Son zamanların modasına bende uymak istemiştim. Olabildiğince ucuzundan bir jig takım bile edindim.. ancak internette okuduğum bazı yazılar yüzünden takımları karadan kalamar avlamak üzere değiştirdim.. Başlamadan bitti yani.. Babadan kalma köstekli yemli oltama döndüm.. doğrusu bumudur..
Mücahit abi naçizhane fikrimi söylemek istiyorum eğer limitlere uyarsak aradada balığı öpüp salarsak bence hiçbir tersliği yok size şöyle bir örnek vereyim doktorumun başından geçen olay ege denizinde öyle kerterizler varki profesyonel avcılar parakete ile onunla bununla haftanın enaz 2 günü gidip herseferinde bizim tutmayı sadece hayal edebileceğimiz anaç diye tabir edilen balıkları mütemadiyen yakalıyorlar ve bu yıllardır süregeliyor biz amatörler hergün balığa çıkmıyoruz bazen 2 haftada bir bile gidemiyoruz hadi hergün çıktık diyelim günlük 5 kilo limiti bir trol teknesinin bir seferlik avının neresinde kalır biraz dikkat biraz sağduyu ile jig tekniği gerçekten çok zevkli ve normal bir av bence saygılarımla
Mücahit abi bende katılmıyorum bu görüşe. jigginge kalasıya kadar neler var. Bunu sırf laf olsun diyede söylemiyorum. Birde, kalamara bende cıkıyorum Fethiyedeyseniz tanısmak isterim..
Ben anlamadim bunu aslinda. Jigging'in ne gibi bir zarari olabilirki.Zaten cok ta kolay birsey degil jigging ile balik yakalamak. (Benim gorusum) Rastgele...
sevgili dostlarım, fikirlerinizi ilgiyle ve hak vererek okudum. Amatör olduğumuzdan olsa gerek, ince eleyip sık dokuyoruz. Bu konuyla ilgili öyle yazılar okudumki, aklım uçtu.. akşamları bodrum gündoğan sahilinden kalamar sırtısı yapıyorum fethiyeli kardeşim.. sizin yolunuz düşerse beklerim.. iki sohbetin belini kırarız. sizi ağırlamak isterim..