Kaç, Kurtar Kendini Kepçeci

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    06/10/2012 tarih, yer Bergama

Serhat abi ve ben balığa gitmeye karar vermiştik. Serhat abi duyumlar almıştı, levrek üzerine.
    İkimizinde kalbi at – çek, at – çek diye atıyordu.
    Tek sorun Serhat abi de atçek makinası yoktu. Eski Makine kendini emekliye ayırmaya karar vermişti.
    Serhat abi duyumları onaylatmak için yörenin iyi levrekçilerinden Mesut'u aradı.
    Mesutla konuştuktan sonra duyumların en az yarısının asparagas olduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta içi yemliye başka arkadaşlarıyla gitmiş 30 cm civarı çipura ve mırmır yakalamış olduğundan yemliye gitmeye karar verdik. Mesut'ta ben yemliden anlamam ama bende sizinle geleyim demişti. :)

Akşam buluşup, 3 kişi avlağa doğru yola çıktık. Gene alışık olunan şekilde Serhat abi oltasını hazır edip ava başlamıştı. Ben daha kamışıma takım takmaya çalışırken ilk balığı almış, ben görmedim.

Yanlarına gittiğimde balık, torbadaydı. Çipuradır diyerek torbayı açtım ve ne göreyim, balık eşkina.
    Bizim pek hedef olarak seçmediğimiz ama bazen avlarımızı süsleyen bir balıktı.

Bende yerimi aldım avlakta, Mesut biraz açıldı bizden. Pek hoşnut değildi, ara ara bizim ne işimiz var yemli avda Volkan diyordu? :D:D:D (Bende bu soruyu kendimi soruyorum bazen)
    Mesut'un mutsuz hali beni de üzüyordu aslında. Aslında oranın 3-5 iyi balık yapacağını biliyordum ama avdaşlarından birinin konsantre olamaması ve zevk almaması insanın av şevkini kırıyordu.

Neyse ki imdadımıza bir gemi yetişti ve atış yaptığımız yere yanaştı. :) Kumluk olan tek bölgeyi işgal etmiş, diğer bölgeler eriştelikti. Bizim av bir saat kadar sonra bitti. Zaten Mesutta yemli oltasını kendi haline bırakmış, incik boncuk balıkla uğraşmam bari kalamara atçek yapayım demişti.
    (İçindeki atçekçi rahat bırakmıyordu kendisini) Boş geçeceğini bilsem de bende atçek yapmak, oyuncaklarımı denemek istiyordum.

Av bölgemiz işgal edilince başka bir yere gidelim dedik. Bir bölgeden ışıklı şamandıralı sistemle melanur ve gopez çıkıyormuş, bir yerden de çipura.
    Serhat abi ben 3 kilo gopez yakalayacağıma 1 kilo çipura yakalamayı tercih ederim deyince ve çipura arayacağımız avlak atçek yerimize yakın olunca çipuraya gidelim dedik. :D

Çipura avlağına vardık, gayet kötü yollardan geçtik. İlk atışı gene malum kişi attı. :D Biz takımları yemlemeden 20 cm'lik bir kaba lidaki. Oooooo nasıl morallendik anlatılmaz. İlk atışta bu geldiyse, sabaha kadar neler gelir kimbilir? Bin hevesle oltaları diktik. 15 dakka sonra Serhat abi süper bir vuruş aldı, balıkla mücadele ediyordu, çok ağır ama kafa atmıyor dedi. Kıyıya bir çıkardık, bööööö........ Gene mi ya dememe kalmadan.

- Bu mığri değil Volkan, yılan balığa.
    - Hadi ya ???
    - Bak, kafası ne kadar küçük, rengi de altın sarısı

Evet gerçekten kafa şekli hiç miğriye benzemiyordu. Vücuduna göre küçük bir kafası vardı.

- Alalım mı Volkan?
    - Alalım abi. (Bi daha yılan balığı ne zaman denk gelecek, benim içinde hem yüzmek hem tatmak açısından bir deneyim olacaktı.)
    Gene de içim rahat etmedi.
    - Mesut bu gerçekten yılan balığı mı?
    - Evet yılan balığı, hiç yedin mi?
    - Yok yemedim
    - Çok lezzetlidir, mangalda yapacaksın ama

Devam eden avımız hiçte beklentimiz ölçüsünde geçmedi. İlk gelen kaba lidakiden ve yılan balığından sonra sürekli miğri oltalarımızı ziyaret etti. Ne takım, ne köstek kalmamıştı elimizde.
    Mesut bölgeden kurt çıkarmış onunla avlanıyordu ve iki tane isparoz yakalamıştı. Bırakma yapmak için alıkoymuş ancak bırakma yapmadan bölgeden ayrıldık.

Kimse yemli avdan pek zevk almamıştı.
    Hadi atçek bölgesine gidelim dedik. Aklımızda sabah suyuna kadar kalmak vardı.
    Bölgeye ulaştığımızda ne görelim, bölgenin çeşitli yerlerinde 15 kişi kadar var.
    Arabadan indik ve suya bakmaya gittik, akım şiddeti ve balık tutan varmı diye bakacaktık.

Mesut pek umutlu değildi, azmak geleneksel olandan çok daha geniş açılmış ve sığ bırakılmıştı. Yağmurlar da yağmadığından levrek tek tük av veriyordu. Avlaktaki hemen herkes birbirini tanıyordu. Aralarında konuşurlarken şu zamana kadar 4 tane levrek çıktığı ve en irisinin 3,800 gr geldiğini öğrendik.

Avlakta tanımadığım biri yanıma gelip, forumda yazan Volkan senmisin dedi. :D:D:D
    Yok artık, iyice deşifre olmuştum. :D:D:D
    Yanıma gelen kişi 3,800 gr'lık levreği yakalayandı ve sitemini de dile getirdi.

- Levrekli bir rapor yaz artık Volkan
    - Tutsam yazacam vallahi. :D:D:D

Nerden tanımıştı bilmiyorum ama tahminimce Mesutla konuşurken Serhat ve Volkan'la geldik dediyse, oradan anlamış olabilir. Birde böyle çırtlak yeşil montu başkası giymez diyerekten olabilir. :D:D:D (Mont benim değil, emanet. :D:D:D)

Biraz ilerleyip daha sonra 1 saat kadar atçek yapsak ta kimse sabah suyunu beklemeye niyetli değildi. Zaten atçekçiler de yavaştan toplanıyorlardı, yağmur yağmadan bu iş olmayacak diyorlardı genel olarak. :D:D:D

Bende ertesi gün İzmir'e döneceğimden sabaha kadar uykusuz durmak istemedim ve dönüşe geçtik.

Son sözüm seti açan kepçe operatörüne.
    Sakın atçekçilere deşifre olma. Açtığın setten kimse memnun değil. Bu kadar açılır mı set yahu, biz şimdi nasıl tutacaz levreği. :D:D:D

Mesut ve Serhat abi'ye teşekkürler. Yağmur sonrası keyifli avlarda buluşmak dileklerimle. :):):)

Herkese rastgelsin :):):)

Yılan balığını ben yüzdüm. Kimseye böyle bir tecrübeyi bırakamazdım. Kafa çevresine atılan çizikte çok zorlandım. Boylamasına da kuyruğa kadar çizik atıp, tuz yardımıyla kaygan balığı sıkıca kavrayıp, penseyle çektim, tulum çıktı. :D:D:D Düşündüğümden çok daha basitmiş. :D

Lokum şeklinde kesilen parçalar, nasipse haftaya mangal yapılacak. Parçalar bir hafta dinlenmeye bırakıldı, ne de olsa çok yoruldular. :D:D:D

Son düzenleme: 7 Ekim 2012
  2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan, yine keyifli bir av yapmışsınız.Eh arkadaşlarında az da olsa balığı almışlar, rapor işinide sana bırakmışlar:D :D
    Ayrıca mutfak tezgahındaki penseyi ne için kullandığını anlayamadım:D
    Artık deşifrede olmuşsun, levrek raporunu bir an evvel koyman lazım yoksa kimse seni rahat bırakmayacak:p

Avların ve raporların her daim bol ve keyifli olsun Volkan:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İsa abi, evet artık yakalamam lazım bir levrek.
    Kendime yedirebilsem, satın alacam tezgahtan 1-2 tane. :D

Penseyi yılan balığını yüzerken kullandım. Boyun kısmından çizik attıktan sonra Pense tutacak kadar biraz açtım, sonra penseyle tutup, çıkardım derisini.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Volkan bir dahaki sefere kılık değiştirde git:) ..ne biliyim takma sakal takk:D ..gözlük tak:cool: ..köylü çifçilerin giydiği şalvardan giy git meraya:D ..böyle tanıyamazlar seni:pound:

balıklar için afiyet olsun:hungry:

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Volkancım güzel anlatımın için öncelikle tebrik ederim.Yanlız levrek için sahtelere yaptığın yatırımların karşılığını almanı senden fazla istiyorum.Bu güzel avınıda ayrıca tebrik ederim :thumb: Afiyet olsun:hungry:

6. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Mığrının eti de yağlıdır, ne lezzetli olur mangalda, çupralarda lokum gibi tebrikler afiyet olsun şimdiden. En zoru mığrıyı temizlemesi onuda güzel halletmişsin bravo.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Farklı isim kullanmam lazım ilk önce abi. Şu yağmur bi yağsa, havalar da 5-10 derece bir soğusa yapacak levrek te, şu an tek tük.
    Gerçi tutan tutuyor ama neyse işte. :D:D:D

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Can, sizlere de rastgelsin. Lüferleri götürmüşsünüz, tebrikler. :)

8. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Ciddi ciddi içime dert oldu ,levrek koy artık şu raporlara:D Temiz balıklar afiyet olsun:hungry:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O mığri değil ki, yılan balığı. Mığri olsa yemeyiz biz. Avda ne miğriler çıktı, keşke resimleseydim. Ayak bileğim kalınlığında çıktı bir tane.
    Onları almadık zaten. :p

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bırak seni, hiç yazışmadığım avcılara dert olmuş :D:D:D
    Daha tam performanslı çıkmıyor bizim avlaklardan levrek. :p :p :p

Ekim sonu, kurban bayramı şansımı çok zorlayacağım bakalım artık, inşallah çıkartabilirim bir levrek. :D

Sana rastgelsin demeye gerek yok :D kazasız belasız avlar dilerim. :D

11. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler..

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine yapmissin yapacagini. :) Avinla, anlatiminla fethettin gonulleri her zamanki gibi. Tam bir Volkan klasigi. :thumb:

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

volkan abi tebrikler, bak keşke beni dinleyip gelseydin abi ne de güzel olurdu, hem biz yemli yemli diye tutturmazdık :)

Kadir abi kılık değiştir demiş ama o montla ben seni 2 km öteden tanırım :D

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler

Nerdesin, İbrahim abi sen? Türkiye'ye dönen kayboluyor. Sen gene arada görünüyorsun, hakkını yemeyeyim. :D Aykut'ta döndü, 2 rapor yayınladı yok oldu. :D
    Neyse arada bişeyler yaıyorsun da iyi olduğunu görüyoruz. :D
    Gönlündeki rastgelsin. :)

Benim Bergama'dan gelmem ekip olarak olurdu. En azından Serhat abi de gelirdi. Ümit'le sen görüşmüş ayarlamışsın, benim çıkıntı gibi gelmem yakışık olmazdı.;) Senin için sorun olmasa bile, belki Ümit'in canı sıkılacaktı.

Nasipse bigün olta atarız elbet. :D

Bi daha giyermiyim o montu :D:D:D

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    güzel bir av olmus yinede :)

artik levrekli bir rapor farz oldu Volkan :D :D :D artik at-çek mi yaparsin, üstüne suya mi atlarsin, yemli mi tutarsin levrek farz :D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy, yağmuru bekliyoruz dört gözle. Avlakta konuştuğumuz herkes yağmur diyor başka birşey demiyor.

Biraz zamana ihtiyacım var. Kasım başlamadan tutmayı umuyorum. Kasımda bizim işler yoğun oluyor. Aralık Ocak arası da izin patlatacağım. Kasıma kadar olmazsa, ocağa kadar mutlaka kıstıracam. :)
    Çok bilendim, tek bilenen de ben değilim. Çok levrek fotografı atarım belki bu kış.

17. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

5 sene önce gökçeada da mıgrı diye yılan balığı tutup yemişiz demek ki, çok lezzetliydi amma benziyorlar :D derisi aşırı kaygan ve bıçak girmiyordu onu temizlemekte ustalık ister.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Gerçekten bilmiyorum, tatlısu avcısı değilim, hedef te yılan balığı değildi.
    Siz ne tuttunuz bilmiyorum ama bu balık, diğer mığri denilen balıklardan farklıydı. Kafa kısmı vücuduna göre küt ve küçüktü.
    Diğerlerinin kafası ejderha tipli ve uzundu. Keşke foto çekseymişim.
    Bundan büyük balıkları saldık çünkü miğri diye.

Bunu yılan balığı diye aldık. Aldığımız yere yakın bir yerde azmak var ve yılan balığı yakalamaya gelenler var.
    Ben tam emin değilim ama linkteki videolara çok benziyor, özellikle kafa kısmına baktım. Tam ayıraç neresidir, miğriden nasıl ayrılır bilmiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=i6YdUJyL4XE

Ustalardan biri yorum yaparsa daha net teşhis koyulabilir sanıyorum.
    Dışında sümüksü bir sıvı vardı derisini yüzerken balığı tutabilmek için tuz kullandım. Mığri de de varmı bilmiyorum böyle bir sıvı vücudunda.

Derinin altında yağ tabakası yok, direk beyaz et.

Teşhisi ustalara bırakıyorum :D

19. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    vaay. tebrikler Volkan. bizim buralardan gelecekmiş yağmur. bugün öğlenden sonra başlarmış diyor meteoroloji. hadi inşallah. rüzgar balkanlardan esiyo, galiba tutturacaklar bu sefer :D
    ayrıca dünyanın en tatlı eti (bana göre tabi) olan yılan balığını görünce ağzım sulandı valla :) ekmek dilimi gibi kesip koyacaksın ızgaranın üzerine :hungry: üfff.

bu arada iki foto ekleyeyim belki faydası olur.

Yılan balığı :

Mığri :

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Volkan ellerinize sağlık

Daha bereketli avlar diliyorum. resgele öncelikle.

Hayallerindeki balığa kavuşman için zannederim çok az bir süre kaldı sabır...