jigging malzeme önerileri...şimdiden teşekkürler

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında ygt tarafından paylaşıldı.

  1. ygt

    ygt yiğit

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    izmir
    Öncelikle herkese merhabalar

    Jigging tekniğini uzun zamandır izlemem ve takip etmem sonucunda takımları toplamaya karar verdim...son 1 haftadır internette yapıtığım araştırmalar sonucunda bazı malzemelere karar verdim gibi fakat sizden de yardımcı olmanızı ve yazacağım malzemelerden hangisini tercih ederdiniz sebepleri ile bu başlığa katılırsanız çok memnun olurum...

    okuma mı? lineaffe mi? (yada sizin önerileriniz tabiki yazacağım segmentte...)


    KAMIŞ ?

    OKUMA

    OKUMA CEDROS SPEED 180cm JIG Bot Olta Kamışı

    180 cm uzunluğunda karbon mazlemeden üretilmiş , 90-200 gr atarlı , jig usulü ve troling kamışı , Sinarit Lagos Orfoz Akya avları için ideal 2 parçalı bot kamışı.

    veya

    LINEAEFFE

    LİNEAEFFE MASTER JİG 11 KG OLTA KAMIŞI

    Lineaeffe master jig, kapalı boyu 123 cm ve açık boyu 1.80 metre olan 273 gram ağırlığında, 2 parçadan oluşan, 9 kg kaldırma kuvvetine sahip kaliteli ve size müthiş bir av zevki yaşatacak çıkrık kamıştır.


    hangisini tercih etmeliyim?

    MAKİNA ?

    OKUMA

    OKUMA SALINA 16000 OLTA MAKİNESİ

    Kuvvetinizi toplayın ve harekete hazır olun! Herşeyi ile YENİ Salina II göz kamaştırıcı, pürüzsüz ve dayanıklıdır! Büyük balık avları için özel olarak tasarlanan bu makineler sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.

    DAİWA

    DAIWA EXCELER 100 HL OLTA MAKİNESİ

    250 gr ağırlığında, 6.3:1 devrinde, sol el kullanımlı, 12/150, 14/125 lbs/yrds misina kapasiteli makine.


    MITCHELL

    MITCHELL RIPTIDE ALU 7000 OLTA MAKİNESİ

    9+1 bilyalı, 250m/0.40mm misina kapasiteli, 4.6:1 devrinde, 768g ağırlığında, önden kalamalı makina.

    OMOTO

    OMOTO GTR T25 ÇIKRIK OLTA MAKİNESİ

    Paslanmaz çelik 4 adet bilya, aluminyum makara, 3,8:1 devir oranı, 400m/0,55mm misina kapasitesi, 800g ağırlığında, tuzlu suya dayanıkl tek parçaı grafit gövde.


    yukarıda verdiğim makinalardan da nalaşılacağı gibi iki tercih mevcut sizce çıkrık mı?normal makina mı? seçmeliyim...farklılıkları,avantaj ve dezavantajları nelerdir?

    ve makina ve kamışa karar verdikten sonra süsleme kısmı olarak...okuduklarımdan anladığım kadar ile kesinlikle ip misina tercih edilmeli...


    ip misina olarak tercihiniz?önerileriniz?

    ve tabiki son olarak...kullanmakta olduğunuz? size en iyi avlarınızı yaptıran jig leri modelleri ile paylaşırsanız çok sevinirim...

    sanıyorum şimdilik fikirlerinize başvuracağım konular bu kadar yada unuttuğum konular var ise tavsiyelerinizi bekliyorum.


    şimdiden yardımınıza ihtiyacım olan bu konuda fikirlerini ve yardımlarını paylaşan, paylaşmayan herkese teşekkür ederim...

    hepinize rast gelsin
     
  2. canfafal

    canfafal can

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar ;

    yeni başladığın bu meşakatli yolda sana başarılar dilerim. oldukça zor bir av. benimde 1 yıldır denemelerim öncesinde de internette sağlam araştırmalarım oldu. bende var olan ve memnun olduğum makina Okuma cedros 65 5 bilyalı makine gayet kullanışlı. ip misina Sufix herculine 0,27 mm ip misina kamış olarakta belirttiğin linefe kamış uygun.
    mutlaka ip misinanın önüne florocarbon misina ekle ancak boyu 1 m yi geçmesin ve çok kalın olması. aksi taktirede makarada atlama yaşanıyor ve takımı kurup ilk atarken iple birbirine giriyor.
    bu avda takımdan ziyade mera çok önemli. olta takımını alıp hemen balık tutacağını sanıyorsan (benim gibi :)) yanılırsın. öncelikle gideceğin bölgede sağlam bir araştırma yapmalısın. bence mutlaka sonarın olmalı. varsa çevrende tanıdığın balıkçı (zorda olsa) koordinat almaya çalış. bunlardan hiç biri yoksa daha önce mercan avladığın meraları dene. mera neden bu kadar önemli yerinde değilsen boşa kürek çekersin ki , göreceksin kamış hareketleri bu avı oldukça yorucu kılıyor.
    merayı bulduğunda çapa atmamalısın. bu sayede hem aşağıda olası hedeflerini ürkütmemiş hemde akışta gezme şansın olacak gözün sonarda olmalı meradan uzaklaştığında hemen tekneyle meraya gelmeli ve tekrar akışta avlanmalısın.
    ne çok şey biliyor bu adam diyeceksin ancak daha bu avla ilgili bence hiç bir şey bilmiyorum. yaklaşık 10 denemem oldu 2 adet antenli mercan dışında balık almadım. kaldı ki avlandığım merayı çok iyi biliyorum.
    bu arada shimano buterfly pink blue (150 gr) ve adını hatırlayamadığım yine shimano buterfly kolyoz şeklinde olanını şiddetle tavsiye ederim. bir sürü takım denedim bu iki kaşıkla balık aldım. bu arada jigleri ebay den getirttim 1 haftada geliyor ve çok ucuz. şimdi ise deneyeceğim shimano lucanus (kalamar şeklinde olanlar) olacak onuda ebay den getirteceğim.
    bol trofeler (zaten bu avda yakalarsan trofe olacaktır ne de olsa boğulacaksan okyanus olsun)
    iyi avlar
    can fafal