Herkeze selamlar , arkadaşlar bi sorum olacaktı. Tekne ile 50 - 60 metre civarlarında mercan, çipura, kupes vs. gibi balık avlarına gidiyoruz, dün av dönüşü bir kaza sonucu kamışım istemeden kırıldı, normal çoğumuzun kullandığı fazla pahalı olmayan tekne kamışlarındandı, sorun değil. Şimdi kendime yeni bir kamış almak istiyorum fakat jig olayınada merak sardım, bir kaç jig alıp jig olayınıda denemeye başlamak istiyorum tekneden, her ne kadar biraz ağırlığından dolayı şikayetim olsada makinemden çok memnunum okuma raw 65 kullanıyorum, arkadaşlar diyorki aynı kamışla hem jig hemde yemli av olmaz, jig kamışı ile küçük balıkların vuruşunu hissedemezsin , 2 kamışta almak istemiyorum, ne diyorsunuz arkadaşlar varmı öyle kullanan hem jig yapabileceğim hemde tekne ile yemli avlarda kullanabileceğim bir kamış, ip misina kullanıyorum zaten beden olarak, sizce önerileriniz ne dostlar...?
Hocam ona gore atari dusuk bir jig kamisiyla av yapabilirsin benim kanimca ama jig kamislari tekne kamisindan pahali yemli av icin asiri pahali gelir
Pahali olabilir 250 ye kadar cıkabilirim yeterki istedigim gibi olsun. Kamış onerilerinizi bekliyorum.
Defalarca kez jig kamışıyla yemli av yapmışlığım var. Kamışın eğildiğini çok nadiren görebilirsin bu doğru ama hissiyat sorununu ben şu şekilde çözüyorum parmağımı ipe koyuyorum hani makinayla kamış arasında olan boşluğa bu şekilde emin ol en ufak tıkırtıyı bile hissediyorum. Tavsiye edermiyim hayır fakat sebebi hissetme sorunu değil. Jig makina ve kamış çok ağır insanın kolu yoruluyor tutarken. Ben şimdi yanımda iki takımla gidiyorum. Jig takımıyla genelde sırtıda yapıyorum. Hava güzelse bazen öne geçip jigte deniyorum fakat meralar farklı olduğundan pek bişey denk gelmedi.
Ben Tica'nın jigging kamışlarını inceledim.Bizim kullanmış olduğumuz jigging master,shimano,okumalara göre çok daha hassas bir kamış.Sizin aradığınız hassasiyet eğer yanlış hatırlamıyorsam tica red modellerinde var.Bir göz atın derim.Fiyatlarına ucuz diye aldanmayın,çok iyi kamışlardır