Jig kamışı yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında Erhan KURHAN tarafından paylaşıldı.

1. Erhan KURHAN

Erhan KURHAN Mehmet Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Shimano Technium Boat 2030
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Arkadaşlar merhaba.Jig konusunda forumlarda jig kamışı ve diğer jig malzemeleriyle ilgili konular açılmış ve deneyimli arkadaşlar da önerilerde bulunmuş.Ancak ben yeni aldığım Ryobi Safari makineye göre ve avlanacağım 30 ile 80 metre derinliklere uygun olabilecek jig ağırlıkları ve bu jiglere en iyi aksiyonu verebilecek kamış atar ve çeker değerlerini öğrenmek istiyorum.Kamış için max.250 TL. gibi bir bütçe ayırdım.Ayrıca hangi marka ve kalınlıkta örgü ip ve leader kullanmalıyım?...Bu derinliklerde kullanılacak jiglerin rengi ne olmalı?... Kısacası arkadaşlar elimdeki makineneye ve avlanacağım derinliğe göre en ideal kombinasyonu oluşturmak istiyorum.Somut önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.Rastgele...

2. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    Sayın abim..
    derinlik ile misinanın ne ilgisi olabilir? bu alakayı anlayamadımki size yardımcı olayım.

3. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Murat kardeşim derinlik ile misinanın ilgisi olmayabilir.Ben avlanacağım derinlikteki jig ağırlığı ve buna göre de jig kamışı sordum.Yani derinlikle jiglerin ve kamışın ilgisi var.Örgü ip ve leader misina ise bu işe yeni başlayacak olduğumdan deneyimli arkadaşlardan bilgi almak, herşeyiyle uygun bir kombinasyon oluşturabilmek için sorulmuştur.

4. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ok..ben yanlış anlamışım..peki sana şöle yardımcı olayım..kombineyi her ihtimale karşı hazırlaman doğru olaca..reçete şu:180 cm 200gram aksionlu 15 kilo kaldırabilir kamış:
    0,50 örgü misina..en az 50 kilo çeker li..
    ve makina da mutlaka tek yönlü en az 80 lik jig makinası olması gerekecek..
    misinayıda sar 200 metre dursun makaranda..
    jigleride bol miktarda altı parlak üstü mavi gri yada pembe 90 gr-200gr arası..
    jiglerde sınır yok en pahalısından en ucuzuna kadar iş yapabilir..denemek en iyi yöntem..

saygılar..

Son düzenleme: 26 Şubat 2011
  5. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler Murat kardeşim.Makine var zaten Ryobi Safari.Ancak bu makine 80 lik değil.Ama jig için yapılmış çok sağlam bir makine olduğu söyleniyor.Makarası 0,47 misinadan 200 m.aldığı yazıyor üzerinde sanırım bu da yeterli olur. Kamış konusunda da önerdiğiniz gibi 15kg.çekerli 200 gr.aksiyonlu 180cm. düşünmüştüm ben de.Okuma Cedros 90-200 gr.aksiyonlu 15 kg. 180 cm.kamış uygun gibi görünüyor.

6. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Doğrudur sayın abim..sen kamışı al..bu kamış iyi..ve takımları denemek için bu pazar değil haftaya pazar sidede jigging organizasyonuna bizimle katıl..aldığın takımı deneme fırsatı olur..
    saygılar

7. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    İnşallah Murat kardeş ,o zamana kadar takımı tamamlayabilirsem iş güç çıkmazsa katılmak isterim.Teşekkürler...

8. OMMG

OMMG OKAN

Makina tercihiniz güzel sizi yarı yolda bırakmaz, kamış olarak Cedros ( şu an çeşidi kırık ve genellikle 160-325 gr casting modelleri var ),Penn Overseas, ya da biraz daha yukarılara çıkarsanız Accurate Xnergy kamışları tavsiye edebilirim.İçerisinden hangisi diye sorarsanız Accurate tek parça olması ve kaliteyle öne çıkacaktır( bu gün yeni aldım ve şu an inceliyorum ).Örgü ip olarakta Lineaeffe American Braid 40 lık 250 mt 34.1 kg çekerli olanı işinizi rahatlıkla görür.Jig konusuna gelince de e River 2sea nın Turkey Slider leri fiyat performans olarak çantanızda bulunması gerekenlerden...

9. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yücel bu konuya müdahale hakkımı kullanmak istiyorum...
    genelde yorum yapılırken teorik yorumlar yapılır..bir e bir yaşanmış ve denenmiş yorumlar yapılmaz..olayı yaşamak daha uygun yorum yapmamıza sebebtir.
    1.kaç kiloluk balık yakalayacağımızı bilemeyiz,balığın kilosunu ancak sudan çıkınca ölçebiliriz.
    2.misinanın kayalara takılma riskini göz önünde bulundurmak lazım..ben bazen 0.50 lik misanı kayalara kestirdim.bazende kesilmeden kurtardım ucunda balık var iken..balık bazen hızla kayaların arasına girmekte!!
    3.9 kiloluk balığın 35 lik misinamı kopardığına çok kez şahit oldum.nedenine gelince jiggingde sal çek yöntemi misanaya çok zarar vermekte ve çok çabuk zayıflamakya..düşünsene 200 gramlık yemi sert vuruşlar ile yukarı çekiyoruz misina ne hale geliyor?.üstüne birde balık yakalandımı bir yerinden kopup gidiyor.
    4.senin dediğin gibi balık suyun içinde sıfır çekmez aksine 2 misli fazla çeker.hem kilo açısından hemde güç açısından.
    balık suda güçlüdür..insan nasıl suyun içinde güçsüz ise balıkta suyun dışında güçsüzdür ve suyun içinde tam tersidir..ve balığa giderken bunu göz önünde bulundurmak gerek ona göre tedbirimizi almak mecburiyetindeyiz.
    5.80-100 metre derinlikte 20 kiloluk balık geldimi 35 lik misina anında kopar..oltacıyla balığın arasındaki mesafeyi unutmayalım lütfen..ne kadar misina salınmış ise misinada o kadar zayıflar..
    dediğim gibi..teorik olarak değilde yaşayarak konulara yorum yapmak daha doğru olacak..
    bende levrek avı için makina ve kamış tavsiyesi almıştım forumda ve tavsiyeler genelde 2500 spinn makina 16 lık 5 kilo çeker misina,270 20-40 gr atar spinn kamış idii ve aldım..
    sonuç nemi? 4 kiloluk levrek geldi kamışı kırdı ipi kopardı makinem arıza yaptı. ancak birilerinin cebi kabardı.bilmem anlatabildimmi..aklındaki düşünceyede şu cevabı vereyim peşinen,''hayır kesinlikle malzemelerim kaliteli idi''...
    saygılar.

Son düzenleme: 26 Şubat 2011
  10. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kamış konusunda Okuma Cedros,Penn Overseas ve Accurate Xnergy arasında seçim yapmak istiyorum.

11. OMMG

OMMG OKAN

Öncelikle bu kamışların üçünede sahibim, ve yukarıda belirttiğim gibi şu an bildiğim kadarı ile Cedros ların sadece casting ( çıkrık makinaya uygun ) kamışları mevcut,bunları spin makinada kullanamazsınız dikkatli olun.Belki piyasada kalmış olan spin modelleri vardır yoksa bir aya kadar 90 -200 gr atarlı olanlar gelecek.Penn Overseaslar da çok güzel ama Accurate Xnergy Spin kamışları (bendeki 325 gr atarlı ) gerçekten çok güvenverici...

12. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Okan bu konuda tam aradığım adamsın.Hepsini kullanıyor olman üstelik İzmir'li olman çok iyi.Zira ben,gerek kara gerek balık avı malzemelerimi genellikle Hisarönünden alırım.Çağlar Av veya Hisar Balıkçılıktan.Balık avına son yıllarda ara vermiştim o yüzden son durumları bilmiyorum...Okuma Cedros için
    İthalatçısıyla telefonda görüştüm Mart ortası gibi geleceğini söylediler.Accurate ve Penn sanırım Hisarönündeki bayilerde var.Gerekirse İzmir'e gidip görerek almak istiyorum.Ancak internet sitelerinde bu kamışlerın çeker ve atarı belirtilmemiş.max.80 metre derinlik için Accurate nin 325 gr. atarlı olanı kaba düşer mi?Yani kaba derken kullanacağım en ağır jig 200gr.olacak aksiyon açısından.

13. OMMG

OMMG OKAN

Erhan Bey,öncelikle saymış olduğunuz mağazaları biliyor ve alışverişlerinizi hisarönün den yapıyor olmanız güzel.internetten çok daha ucuza ürün alabiliyorsunuz.Bu konuda gerekirse ben de yardımcı olabilirim, neredeyse tüm mağazaları iyi tanıyorum.Cedros lar gelecek,Penn Overseas sadece iki yerde var birer tane kalmış ( 50 lb lik ), Accurate in daha düşük atarlı kamışlarıda var (bendeki 65- 80 lb lik),bu 325 gr max atar değeri ideali 150-250 gr lık jigler kullanmak ve birde bu kamışların aksiyonları diğerlerine benzemiyor.Aslında 9 kg çekerli Lineaefee Master Jig kamışı ile ( yapı olarak daha ince ) 30 kilolarda akya alındığını ( doğru kalama ile ) biliyorum.Ama ben biraz garantici olduğum için tercihlerim hep daha güçlüden yana...

14. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    ''Erhan Bey,öncelikle saymış olduğunuz mağazaları biliyor ve alışverişlerinizi hisarönün den yapıyor olmanız güzel.internetten çok daha ucuza ürün alabiliyorsunuz.Bu konuda gerekirse ben de yardımcı olabilirim, neredeyse tüm mağazaları iyi tanıyorum.Cedros lar gelecek,Penn Overseas sadece iki yerde var birer tane kalmış ( 50 lb lik ), Accurate in daha düşük atarlı kamışlarıda var (bendeki 65- 80 lb lik),bu 325 gr max atar değeri ideali 150-250 gr lık jigler kullanmak ve birde bu kamışların aksiyonları diğerlerine benzemiyor.Aslında 9 kg çekerli Lineaefee Master Jig kamışı ile ( yapı olarak daha ince ) 30 kilolarda akya alındığını ( doğru kalama ile ) biliyorum.Ama ben biraz garantici olduğum için tercihlerim hep daha güçlüden yana...''

Sevgili Okan ben de Accurate de karar kıldım olmuşken iyisi olsun.Bu konuda yardımını bekliyorum.Sana özelden mesaj yazmıştım ama yeni üye olduğum için mesajım gitmedi.Telini özelden bildirirsen seni ararım daha rahat konuşabiliriz.Sağlıcakla kal....

15. ilkdefa

ilkdefa Halil Yucel CANAN

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 16000-CEDROS KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    47 KG AKYA
    salina 2 16000 makina american pe line ip ve cedros kamış .. başka malzemeye ihtiyacın kamlmaz ...

16. izmir3535

izmir3535 ibrahim

halil abi okuma cedros kamış için hanhisini öneririsin peki max derinlik 120 mt de ve en iyi balık 47 kg akya yazmıssın o balığı hangi malzemelerde aldın öğrenebilirmiyim abi, jig ile ip misina arasına hangi marka ve kalınlıkta misina kullandın halil abi bende ona göre alayım hangisinş tavsi eddersin