Kabataşda en sonunda lüfer çıktı sezon başladı hadi gözümüz aydın.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

1. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    günlerdır bekle bekle bekle :( en sonunda çıktı namussuz heh :)
    evet arkadaslar kabatasda dun yanı cumartesı aksam 6 ila 7 sıraları 3 lüfer cıktı.tabi arkadas brını aldı dıgerını kaldırırken sete carptırdı dusurdu balıgı ama dıgerını aldı guseldı ..bırıde cekerken balıgı sorf yaptırınca su ustunde bellı amcam bıraz acemıydı :) kacırdı bır kacda kesık yem geldı o kadar ..

Son düzenleme: 26 Eylül 2010
  2. 29519

29519

Güzel haber. Canlı yem, yaprak yem, şakşak, rapala, çapari, hani yöntemle balıkları aldılar?

3. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    valla arkadasım ınanırmısın sasırdık kaldık IZMARIT le aldılar :( yaprak ızmarıt taktılar..tabı bırasda sans kısmet vs ya..:)

4. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

İzmarit lüferin en sevdiği yemler arasında yer alır hatta zarganamı ? izmaritmi ? soruları lüfer avcıları arasında devamlı tartışması olan bir konudur. Ve geçen sen izmaritin kofana almıştığı vardır bilginize...;) ;)

5. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    valla ben hayatımda çook lüfer aldım hem ıstavrıtle :( tabı kısmetde var bu ıslerde mıdye ıle alanı bıle gordum tabı sarı kanat :)

6. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Mümkün olabilir tabi. :)

7. 29519

29519

Aslında cevapda ilgimi çeken, lüfer'in yaprak yem ile alınmış olması. Taze istavrit tutup klasik takımlar ile deneme yapmanın vakti gelmiş demek ki.

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    evet atnen öyle saten sohbetın başında dedım ya sezon acıldı hadı gözümüz aydın dıye demek ıstedım oydu yoksa agustos temmuz sonu kumburgazdada aldık tekneyle sargana ıle ...yemlı sezonu basladı ınsallah bu sezon berektlı gecerde zevk yaparız..

9. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    iyi çok iyi ama ben acemi kalıyorum Lüferde:)

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler ne diyelim. izmarit çok güzel yemdir. ben 16 -17 yaşlarındayken ağustos aylarıydı tabi iş güç yok bir arkadaşımla izmarit tutup teknelere yem diye satardık. bir gün hiç unutmuyorum arkadaş dedi bu gece ben sabahlıcam sende kal ben çok yorgundum dedim yok ben kalmayayım. kal olum lüfere atarız felan neyse ben eve gittim yer vaniköy, bu akşam orda başka arkadaşlarla orda mangal felan oltayı da yatırmış sonra bakmış oltada hareket var iskorpittir diye çekiyor bakıyor bayağı ağır diyor çöp felanda var sanırım, bir çekiyorki ne görsün kofana tabi o sırada düşünüyor kıyıya nasıl alıcam arkadaşları kamışı tutuyor bu sarkıyor kıyıdan balıkğı boynundan tutup alıyor kıyıya. sabah benim kapımı çalıyor bir bakıyorum kovada birşey var sadece kuyruğu dışarda üstü bezle örtülü bir indim aşşağıya yok böyle birşey :)
    eskiden ağustos ayı tam lüferin zamanıydı o zamanlar izmarit ya da zargana yem olarak kullanılırdı ama bu sene gecikti hatta tam bir sezon için bir hafta felan beklemek lazım bence..

11. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

cuma ğünü tekneler sarayburnundan lüfer alıyorlardı rapala denedim ama yemiyor . sıyırtmayla iri iri istarvitler aldık .

12. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Lüferde izmaritin üzerine tanımam ben şahsen, taze yakalayıp fleto yaparım, benim için en makbul yemdir izmarit.

13. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba arkadaşlar, Benim teknem var ancak hiç Lüfer avlamadım. Zargana ya da İzmariti hangi takıma ve nasıl bağlıyoruz. yardımcı olurmusunuz. Hatta avmarketi ya da balıkmarketim.com adresinden link atan olursa çok sevinirim.Herkese selam.

14. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Bugün geene saat 04.30 de kalkıp sağlam bir kahvaltı sonrası çıktık yola...Kuleli,vanikoy,kandilli.cubuklu,hayalkahvesi,...Kafayı yedik kafayı:(:(
    Donduk gene kandilliye saat 10 gibi ....1 kişi 1 tane palamut almıştı o kadar.....
    Çok nadirdir 1 tane bile balık tutamadan dondugumuz.Öle bir gundu sansımıza..
    10*8*11 kendi yaptıgımız harika avcı takımımızla denedik,çarpma denedik.sıyırtma,silkonla kuyruk altı,rapala,palamut çaparisi yok YOK yok....bı kefale atmadık bide lufere.anladıgım kadarıyla luferde yoktu zaten ...atanlar vardı hemdi usta amcalar...Onlardada vuruş yok ..NEden böle acaba.Bu kadar kısırlık çok ilginç.üzüldüm.....

15. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    cevabımı yanlış yere yazdım..konuyu acan arkadaştan ozur dilerim.Guzel haberlerini sabırsızlıkla beklicez..Gene anlaşılan karşının yolu gozukuyo bize :)

16. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    valla arkadasım kımse bılmıyor galıba tekrar burdan söylim.
    lüfer normalde sonbahar hayvanıdır yasın yumurta dokmek ıcın mayıs gıbı karadenızın ortasında derın cukurlar var orda takılır sular sogudumu asagı marmara ordan ege vs gıder..bızım temuzda agustosda aldıgımız genelde marmaranın kendı kalan balgı urda kaıp cıkmayan yataklayan luferı dıkaet edın hıc tadıda olmaaz igrenç dir :( en guselı sımıdı gelecek olan karadenız luferı :)
    ....

Kabataş\istanbul