jigging için badi aranıyor

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında aytug82 tarafından paylaşıldı.

1. aytug82

aytug82 halil bayraktar

Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    levrek 4300 gram
    merabalar sevgili balık dostları. uzun zamandır tekneden ve kıyıdan balık avıyla ilgilenmekteyim .ama son zamanlarda ilgimi çeken jigging konusuna merak sardım ve elimden geldiğince gerekli donanımı edindim 3.90 boyunda zodiac botum ve 9.9 beygir gücünde motorum var antakya çevresinden bana eşlik edecek badi arıyorum ilgilenen varsa buyursun tanışalım reeling

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Vay be Antakyadan ayrılalı 33 sene olmuş.Sen daha dünyada yokmuşsun.Hani o zamanlar bu jig oluverseydi helede zodiac bot ve motoru,sanırım bot falan alamazdı tutulanları,

Jig için Arsuz Çevlik arasını denemelisin halende oralardadır bazı devler.

Sevgiler

3. aytug82

aytug82 halil bayraktar

Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    levrek 4300 gram
    selamlarr vedat abi epey zamandır yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum. gecen hafta arsuz konacık taraflarında çok büyük bişeyler vurdu 5 saniyelik bi bogusma sonrası river2sea sahtem gitti leader ipin sahteye baglı oldugu yerlerde diş sıyrıkları gibi izler vardı ..

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aytuğ

Bahsettiğin olay halende başımıza gelmekte.

Geçen gün hesap ettim bu şekilde mağlup olduğum balıkları şayet çıkarabileydim,sanırım kariyerimin en büyük balıklarından birkacını yakalamış olurdum.

Leader misinanın sahteye bağlanışı özellikle çok iiri balıklarda inanılmaz önem kazanmaktadır.

Bilinen,sağlamlığına emin olunan hemen hiçbir düğüm belli sıklet bir balıktan sonra işe yaramaz hale gelebilir.

Elbette kullanılan leader çok kalınsa pek bir şey olmaz ama bu kerede avcılığında önemli azalmalar olacaktır.

Ben bu noktaları,yani leaderin sahteye,keza leader'in ip misinaya bağlanma şekillerini,kendi anlatımımla görsel olarak hazırlayıp sizlere sunacağım.

Sevgiler

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    iskenderun benimde şu aralar favorim kısmet olursa bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum jig için yeni malzeme aldım daha hayırlamak kısmet olmadı bir kaç nokta var naviden koordinatlarını alır sana veririm kardeşim vedat abiminde dedigi nokta iyi bir yer birde sanırım batık bir gemi varmış bilgisi olan varmı orayı bulamadık

6. aytug82

aytug82 halil bayraktar

Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    levrek 4300 gram
    merabalar vedat abicim leader misinayi kaç milimetre kullanmam gerekiyor? suan bende 6o mm savage marka flouro carbon misina var bunu kullanıyorum. ve önerebilecegınız leaer kalınlıgı nedir? sizin engin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum izniniz olursa.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Evvelki mesajımdada belirttiğim üzere belli sikletlerin üstünde balıklarda,normalde yeterli görülen misina kalınlığı,düğüm sağlamlığı gibi noktalar yetersiz kalabilmekte sevgili Aytuğ.

Normalde o,60 yeterli bir kalınlıktır.Ama o bölgede 40Kg üstünde yada civarında akyalar varsa,yada daha ağır orkinoslar varsa,bunlar jige yakalandımı olaylar tersine dönebilir misinalar kopabilir,düğümler dayanmayabilir.

Yoksa 0,60 yeterli olacaktır.Ben şu ara 0,73mm bağladım.

Sevgiler

8. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Jig için ;

İzmirliyim teknem var 4.5 metre 15 hp motorlu gerence tarafında Jige meraklı arkadaşlarla gezıntıye cıkabılırım bende..