Kabar Becker BK2

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Geçenlerde arkadaşım Numan'la Terkos gölüne gitmiştik geceden. Geceleri balık çıkmadığını görünce hemen ateş yakma çalışmalarına giriştik. Kendisinde 1 adet LMF II adlı bıçaktan vardı. Böyle kaliteli bir bıçakla ilk defa karşılaşmıştım. :) Koskoca kütükleri anında un ufak ediyordu.

Aslında böyle bir konsepte tamamen yabancıydım. Çünkü Türkiye'de satılan Rambo bıçaklarıyla odun kesmeye kalkarsanız bıçağın her tarafı yamulur :) .

Bilmeyenler için bilgilendirmek amacıyla söyleyeyim. Dünya çapında Survival Knife olarak geçen ve kampçıların, doğada yalnız kalmayı sevenlerin mutlaka kullandığı bıçaklar bunlar. Her türlü amaca hizmet ediyor.

Araştırmalarım sonucu Kabar Becker BK2 bıçağının çok övüldüğünü ve Amerika'da en yaygın kullanılan bıçak olduğunu gördüm. Bir yakınımın Amerika'ya gitmesini fırsat bilip hemen sipariş ettim. Fiyatı 70 Dolar. Türkiye'de satılsa tahminen 500-600 TL civarında olur.

Yanında bir adet de bileyici aldım. 3 kısmı bulunuyor. Ceramic ve Carbide seçenekleriyle 2 farklı bileme yuvası var. Hasar görmüş bir bıçak için Carbide bölümünü kullanıyorsunuz. Bıçak zaten keskinse Ceramic kısmı işinizi görüyor. Uzantılı kısım ise serrated(tırtıklı) kısımlar için kullanılıyor.

Bu başlığı açma ihtiyacı hissettim, çünkü bu forumda bıçaklardan bahsedildiğini hiç duymadım. Bıçaklardan da konuşalım istedim. Pek konusu geçmese de özellikle sabahlamalı tatlı su avlarında çok önemlidir iyi bir bıçak. En başta odun kesmek için :) .

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Etkileyici.. peki bu tarz aletleri bulundurmanın hukuki ve cezai anlamda yaptırımı var mıdır? alet birçok amaca hizmet edebilir, odunu o hale getiriyorsa insana neler yapar kimbilir..

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    :D Konuya farklı bir bakış açısı getirdin Berkan :) Ama haklısın . Ülkemizde maalesef derdini anlatamadan "" merkezde anlatma "" teklif edildiğinden bu noktaları bilmekte fayda var . Maazallah üzerindeyken arama falan yapılırsa açıklamasını yapabilmek lazım

4. Querorz

Querorz Fatih

Hukuki yaptırım konusunu araştırmadım ancak bu bir kamp bıçağı . Sokakta yanınızda gezdirmediğiniz sürece bir suçlamayla karşılaşacağınızı sanmam . Zaten 500 gramlık bir bıçak olduğu için sokakta taşırken rahat da edemezsiniz :) .

Ama bu bıçaklarla yakaladığınız av hayvanının derisini yüzüp kemiklerini kırabilirsiniz. Bir insana da aynılarını yapabilme kabiliyeti olduğu kesin :) .

5. Querorz

Querorz Fatih

Bu arada bıçağın boyutu fotoğraflarda baya yanıltıcı. Onun için başka bir fotoğraf çektim.

6. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    inşallah kullanmamı gerektirecek durumla karşılaşmam diyerek aldığım
    hiçbir bıçakda olmayan özelliğiyle cam kesme , tek hamlede emminet kemerini kesebilme ve daha birçok özelliğiyle Victorinox Rescue tool bulunduruyorum

7. Querorz

Querorz Fatih

Murat Bey, Victorinox Rescue Tool gerçekten harika bir çakıdır. "Allah gerek etmesin" diyelim :) . Ama camı kesemezsiniz o çakıyla. Kırabilirsiniz :) .

8. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    İtfaiyeciler için özel üretilmiş bir çakıdır aslında
    bende camı nasıl keser diye düşünmüştüm internette camı nasıl kestiğini görünce şaşıracaksınız :) cam kesmek için özel bıçağı var

9. Querorz

Querorz Fatih

Bahsettiğiniz videoyu buldum sanırım :D . Elmasla yapıldığı gibi nazikce bir kesimden bahsettiğinizi sanmıştım. Anladım şimdi söylemek istediğinizi :) .

10. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    ve birde öyle kesebilmek için kaba kuvvet lazım ...

Ka-bar'ı bende çok takip etmiştim Amerikan ordusununda kullandığı dünyanın en kaliteli bıçaklarından biridir.
    Terkos'a bende gitmeye başladım sizinle karşılaşırsam iyi geçinmem gerektiğini aklımda tutacağım :)
    şaka biryana kampçılıktan zevk almanızı sağlayan bir ürün almışsınız kılıfından hiç çıkarmadan üzerinizde bulundurmaya dikkat edin güle güle kullanınız

11. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    500-600 tl bi bıçak için cok fazla bence gerek yok.

12. Querorz

Querorz Fatih

:) Çok teşekkür ederim.

Türkiye'de satılsa idi olacağı fiyatı söylüyorum ben size, diğer ürünlerin fiyatlarına dayanarak. Ben 70 Dolar'a aldım. 10 tane ucuz bıçak eskiteceğime , ömürlük tek bir bıçak alırım.

Bir olta makinesinin 20 lira olanı da var 2000 lira olanı da. Her şeyin bir değeri var. :)

13. ambrosia

ambrosia bulut

Tebrik ederim çok güzel bir seçim benimde favorim olan bir ürün. Sanırım çok pahalı bulan arkadaşa bu bıçağı hediye etseniz hayır demez. 70 dolara da çok uygun zira 80 dolar üzeri fiyatları var. Amerikan ordusundan sonra sivil halka da büyük taleplerde bulundu.

Youtube da Japon bir arkadaşında bu bıçak ve bir çok bıçak ile ilgili görüşlerinin yer aldığı video var ve bu bıçakda onun gözdelerinden. Bunun yanına eğer doğa ile başbaşa kalmayı seven biri iseniz, bush craft, mora yada bahco bıçaklarda olur, küçük bir el baltası ve bir palada eklerseniz tam olur. Ben 3 parça kullanıyorum...busch craft bir bıçak, pala ve ufak bir el baltası...Kullandığım pala ve baltalar yerli malı ve dövme çelikten mamul. Bir çok pahalı ürünü kullanmaya kıyamazsınız...ama bu tür ürünler arazi için gerçekten biçilmiş kaftandır. İlginiz var ise özel mesaj atınız..
    Ben bir bıçak koleksiyoncusu değilim ve çok anlamam ama şu anda kullandıklarımdan son derece memnunum...

Eğer arabanızda kolay ulaşamayacağınız bir yerde (bagajda, ve bir kutu, çanta v.s. içerisinde) ise sıkıntı olmaz. Bu tür ürünlerde olay amaçt ve niyettir. Eğer öyle olmasa idi dönerciler plastik bıçak, kasaplarda kalemtraş kullanırlardı.

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bicak deyince BUCK markasini tek gecerim. Sonra da WALTHER ile STERLING gelir. Arastirmanizi oneririm...

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    o çakı değil savaş aleti :)

16. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )

Tabiiki hayır demem neden diyim .Sazan temizlemek için birebir....

17. Querorz

Querorz Fatih

Çok teşekkür ederim :) . Aslında odun kesmek için pala çok harika oluyor. Tabi boyutlarından dolayı pek cazip değil.
    Açıkcası hem balta hem de pala kullanmanız konusunu merak ettim. İkisi de odun kesmek için değil midir? :) Öğrenmek için soruyorum bunu.

Elimdeki bıçağın sınırlarını çok merak ediyorum. Arkadaşım taşı parçalamak için bile kullanabileceğimi söylemişti ama bu bıçağın da bir sınırı olmalı. Bir noktadan sonra deforme olmalı.

:D Elimde tutarken bir yerime zarar vereceğim diye korkuyorum.

18. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun salt saldırı ve savunmaya yönelik bıçakları yasaklamaktadır. Ancak bunun da ne olduğu tam net değildir. Avlakta kullanımında herhangi bir sorun yaşayacağınızı tahmin etmiyorum.
    Kabar'ın siyah kaplamasını soyarsanız aslında işçiliğinin çok da iyi olmadığını görebilirsiniz. Kaplamalar genellikle bu kusurları kapatmak için kullanılır ancak bu bıçaktan aranan da kusursuz ya da "güzel" olması değildir de zaten... Ayağına gelen fırsatı çok çok iyi değerlendirmişsin. Güle güle kullan...

Bıçaklar hakkında daha fazla bilgiye bicaksanati forumundan ulaşabilirsiniz...

19. Querorz

Querorz Fatih

Bora Abi bu bilgiyi neden verdiniz merak ettim doğrusu. Kaplamanın altında, işçiliğin zayıf olması Kabar'a özgü bir özellik mi yoksa kaplamalı diğer bıçaklarda da bulunan bir durum mudur?

En kaliteli çeliğin bile paslandığını görüyorum. Onun için kaplamalı olması büyük avantaj bence.