Jigging e baslamanin vakti geldi

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında L.Ayvalik tarafından paylaşıldı.

1. L.Ayvalik

L.Ayvalik ogulcan yilmaz

Merhabalar uzun bi aradan sora balikavi.net e tekrardan geri dondum va jigging denilen olay uzerine gitmeye karar verdim gecen gun gordugum bir sinarit artik sende jigging yapmalisin der gibiydi zipkinla vurduklari 5 kiloluk bir sinarit (25 mt den) madem o kadar derine dalamiyorum bende jig le avlanmaya basliyayim dedim oncelikle kafamda birkac soru isareti var bilgisi olanlardan yardim almak istiyorum simdi 1. sorum mercan avina ciktigim bir mera var taslik bir yer orada bu sekil iri sinaritlere rastliyabilirmiyim 30 - 35 mt 2. sorum aldigim jig 120 gram bu yeterli olurmu 3. sorum 0.45 mm oskar marka misina aldim 12.5 kg ye kadar diyor 5 kiloluk bir sinariti cekebilirmi 4. sorumda bu jiglerin bildigim kadariyla baglandigi kafa kisminda kanca oluyor alt kisimdaki halka bos kaliyor nedeni nedir oraya kanca takilabiliyormu ? simdiden tesekkur ediyorum aldigim jig in de resmini koyayim ise yararmi yaramzmi bilmiyorum ona da bir yorum yaparsaniz sevinirim saygilar..[​IMG] ortadaki pembe olan jig

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Jigler dibe indirmeden pelajik(ortasu) balıkları için de kullanılabiliyor. Arkadaki halka istenildiğinde donatılabiliyor. Bu arada 25 metrede jigging hiç duymadım, bildiğim en sığ av 40 metrelerde yapılmıştı. Aldığınız jig de nispeten fazla derin sular için değil. Ancak akıntısız yada koylarda daha derin suda iş görebilir.

3. mertoralar

mertoralar Mert

6-7 metrelerde jig için uygundur.Öyle bir kural yoktur şu M den şu M ye kadar.

4. L.Ayvalik

L.Ayvalik ogulcan yilmaz

yucel abi benim arastirdigim kadariyla derinligin pek bi onemi yok derinlige gore jig in gramaji degisiyor diye duymustum fakat gecen gun dalan birisi sinarit vurunca 25 mt de ordan yola cikarak bende jigle avlanayim dedim

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    rastgele bakalım. Zamanla yer metre ve gramaj konusunda değişiklikler olabilir.

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kardes oncelikle sana simdiden basarilar dilerim.Biraz yorucu fakat mukafati guzel olabilecek bir stildir Jigging.Senin aldiklarin 120 gram ise kullanabilirsin.
    Lakin 0.45 lik 12 kilo cekerli bir naylon misina kullanma derim.
    Guzel ve ucuz kalitede Braided (orgu) misinalar var.Onlardan kullanman daha makul olur.En alttaki split halkaya da 3 lu kanca takiliyor.Hatta bazi jig sahtelerinde altta 3 lu kanca ile satilirlar.Fakat genel olarak ust split halkaya tekli yada ikili ozel jig igneleri takilarak kullanilir.Eger hedef balik cok cok buyuk ise,seni cok zorlayacagina inaniyorsan alt split halkaya da ekstra olarak 3 lu kanca takabilirsin.Ama bizim sularimizda gerek olacagini pek sanmiyorum.Sana ustteki kanca yeterli olacaktir.
    Simdiden rastgele ;)

7. L.Ayvalik

L.Ayvalik ogulcan yilmaz

3 gundur internet yok cvp lariniza tesekkur edemedim kusura bakmayin emrah bey misinaya baktim yanlis yazmisim 45 lik 20 kg cekeri var yaziyor pek inandirici gelmedi gerci latex 60 mm misina siparisi verdim o gelicek istanbuldan onu bekliyorum onunla deniyicem 3 lu kancayi bende dusundum ama tek kanca sinarit icin daha uygun geldi 3 lu kanca cok buyuk olursa balik yutamaz kucuk olursa da hayvan kancayi acar diye dusundum aslinda benim teknigim jig bile sayilmaz :D adam akilli kamis ve makinam yok remixon marka ama en fazla cekecegi 1 kiloluk bi fangri dir o da fangri cok kafa attigi icin zannetmiyorum kucuk tekne icin bi kamis 6 7 kilo bi sinarite dayanir diye dusunmuyorum ama hele bi gelsinde oyle bir sinarit ben onu yorulmadan elle de cekerim :D:D saygilarimla cevaplariniz icin tesekkur ederim iyi avlarr

8. gecegezer

gecegezer Mücahit özlükcan

bende jig takım yapmak üzere girişimde bulunmuştum ancak jiging le ilgili okuduklarım, balık neslini tehdit unsuru olduğu yönünde olduğundan aldığım takımları akşamları kıyıdan atçekle kalamar avlamaya kullanmaya karar verdim.. babadan kalma yemli oltaya devam..:)