merhaba bu jigging yöntemiyle ilgili yardıma ihtiyacım var son zamanlarda duymaya başladım ufak araştırmalar yaptım fakat tatmin edici bişey bulamadım bu yöntemi kullanan arkadaşlarımız varsa yardımınızı bekliyorum nedir nasıl yapılır hangi malzemeler uygun olur tecrübelerinizden yola çıkarak bu soruların yanıtlarını bulabilirim umarım
forumu biraz gezmenizi tavsiye ederim ama size bir kolaylık olsun.. http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=2133127
avlanacağın bölge ve bir balık bulucu cok önemli jig işinde. malzemeler neredeyse standart. teknik olarak nette bircok video var.
balık bulucu kullanmayı düşünmedim şuan a kadar ama tüm malzemelerimi hallettiğimde onuda almayı düşünüyorum bulunduğum merayı bildiğimde pek lazım olmadı bugune kadar ondan gerek duymadım sanırım tavsiye edebileceğin kendini kanıtlamış kamış ve makina varsa memnun olurum birde misina konusunda tereddütte kaldım örgü misina kullanıcaz bu kesin galiba hangi aralıkta olmalı misina yardımcı olabilirsen sevinirim
kendini kanıtlamış bir cok marka ve ebat var. senin karar vermen gereken bir diğer husus jig sahten ne ağırlıkta olacak 15 gr jig de var 400 gr da. aralık cok geniş. her kamışın belli bir atar ağırlığı var. bir kamış alıp tüm sahteleri kullanamazsın. ince ve sağlam bir örgü misina seçmen lazım. makina ise ayrı bir muamma. ilk belirlememiz gereken ise en önemlisi bu işe ne kadar bir bütçe ayırdığın. 70 TL ile 1500 TL aralığında kamışlar, 200 TL ile 2500 TL arasında makinalar, 10 TL ile 300 TL arasında örgü misinalar var. jig işinde her bütçeye göre takım var. iyi bir takım epeyi pahalı olabiliyor. bütçemize göre seçim yapmalıyız.