komple tek parça değil sap kısmı çıkıyor ve taşıma kılıfıyla gayet rahat taşınıyor eğer tek problem buysa bence çekinmeden al 80-90 mt derinlikten vuruşları net hissettiriyor

3. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Cok tesekkurler bakin bunu bilmiyordum. Ama cok hassas ve mukemmel bir kamis oldugunu duydum ki bende almak istiyirdum ama uzun olusundan dolay salinayi dusunur oldumdu. Peki buna gore salina nasil bir kamis acaba.
    Cedros sapini cikarinca net uzunlugu nedir olcum bildirebilirmisiniz.
    Not : simdi bir bayii ile gorustum Cedros tek parca sapi cikmaz dedi scaba yanlismi biliyor

4. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Cedros Speed jig tek parçadır. Sapı çıkmaz, Cedros pro-jig çift parçadır biraz daha sert bir kamıştır. Speed jig daha performanslıdır ancak 30-160 gr lığı fazla esnek 90-200gr lığını tavsiye ederim. Kendim kullanıyorum çok memnunum.reeling

5. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Cevabiniz icin tesekkurler. Tek parca olmasi bana sikinti olucak ama biliyorum cok kalite kamis,30-160 isteme sebebim esnek olmasi cunki teknede yemli avlanacagim ve en hassas vuruslari hissedeyim istiyirum. Slina 3 e ne dersiniz

6. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Salina 3 çok yeni bir kamış. Kullanmadım. Ama çok esnek olması iri balıkları tasmalamanızda sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden 90-200 önermiştim. Geçen hafta 120 metreden 3 lü izmarit çektim bu kamış ile.. Kamış dışında kullanacağınız ipinde inceliği önemli. Berkley 30 lb modeli çok ince ve 14 kg çekeri vardır. İşinizi görür.

7. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Dikkat edin , Cedros jig kamislari cogunlukla ,, S ve C tiplerinden hangisi oldugu belirtilmeden internet ortaminda satisa sunulmuslar ! S= Sipinning makineler , C de Casting yani CIKRIK makineler icin oldugunu ifade eder ! Yani, her ikisindede Blank denilen karbon yapisindaki esneme sekilleri ve halka pozisyonlari (Casting üste gelecek sekilde) farklidir ! Bu durumda ÖNCE Makinenizi secmenizde,, sonrada O'na göre uygun kamisi secmeniz gerekir !!!!

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yahu ercan günlerdir bana bunu soruyorsun ve sana anlatıyorum nereden çıktı şimdi bu çift parca yahu

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
  10. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Sevgili ustam Canakkale de arkadasimin teknesi karsida,bu neden ile her ava karsiya gecerken motorsikletim ile gecicemcunki motorsiklet gidisgelis 4 tl taksi 24 tl. Bu sebeb ile cedros tek parca yaa tasima skintisi cekermiyim motorsiklette tereddutumden dokayo 2 prca olsun dusuncesindeyim. Salina 3 jig kamis 80-180 ile cedros speed jig 30-160 arasindaki kalitesini arastiriyorum cedros gibi ise salina 3 alayim diyorum. Sevgiyle kal Ustam.

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    sürekli konu acarak ne kazandıgınızı sorabilirmiyim ? , actıgınız konudan yazmaya devam ederseniz daha iyi olmazmı . önerilere cevap vermeyi gectim sürekli konu acarak insanların zamanını calıyorsunuz . ? hemde bilmediğiniz halde önerilerede kulak asmıyorsunuz. 2 kez konu acmanızın sebebi nedir moderatörlerin dikkate almasını istiyorum. spammm edilen fazla aynı konu babında post acılmasını.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56908
    bu konuyu acma sebebinizi cok mrk ettim , üstad vedat abayoglunu dinlerseniz bilgi alırsınız zaten . actıgınız onu üzerindende bilgi alabilirsiniz.

12. 43595

43595

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Üzülmenize gerek yok Sevgili Sebastian ! değerli Ustamı dinledim Okuma cedros speed jig 180 cm- 30.160 gr kamışımı aldım.
    Konuya gelince çanakkale de lüfer başladı kamış almam lazımdı ama cedros 30-160 gr cengiz Balıkcılıkta ve Türkiyede bulamıyordum ithal olmasıda 3 ay sonra idi,aynı zamanda taşıma sorunu da bulamayınca bahanesi oldu o nedenle salina 3 ü düşündüm ammaaa Değerli dostlarım sağolsunlar istanbul da bir bayi ide bulmuşlar aldım,bugün kamışım geldi kii Kamış.
    Not:Benim araştırmadan ucuz mal alacak kadar param yok,arştırırımmm vee 1 kez alır yıllarca Kullanırım.
    Sevgiyle kalın Rasgele.

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    okumanın her kamısı saglam atarı yüksek alsaydınız daha iyiydi , sap kısmıda önemli , jig yapacaksanız kamıs yuvası kullanılmadıgında baya zor oluyor balıgı cekmek trofe geldiğinde siz bulduysanız alacagınızı sımdıden hayırlı olsun rastgele