arkadaşlar hemen her bayide aynı ragot roglo lar var,ben biraz daha farklı model tip varmı onun araştırmasını yapıyorum,rapala lar gibi allı pullu balığı cezbedici renkler ve daha büyük boyluları olsun istiyorum,yurt dışında satan yerler varsa link verirseniz incelemek isterim, saygılarımla Uploaded with ImageShack.us
kadir abi ucuz (25kuruş) çin malların da çok daha fazla albenili renk seçeneği var fakat sert oldukları için aksiyonları bozuk.
tatlısu turna avı için üretilmiş bazı markasız silikonlar denizde levrek içinde güzel işler başarabiliyorlar, hem ürün gamı geniş hemde fiyaları çok ucuz, denemekte fayda var,
ben geçen gece bir vuruş aldım bu silikon sahteye ama kurtuldu,deniz de bu sahte nin iş yapacağını düşünüyorum, da!! ragot benzeri daha değişik sahteler gördüm sanki bir yerlerde ama nerde google görsellerde arama yapıyorum benim ragot lar çıkıyor hep Uploaded with ImageShack.us
Linkleri bir incele kadir abi. http://www.avmarketi.com/asp/product/9527/EDDYSTONE-EEL-SILIKON-ZARGANA-NO-5 http://www.avmarketi.com/asp/product/9528/EDDYSTONE-PLUGEEL-EASTENDER-TAIL-FLOATING
bunları görmüştüm aradığım model bunlar dan deyil sağolasın çok yakın bir zaman içersinde bir arkadaşımız siteye eklemişti ama hangi başlığa ekledi onuda bulamadım,örnek göstermek için böyle bir model istiyorum daha değişikleri de vardır sanırım bu tiplerin Uploaded with ImageShack.us
onlarıda az önce inceledim abi 25 gram toplamda ağırlıkları varmış,dipten trofe levrek çeker ragot ragbar bu arada bizim aldığımız ragotlar çakma sanırım,yurt dışında markalı ambalajlı satılıyor, bizdekilerin ambalajı çok farklı sıradan bir ambalaj,bir ambalajda 25 30 tane var sanırım küçük boy ragotlar dan
Ragotların orjinalinin gövde kesiti biraz daha yuvarlaktır. Çakma olanlar yanlardan basık görünürler.
Kadirciğim merhaba, Aradığınız sevgili Serkan'ın konusu olabilir mi? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36266 .
Saoğlasın Nuri ağabey. Ragota özel resimleri de ekleyeyim. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Sevgili Kadir 1994 den beri birçok silikon bir çok sahte çeşidi ile avlandım. Bu sahtelerein bir çoğuyla levrek ve turna başta olmak üzere birçok avcı balık çeşidini yakaladım. Ragotla ilk tanışmam 1996-97 yılları arasında olmalı yanlış hatırlamıyorsam. Levrek aslında o kadar deli balık ki hareket eden herşeye saldırır. ama biz farkında olmadan çoğu kez yanlış yapar balıkları ürkütüp kaçırırız. Örneğin takip alınıyor ve balık atlamıyorsa ilk neden olarak balığın bizi gördüğü ve kaçtığı ihtimali değerlendirmek lazım. Levrek avı sürerken oynamayı ve kıyıya sıkıştırıp yemeye bayılır. Bunu defalarca izlemişimdir. İleryaları çok kolay yakalayabilecekken oynarcasına kıyıya sürüp kuma yaslayıp aldığını bilirim. Bu nedenle ilk önce atıştan hemen sonra hedef küçültmek yada geri çekilmek şart. İş silikona gelince sana ilk tavsiyem küçük silikonları denemendir. Silikon büyüdükçe aksiyonu da büyüyor ve bence bu balığı ürkütüyor. Yani sorun boyu değil ama aksiyonu sunileşiyor itici oluyor. İş raglouya gelince gerçekte tek bir firma bu işin orjinalini yapıyor o da ragot markasıdır. Yani aslında raglou ragot ragloudur. Ama artık terli yabancı birçok marka raglou adı altında çinde imal edilen sahteleri satıyor. Eskiden hatırlıyorum raglou ifadesi de sadece ragota aitti. Taklitçileri ragluu ragolu gibi isimlerle sahteler çıkarıyordu. Ama artık raglou marka olmaktan çıktı ve model oldu. Herkes sahtenin üstüne yazıyor. Orjinali ile taklidi arasında ne fark var dersen küçük boylarında Yücel ustanın dediği gibi küçük ragot ragloular yuvarlak oluyor. Ama büyükl ragot markaları da ince uzun yapıdadır. Yani 10.5 cm ye kadar olanlar yuvarlak üstü ince uzun yapılır. Ragotun renkleri bariz bellidir. Alt resimde gösterdiğim beje yakın olanı sadece ragotta vardır mesela. Silikon yapıları çok farklılık gösteriyor. Orjinal ragotlar biraz daha sert ve dayanıklı oluyor. Ama taklitleri jelibon şeker kıvamında oluyor genelde. Avcılık açısından sahteleri ile orjinali arasında fark var ama abartılacak bir fark değil. Ama bu fark bence önemli. İmkanım varsa herzaman orjinalini alırım. Boy işine gelince iri raglou daha iri balık alır gibi geliyor. Ama öyle değil. Ben 10.5cm raglouyla ayvalıkta 3.5 kg levrek marmariste 8.5 kg akya aldım. (her ikiside alt resimdeki beje yakın kirli beyaz renkli olanıyladır) Tavsiyem 12 cm leri asla geçme. 10.5 bu işin idealidir. Renk konusuna gelince işte bence en civcivli kısım bu. Herzaman derim - simli gri modelleri her havada her şartta gece gündüz balık alır. Boş geçmez. Yeter ki avlakta balık olsun. Favorimdir. -Düz beyazda fena değildir. Süpriz balıklar alır. Özellikle gece avlarında çok sık kullanırım. - Beje yakın kirli beyazım bir tanedir. Atmaya kıyamam. Gece gündüz farketmez ikinci favorimdir. - Mavili beyaz kırmızılı beyaz yeşilli beyaz ise mutlaka çantamda olur. Özellikle Kırmızı beyazı pas geçmem. İri levrekler onu sever. 1-3kg arası çok avım bardır mazide. mavi beyaz ve yeşiy beyaz ise sardalya sürülerini takip eden levrek gördümmü hemen kullanırım. Bunu anlamak içinse martıları özellikle küçük dalıcı martıları takip etmelisin. Ama bu daha ziyade tekne- bot için geçerli tabiki. Atış -çekiş stiline gelince raglou olsun düz silikon olsun kaşık olsun farketmez ispendekler genellikle üstte gezerler. İri levrekler ise çoook tembeldir. bildiğin gibi değil. Onların işi pusuya yatmaktır. Ağır ağır gezer dipte yatar ama insan gibi yatar. Dikkat ettiysen levreği kıyıya alınca bir süre sonra bir sıvı çıkar. Aynısı eşkinada da vardır. İşte o sivıyı birçok kişi yağ zanneder. Oysa o sıvı levrek yatınca -ki yan yatar- yengeç madya kurt vs gelip levreği yemesini engeller. Yani levrek yatınca bu sıvıyı çıkartır ve diğer hayvanlar levreğin kokusunu alamaz. İşte bizim tembel kocabaş dediğimiz levrekler çok acıkmadıkça yada fare türü birşey görmedikçe su üstüne çıkmaya üşenir. Pusuda bekler ve avanak bir balık gelince yada en babayemi olan karidesi görünce tek hamlede işini bitirir. Yani uzun lafın kısası amacın trofe levrekse mümkün olduğunca dipten ve yavaş hareketlerle çekmelisin. Birde nasıl tarif ederim bilmiyorum ama raglounun burnuna bişekilde dikine halka takıp bu halkaya enine bir rapala halkası takmalı ve misinayı buna bağlamalısın. Ben minik boy rapala halkalarını iğneden başlayarak ardı ardına takar ve sonuncuyu serbest olarak burnundan çıkarırım. Bu sayede tıpkı rapala hareketliliği gibi bir çekicilik kazandırırsın ki takip falan olmaz levrek direk atlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
böyle desenli modellerden olacak abi bunların ragot ragbar olanları var,onlar dan bir 2 kalem alacağım,birde yılan baığına benzer,aynı hamsiyi andıran silikon balık var,o sahteye atlamıyan balık balık deyildir kanımca onu araştırıyorum şimdi
Serkan kardeşim çok teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için yeni atçek den geldim sayılır,tadı yok idi bir kaç ispendek atladı o kadar, son yazını tam anlıyamadım kardeşim halkayı buruna nasıl takacağım rogolu nun burnundaki deliğin önüne mi sabitliyeceğim,ve buna minik rapala kilpsi,son olarak da klipse iğneği takacağım eğer böyle ise iğne dışarıda kalıyor ve sarkıyor aşağıya sorun teşlik etmezmi bu teşekkür ederim
Önce yuvarlak klipslerden bir kaç tanesini zincir şeklinde birbirine tak. Ama halkalar çok mikik olmalı ki silikonun çinde kalacağından şeklini bozmasın. Ragotun boyuna göre 4-5 tanesi yeter sanırım. Sonra iğneyi arkadan normal tak biraz ittir. Ragotun iğnesi halkalıdır, bu halkayı burundan çıkacak şekilde ittirerek çıkar. Yani iğnenin halka deliği burundan çıksın. Çıkan bu halkaya senin zinciri tak. İğneyi yavaşca geri çek. Halkalar birer birer içeri girsin. Ama dediğim gibi en küçük halkalardan kullanmalısın yoksa ragotun şekli bozuluyor. Son halka burun kısmında aynı rapaladaki gibi enine serbest hareket etmeli. Bu şekilde aksiyonu çok daha etkili oluyor. Biraz pratik yapınca kolay oluyor Resim de ekledim. Bunu ragota uygulayacaksın. Uploaded with ImageShack.us
halkayı geçirme aşamasını öğrendim,merak ettiğim,şimdi halkalar ragot un karın bölgesini dolduracak,o zaman iğne dışarıya taşıyor dipden çekerken takılmıyormu iğne taşlara yahut yosuna ota
anladım balık atlayınca iğne standart ragot roglou nun haline göre daha iyi oturuyor ağzına geçen gün bir balık kaçırdım bu yüzden,neydi bilemedim kaptığı gibi topu dibe gömdü,belliki levrek deyildi,dipten çıkmadı balık,sonra kurtuldu içimde o kadar at çek arzusu varki denizin dibinden ayrılasım gelmiyor peki dipden nasıl çekmeliyim ragot u? klipsli misina nın ucuna ufak kurşun,hazırladığım takribi 190cm boyundaki ragot lu sahtemi,kurşunun bağlı olduğu klips e takıyorum,atıyorum yavaş yavaş çekiyorum doğrumu