herkese *** jig avı için aldığım yeni kamışım ve okuma cedros makinama sarabileceğim kaliteli dynema ip misine ve shock leader misina önerilerinizi bekliyorum.. önerilerinizi yaparken dynema ve shock leader için kullanabileceğim kalınlıklarıda yazabilirseniz hangi kombinasyonlar olabilir çok iyi olur.. geçen yaz kayıktan sırtı ile baya keyif almıştım edremit körfezinde palamut kolyoz sinarit yakaladım bu yazda kıştan beri araştırma yaptım ve bu jig için baya bi heves ettim ona uygun takım hazırlıyorum şimdi. avlanacağım yer edremit körfezi olacak ve hava müsayit olduğu anda sivriceye gidicem bikaç günlüğüne, sırf bu yüzden tatilimi ağustos ayına bayram ertesine ayarladımki balık mevsiminin başladığı dönem olsun diye yakalamyı hedeflediğim balıklarsa akya ve iri sinarit baracuda da olsa süper olur unutmadan ekliyim kullanacağım sahteler hakkında yardımcı olabilirseniz renk ağırlık model konusunda yardımlarınızı bekliyorum.. sahte olarak 15-20 cm lik iri popper tarzı yemlerden de bir tane temin edip onuda denemek istiyorum sırtı çekerek veya açıkta balık oynağı gördüğüm yerlede
http://erginbalikcilik.com/Anasayfa/ Cevat bey zaten Jig ağırlıklı malzemeler satıyor bilgilidir kendileri sitesinde telefonları var bence ona danışmadan karar vermeyin derim, jigden pek anlamam ama kaliteli ürünleri görüncede anlarım
Selamlar Levent , SIRTI , D.Rigger ve SU ÜSTÜ av konularina girmeden,,, Asagidaki sorulara aciklik getirebilirsen, konuyu cözebilecegimizi zannediyorum. Zira , jig secimi , (agirlik ve sinifi ) IP KONUSUNDAN ÖNCE geliyor ! Agir takim Hafif takim olayina dolayisiyla,,,, O'na göre Fluorocarbon Shock Leader (Tipki Surfcasting gibi ) secimi ve baglanti konusuna karar verdirtiyor ! - Kac metrelerde Jigging yapmayi düsünüyosun ? - Makine bilgilerini yazabilirmisin ? (Tip / SINIF / Kapasite / Fren gücü) - Kamis Boyu nekadardir ? - Kamis üzerinde (yaziyorsa) hangi atar araligina (Gr.) sahiptir ? - Kamis üzerinde (yaziyorsa) hangi cekerde misina (Lbs) tavsiye edilmistir ? - Arastirmalarinda, Istanbulda , hangi tip jig'lere, Markalara rastladin ? (inchiku tipleri DAHIL) Klasik, 3 Lü igne'liler yaninda , assist hook la donanimli olanlarida varmi ? Assist hook ayrica 1/0 ==-5/0 yelpazesinde 2li yahut 3lü paketlerde satiliyormu ? Varsa , markalari ! Kolay gelsin,, __________________ Boran Resne 18.08.1945 Düsseldorf ............................ Iyi bir sahteyi sahibi degil, balik geri getirir !
power pro 8x örgü kullanın en az 35 40 mm lık misina leader icinde , http://www.avmarketi.com/asp/product/16667/Lineaeffe-hikaru-ultra-fluoro-carbon-misina-600mt- effe dynamix en uygunudur 33 lirami net 100 metresi , 3 tane aldınmı kral olur yada en saglam örgü alıcaksan whisplash pro crsytal alıcaksın. örgülerin en saglamı whisplash produr.
Selamlar, bende sizin gibi bu sene başlıyorum Jigging avına. Kuşadası ve çevreseinde müthiş avları olan Oğuz Abi'den aldığım tavsiyeler neticesinde Adrenalin 0.40 mm örgü misina ve Shock Leader olarak Lineaeffe 0.60 Fluorocarbon misina aldım bende. Daha deneme fırsatım olmadı ama kendisi de aynı ekipmanları kullanıyor ve youtube'da oğuz özkan diye aratırsan kanalını görebilirsin. Şimdiden rast gelsin.