reeling slm arkadaşlar jigging konusunda biraz bilgi istiyorum.mesela en az hangi derinlikte avlanır tekneyi sabitlemek lazımmıdır(çapalama) bilgisi olan varsa yardımlarını istiyorum
esneme oranı yüksek olursa ( sanırım yumuşak demek istiyorsun) tasmalamada sorun çıkmaz mı ? bence çok sert bilyalı bir kamış daha iyi olur gibi. bugunlerde almayı düşünüyorum. dilerim bu konuda bir şeyler yazılır
mrsparkle arkadaşım jigg ile yapacağın av genelde acık derinlikte yapılabilir arkadaşlarım çanakkalede mesela 80-90-170 mt gibi derinlikten akya avı yapıyorlar tutulan balıkta pek hafif bir balık değil en düşük 15 kg. bazı spin kamışlar bunu dengeleyebiliyor ama genel itibari ile çıkrık kamış ve makina kullanılıyor av sağlam geçsindiye... kamışın ve makinanın bazı yerlerde yetersiz kaldığı düşünülüyor ama bence balığı çıkaran makina ve kamış değildir onu kullanan avcıdır... lafın kısası hedefindeki balıkların gücüne göre kamış ve makina seç ben olsaydım çıkrık kullanırdım
Çok sert bir kamışta aksiyon verdiremezsin ve kamışın yeterli oranda esneme yapmaz ise kamışının son yüzüğünden aşağı sarkan ip, uçta zıplama yapar ve üstüne dolanma gibi can sıkıcı durumlar olur.İkinci olarak jig te kullanmak istediğin bilyalı kamışlarda da aksiyon esnasında sıkıntı yaşanabilir ve ipin bilyaların arasındaki boşluklara girebilir ve sıkışma kopma gibi sorunlar yaşarsın...
şu nasıl : http://www.balikmarketim.com/?urun-16881-SHIMANO-CATANA-BX-TELESPIN-330H-OLTA-KAMISI.html eklemeli kamışları sevmiyorum
Teleskopik bir kamışla jig yaptığını düşünemiyorum, bu sevme meselesinden çok uygun ava uygun ekipman kullanmakla alakalı birşey,yoksa hüsran kaçınılmaz olur...