bu sıralar jigginge merak sardık ancak teknemiz olmadığı ve balık bulucusu olan tekne bulmak zor olduğu için bir türlü bize uygun tekne bulup çıkamıyoruz..artık canıma tak dedi..acaba kiralık teknelerde kullanabilecegimiz seyyar balık bulucu gibi bir yöntem veya alet varmıdır.yoksa canım arabama yazık olacak ,satıp küçük yollu bi tekne alacam
Feridun kalem pille çalışan el tipi balık bulucular var ama denizde kullanım alanı çok az. Hele jig için hiç önermem. el tiplerini daha ziyade derinliği en çok 10-15m lerde göllerde kullanıyorlar. Olay derin sulara geldimi malesef pahalı birşeyler alman lazım sanırım. Yine de kesin konuşmayayım. Tecrübeli arkadaşlar belki başka bir ürün önerebilirler.
en ucuzu bu feridun abi bir bak istersen pilli sanırım http://www.avmarketi.com/asp/product/3376/PORTATIF-BALIK-BULUCU-2
El tipi olanları pek tavsiye etmem,ben botumda kullanmak üzere Garmin 140-Gold master 12V7 Ah akü ve şarj cıhazı almıştım ( halen kulanıyorum),balık bulucunun transducer ini,koçtaş tan aldığım pis su borusundan yaptığım düzeneğe taktım ( başka bir çözümde olabilir) ve portatif olarak kullanıyorum.Sizde buna benzer bir düzenek hazırlayabilirsiniz...
Tekne al benide götür feridun bey şaka bir yana ileride küçük bişeyler bir kaç arkadaş alacaz. Jig de çok güzel efor dolu bir spor tavsiye ederim.
anlaşılan böyle bir uygulama henüz yok...ancak kendimiz yaparsak belki olur..ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.bu arada tekne almamı tavsiy eden arkadaşların iyi niyetlerinden zerre! kadar şüphem yok,sırf beni! düşündüklerinden eminim.bu konuyu değerlendirecem