Merhaba sevgili dostlar, Efsane söylem yine meydana çıktı ama bu kez deliller ile ortaya koymaya çalışacağım. Yaz sonundan bu yana dostlarımla beraber Caddebostan plajı civarlarında Kefal ve Lüfer bahanesi ile vakit geçirip termostaki çay ile beraber bazen sabahlara kadar takılıp sohbet ve güzel havanın keyfini çıkarıyorduk. Gerçekten de oldukça keyifli oluyor. Özellikle akşam saatlerinden sonra oldukça tenha ve keyifli bir ortam oluyor. 24 Ekim akşamı yine bir umut avlak bölgeye gittik. Her zamanki gibi umudum olmasa da zar zor temin ettiğim yarım kilo birkaç günlük istavrit ile şansımızı denemek istedik. Çok yağışlı bol yıldırımlı ve rüzgarı bol, ilginç bir gece idi. Takımları hazırlayıp filetoları suya gönderdiğimde, yosunların ve rüzgarın bolluğu nedeniyle oltaları takip etmek oldukça güçleşiyordu. Öncelikle balığın vurduğundan emin olmasam da şüphelendiğim oltayı tasmalayıp çektim karagöz istavrite yakın iri bir istavrit hemcinsinin tadına bakmak istemiş olacak ki benim çinekop takımına gelmiş. hemen arkadaşımızı canlı yem yapıp tekrar geldiği yere geri gönderdim. Bu arada sohbet ve çayla uğraşırken oltanın boşladığını geç fark ettim sonuç resimdeki gibiydi reeling Daha sonra aynı senaryo üç kere daha başımıza geldi. Bunların yanı sıra ne yazıkki 3 tane takımı da mantar dibinden alan dişli arkadaşlar. Geceyi bizim livarda değilde başka bir lüferin midesinde bitirmeye karar vermişler ki bizi eve eli boş gönderdiler. En nihayetinde bazı arkadaşlarımız haklı olarak neden oltayı iyi takip etmedin yada zamanında tasmalamadınız diye kızabilirler ancak rüzgar, yağmur, yosun birazda sohbet ve muhabbet sonucu Kaçan balıklar büyük oldu Saygı ve sevgilerimle.
Sevgili Atilla,eğer o arkadaş birkaç gün daha sabrederse bu ctesi hesabını kesiyorum onun. Vakit oldukça aynı avlakta atçek yapıyorum. Muhtemelen karşılaşabiliriz.
caddebostan sahiline yunus gelince çok güzel av oluyor....yunusun sıkıştırdıgı balıklar suyun üstünde zıplamaya başlıyorlar...
Bu av unutulmaz, unutamazsın. Almış olsaydın bir süre sonra o anlar küllenir giderdi. Teselli say, gaz say ne sayarsan say ama ne demiş şair? Ben balığın gelme ihtimalini sevdim. Yine de gönlünce rastgelsin Atilla.
Atilla bey, gercekten ispat ortada saglam bi disliymis. Guzel anlatim icin tesekkurler yalniz anlatiminizda birsey dikkatimi cekti. Bol yildirimli kisim, el oltasi kullaniyorsaniz problem yok ama kamisiniz karbon falan ise aman aman. Lutfen dikkat edin, avlariniz daim olsun. Umarim o canavari yakalarsiniz
Atilla bey kaçanlar için üzüldüm. Nacizane tavsiyem canlı yem yapacaksan eğer iğnelerden birini özellikle en alttakini iyi bir marka 8-10 numara 3 lü kullan ve iyi sapla. Bu cumartesi lodos yüzünden alttan kabaran denizin ne kadar yosunu varsa çektik. Zaten nazlı olan vuruşları da pek hissedemedik. Rastgelsin.
Gerçekten büyük bir balığın ısırığı bence sinarit olabilir tabi oralarda varsa. ben senin yerinde olsam orada tekrar onu aradım, sevgiler.