günlerdır bekle bekle bekle en sonunda çıktı namussuz heh evet arkadaslar kabatasda dun yanı cumartesı aksam 6 ila 7 sıraları 3 lüfer cıktı.tabi arkadas brını aldı dıgerını kaldırırken sete carptırdı dusurdu balıgı ama dıgerını aldı guseldı ..bırıde cekerken balıgı sorf yaptırınca su ustunde bellı amcam bıraz acemıydı kacırdı bır kacda kesık yem geldı o kadar ..
valla arkadasım ınanırmısın sasırdık kaldık IZMARIT le aldılar yaprak ızmarıt taktılar..tabı bırasda sans kısmet vs ya..
İzmarit lüferin en sevdiği yemler arasında yer alır hatta zarganamı ? izmaritmi ? soruları lüfer avcıları arasında devamlı tartışması olan bir konudur. Ve geçen sen izmaritin kofana almıştığı vardır bilginize...
valla ben hayatımda çook lüfer aldım hem ıstavrıtle tabı kısmetde var bu ıslerde mıdye ıle alanı bıle gordum tabı sarı kanat
Aslında cevapda ilgimi çeken, lüfer'in yaprak yem ile alınmış olması. Taze istavrit tutup klasik takımlar ile deneme yapmanın vakti gelmiş demek ki.
evet atnen öyle saten sohbetın başında dedım ya sezon acıldı hadı gözümüz aydın dıye demek ıstedım oydu yoksa agustos temmuz sonu kumburgazdada aldık tekneyle sargana ıle ...yemlı sezonu basladı ınsallah bu sezon berektlı gecerde zevk yaparız..
tebrikler ne diyelim. izmarit çok güzel yemdir. ben 16 -17 yaşlarındayken ağustos aylarıydı tabi iş güç yok bir arkadaşımla izmarit tutup teknelere yem diye satardık. bir gün hiç unutmuyorum arkadaş dedi bu gece ben sabahlıcam sende kal ben çok yorgundum dedim yok ben kalmayayım. kal olum lüfere atarız felan neyse ben eve gittim yer vaniköy, bu akşam orda başka arkadaşlarla orda mangal felan oltayı da yatırmış sonra bakmış oltada hareket var iskorpittir diye çekiyor bakıyor bayağı ağır diyor çöp felanda var sanırım, bir çekiyorki ne görsün kofana tabi o sırada düşünüyor kıyıya nasıl alıcam arkadaşları kamışı tutuyor bu sarkıyor kıyıdan balıkğı boynundan tutup alıyor kıyıya. sabah benim kapımı çalıyor bir bakıyorum kovada birşey var sadece kuyruğu dışarda üstü bezle örtülü bir indim aşşağıya yok böyle birşey eskiden ağustos ayı tam lüferin zamanıydı o zamanlar izmarit ya da zargana yem olarak kullanılırdı ama bu sene gecikti hatta tam bir sezon için bir hafta felan beklemek lazım bence..
cuma ğünü tekneler sarayburnundan lüfer alıyorlardı rapala denedim ama yemiyor . sıyırtmayla iri iri istarvitler aldık .
Lüferde izmaritin üzerine tanımam ben şahsen, taze yakalayıp fleto yaparım, benim için en makbul yemdir izmarit.
Merhaba arkadaşlar, Benim teknem var ancak hiç Lüfer avlamadım. Zargana ya da İzmariti hangi takıma ve nasıl bağlıyoruz. yardımcı olurmusunuz. Hatta avmarketi ya da balıkmarketim.com adresinden link atan olursa çok sevinirim.Herkese selam.
Bugün geene saat 04.30 de kalkıp sağlam bir kahvaltı sonrası çıktık yola...Kuleli,vanikoy,kandilli.cubuklu,hayalkahvesi,...Kafayı yedik kafayı Donduk gene kandilliye saat 10 gibi ....1 kişi 1 tane palamut almıştı o kadar..... Çok nadirdir 1 tane bile balık tutamadan dondugumuz.Öle bir gundu sansımıza.. 10*8*11 kendi yaptıgımız harika avcı takımımızla denedik,çarpma denedik.sıyırtma,silkonla kuyruk altı,rapala,palamut çaparisi yok YOK yok....bı kefale atmadık bide lufere.anladıgım kadarıyla luferde yoktu zaten ...atanlar vardı hemdi usta amcalar...Onlardada vuruş yok ..NEden böle acaba.Bu kadar kısırlık çok ilginç.üzüldüm.....
cevabımı yanlış yere yazdım..konuyu acan arkadaştan ozur dilerim.Guzel haberlerini sabırsızlıkla beklicez..Gene anlaşılan karşının yolu gozukuyo bize
valla arkadasım kımse bılmıyor galıba tekrar burdan söylim. lüfer normalde sonbahar hayvanıdır yasın yumurta dokmek ıcın mayıs gıbı karadenızın ortasında derın cukurlar var orda takılır sular sogudumu asagı marmara ordan ege vs gıder..bızım temuzda agustosda aldıgımız genelde marmaranın kendı kalan balgı urda kaıp cıkmayan yataklayan luferı dıkaet edın hıc tadıda olmaaz igrenç dir en guselı sımıdı gelecek olan karadenız luferı .... Kabataş\istanbul