Bugünkü horoz (denizlide yerel gazete) gazetesinin haberi aynen aktarıyorum ve jandarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. BALIK AVCILARINA GÖZ AÇTIRILMIYOR Çivril süngüllüdeki izinsiz avlanan 6 kişi jandarma ekiplerince yakalandı.Bu kişilere 3 bin 798 YTL para cezası kesildi. Önleyici hizmet görevi yapan jandarma ekipleri, süngüllü'de kaçak olarak balık avı yapan M.E.G'yi 6 olta,A'D'yi 6 olta ve 5 kadife balığı,H.İ.K'yi 5 olta, C.Ö'yü 1 olta H.Ç'yi 4 olta M.Ş'yi 5 olta ve 5 kadife balığıyla yakaladı. Olta ve balıklar çivril ilçe tarım müdürlüğü'ne teslim edilirken, izinsiz avlanan6 kişiye su ürünleri kanununa muhalefetten 633'er YTL para cezası uygulandı.
İnsan yinede üzülüyor. Tahmin ediyorumki O insanlar verdikleri zararın boyutundan habersizler. Oysa daha duyarlı olup bir-kaç ay daha sabretseler hem daha bereketli av yapacaklar, hemde böyle bir ceza ile karşı karşıya kalmayacaklardı. ama maalesef koyulan kurallar karşısında duyarlı olmayan insanlarımız ancak böyle bir cezayla karşılaşınca akılları başlarına geliyor. Dilerim bütün av meraklıları, koyulan kuralların yine kendi menfaatlerini koruduğunun farkına varıp, Doğaya, türlere ve diğer insanlara karşı daha hassas olurlar.
Bu tür cezalar uygulandikca sularin bereketi artacaktir. Darisi zamansiz avcilarin yani sira su kaynaklarini zehirliyen fabrikatörlerimizin ve üreticilerimizle, göllerimizi kurutan bilincsiz sulama yapanlarin basina...
Eğer yasak olduğunu biliyorlarsa ,yani kör cahil değillerse ; Çok sevindim çoooooooookkkkk..... ohhhlar olsun. Belki bu adamcağazların rızkı bu kesilen ceza , belkide çocuklarının rızkı ama yinede ohlar olsun. Çünkü doğaya,doğanın yarattığı düzene saygızca davrananlar çok daha fazlasını hakediyorlar bence...
işte bu işle uğraşıpta gerçekten bilgisi olmayan insanlar var hepimiz gibi bu siteye üye olmadan önce sirküleri bilmiyordum ben kendi adıma ama bilipte yapılıyorsa cezalar az bile ama bilmedikleri ni varsayarsak bence devlet teşkilatlarının daha bilkgilendirici olması gerekir benim gibi balık avı netten değil daha önceleri de bana ulaşabilecek bu basın yolu olur çeşitli yerlerde bilgilendirme ile olur afişlerle olur yani demek istediğim amatör balık avcılığına gönül vermiş insanlara ulaşsınlar lütfen
bunlar küçük balık asıl büyüklerin kafası kopmalı ki herkese ibret olsun ben yaparsam benide koparsınlar helal olsun
Jandarmanın ellerine sağlık.Yaa bizim millet yasak olanı yapmayı çok sever ama ders verenlerde çıkar böyle..
Suçun büyüğü küçüğü yok , ama hep diyoruz ya eğitim gerek , Eğitmek için ne yapmak gerek ? Basın yayına reklamlar mı vermek gerek? Bu adamın internete girip bizi bulması mı gerek ? Jandarmanın yakalayıp kulağını çekmesi mi gerek ? Bunları öğretebileceğin yerler açtığında da Birilerinin , keyfi bozulmasın diye kapatması mı gerek ? En iyisi Milli Eğitime baskı yapıpta su ürünleriyle ilgili dersleri , Orta öğretim seviyesine çekmek gerek
jandarmanın bu uygulaması beni çok sevindirdi . ceza yiyen arkadaşlar adınada şahsen hiç üzülmedim yaşlarını bilmiyorum ama bazen bir nusubet bin nasihatten iyidir .beşer altışar adet oltayla gayet profesyönel şekilde avlanıyorlar birazda araştırma yapmaya gayret gösterseler böyle olmazdı
ben çivrilli olarak jandarmanın bu denetimine sevindim ancak bu olay biraz göstermelik olmuş malesef.asıl yakalanacak olanlar yakalanmamış her gün onlarca kişi geceleri zıpkına giriyor her taraf ağ dolu yakalanların bazıları turna avcısı ve yakalananlar jandarmaya hiç yasak yokmuş gibi ticari avcılar ağ döküyor kayıkları buralarda deniliyor jandarmanın cevabı gölün içine karışmıyoruz oluyor.biz arkadaşlarla bir çok yere dilekçe verdik ama sonuç yok gibi oltacıya geçit yok (turna avı için)ticari balıkçıya herşey serbest gibi gözüküyor.