Kaçan Balık Büyük Olur :))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında atillaca tarafından paylaşıldı.

1. atillaca

atillaca Atilla ÇAĞINLI

En İyi Avı:
    Bir gecede 9 Kofana (tartamadım)
    Merhaba sevgili dostlar,

Efsane söylem yine meydana çıktı ama bu kez deliller ile ortaya koymaya çalışacağım. Yaz sonundan bu yana dostlarımla beraber Caddebostan plajı civarlarında Kefal ve Lüfer bahanesi ile vakit geçirip termostaki çay ile beraber bazen sabahlara kadar takılıp sohbet ve güzel havanın keyfini çıkarıyorduk. Gerçekten de oldukça keyifli oluyor. Özellikle akşam saatlerinden sonra oldukça tenha ve keyifli bir ortam oluyor. 24 Ekim akşamı yine bir umut avlak bölgeye gittik. Her zamanki gibi umudum olmasa da zar zor temin ettiğim yarım kilo birkaç günlük istavrit ile şansımızı denemek istedik. Çok yağışlı bol yıldırımlı ve rüzgarı bol, ilginç bir gece idi. Takımları hazırlayıp filetoları suya gönderdiğimde, yosunların ve rüzgarın bolluğu nedeniyle oltaları takip etmek oldukça güçleşiyordu. Öncelikle balığın vurduğundan emin olmasam da şüphelendiğim oltayı tasmalayıp çektim karagöz istavrite yakın iri bir istavrit hemcinsinin tadına bakmak istemiş olacak ki benim çinekop takımına gelmiş. hemen arkadaşımızı canlı yem yapıp tekrar geldiği yere geri gönderdim. Bu arada sohbet ve çayla uğraşırken oltanın boşladığını geç fark ettim sonuç resimdeki gibiydi :( reeling

Daha sonra aynı senaryo üç kere daha başımıza geldi.

Bunların yanı sıra ne yazıkki 3 tane takımı da mantar dibinden alan dişli arkadaşlar. Geceyi bizim livarda değilde başka bir lüferin midesinde bitirmeye karar vermişler ki bizi eve eli boş gönderdiler. En nihayetinde bazı arkadaşlarımız haklı olarak neden oltayı iyi takip etmedin yada zamanında tasmalamadınız diye kızabilirler ancak rüzgar, yağmur, yosun birazda sohbet ve muhabbet sonucu Kaçan balıklar büyük oldu :)

Saygı ve sevgilerimle.

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    o dişliyi almak lazım :)

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Sevgili Atilla,eğer o arkadaş birkaç gün daha sabrederse bu ctesi hesabını kesiyorum onun.

Vakit oldukça aynı avlakta atçek yapıyorum. Muhtemelen karşılaşabiliriz.

4. dragonX

dragonX selcuk

caddebostan sahiline yunus gelince çok güzel av oluyor....yunusun sıkıştırdıgı balıklar suyun üstünde zıplamaya başlıyorlar...:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu av unutulmaz, unutamazsın. Almış olsaydın bir süre sonra o anlar küllenir giderdi.

Teselli say, gaz say ne sayarsan say ama ne demiş şair? Ben balığın gelme ihtimalini sevdim. Yine de gönlünce rastgelsin Atilla.:)

6. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Atilla bey, gercekten ispat ortada saglam bi disliymis. Guzel anlatim icin tesekkurler yalniz anlatiminizda birsey dikkatimi cekti. Bol yildirimli kisim, el oltasi kullaniyorsaniz problem yok ama kamisiniz karbon falan ise aman aman. Lutfen dikkat edin, avlariniz daim olsun. Umarim o canavari yakalarsiniz

7. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    ancak geçmiş olsun denilir

8. teddyman

teddyman Ercan

Favori Kamış:
    Okuma Safina-X spin 270cm 10-35Gr
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu 4000
    En İyi Avı:
    Kasna 3 kg
    Atilla bey kaçanlar için üzüldüm. Nacizane tavsiyem canlı yem yapacaksan eğer iğnelerden birini özellikle en alttakini iyi bir marka 8-10 numara 3 lü kullan ve iyi sapla. Bu cumartesi lodos yüzünden alttan kabaran denizin ne kadar yosunu varsa çektik. Zaten nazlı olan vuruşları da pek hissedemedik. Rastgelsin.

9. ihaiha

ihaiha özgür demirel

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA
    Favori Makine:
    OKUMA TRİO SPİN
    En İyi Avı:
    3.3 KG LEVREK
    dişli arkadaş modeli ne sizce :)) balon varmı orda bilmem ama balon ısırmasına benziyor

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Gerçekten büyük bir balığın ısırığı bence sinarit olabilir tabi oralarda varsa.:) :) :) ben senin yerinde olsam orada tekrar onu aradım, sevgiler.:)

11. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Hayırlısı olmuş balık açısından yani !

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    bir gün ağzına takılır inşallah, siz genelde yemleri bütünmü takıyorsunuz