Jigging Için Leader Misina Tavsiyesi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında BALIKÇIHOROZ tarafından paylaşıldı.

1. BALIKÇIHOROZ

BALIKÇIHOROZ abdurrahman

Sevgili dostlar sevgili üstadlar ;benim leader misina konusunda bir sıkıntım var ve bu konuda sizden yardım istiyorum. Leader olarak Sufix marka bir leader misina almıştım 0.60 mm,misinayı örgü iple birlestirme düğümünde sıkıntı olmuyor ama solid halkaya veya klipsli fırdöndüye düğüm attığım yerden azıcık yüklendiğimde kopuyor,acaba düğüm mü yanlı oluyor diyerek 4-5 çesit düğümde de denedim, düğümler de ustalarımızın kullandığı ve tarif ettiği düğümler ama genede kopuyor sanırım misina bayat.Sizlerden ricam ;hangi marka leader , hangi kalınlıklarda Ve hangi düğümler daha sağlıklı olur Bu konuda yardımcı olabilirseniz bahtiyar olurum:) ,HERKESE GÜZEL AVLAR DİLERİM RASTGELE.

Son düzenleme: 13 Aralık 2010
  2. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Abdurrahman merhaba,

leader'in kalınlığı kullandığın jig'e göre değişir. Tatlısu için 0,30-0,35 florokarbon leader yeterli olacaktır. Bu kalınlıkta florokarbon 7-8 kg taşır. Bence ip misinaya direkt bağlı 2-3 m leader yeterlidir. Bu arada ip misinayı da kaliteli bir markadan 0,10-0,15 tercihan sarı renkte almalısın. Bu kalınlıkta ip misina da 9-10 kg taşır. Sarı renk misinanın su üstünda senin tarafından daha rahat görülmesini sağlar.
    Leader'ın diğer ucuna da sağlam bir klips veya fırdöndü bağlarsın.
    Düğümleri aşağıda veriyorum.

ip-leader düğümü :

Burada ip misinanın 0,10 kalınlık için 30 tur, 0,15 misina için 25 tur atması gerekir. Düğümü sıkmadan önce tükürükle ıslatmalısın. Aynı anda üç yöne yani ellerinle ip ve leader gövdesinden, dişlerinle de ip misinanın ucunu çekmelisin. Düğümü önden tükürükle ıslatmazsan çekerken oluşan ısı florokarbonu bozar. aynı şey florokarbona klips veya fırdöndüyü bağlarken de geçerli, düğümü sıkmadan önce tükürüklemelisin. Düğüm sıkıldıktan sonra da ip ve leader'in uçlarını 3-4 mm kadar kısaltıp, çakmakla yakmalısın. Düğümden yarım mm'ye kadar yaksan yeter. Bu düğüm tüm kamış halkalarından geçer ve takılmaz, atarken sana mesafe kaybettirmez. Ancak biraz el alışkanlığı istiyor, birkaç kere yapmak lazım. Bir de, leader'in ilk düğümünün içinde ip misinayı sokarken, resimdeki gibi değil de leader'in ucu nereden çıkıyorsa ipin ucunu da oradan sokmalısın. Resimde ters göstermişler, o düğüm tutmuyor.

Rasgele

3. BALIKÇIHOROZ

BALIKÇIHOROZ abdurrahman

çok teşekkürler Ergiz bey ,bu gün başka bir marka misina aldım sizin tavsiye ettiğiniz düğüme benzer bir düğüm denedim,gayet güzel oldu,sanırım sorun misinadaymış büyük bir ihtimal bayatmış ,tekrar teşekkürler her zaman rastgele...