Merhaba! Hayatımın hikayelerinden biri oldu bu, ama sonunda balık yok Yer Adrasan. Ben ve sevgili Bambul2 avlanıyoruz. Yemli sopaları diktik, ellerde de at-çek sopaları, hedef turna. Hava tam balık havası, ılık ve kapalı. Oltalarda tık yok, bunu iki anlamı olabilir: Ya balonlar balığı dağıtmışlar, kıtır kıtır misina yiyolar ya da etrafta yırtıcılar geziniyor. Arada bir takımları çekip bakıyoruz ki balon girmiş mi diye, hayır henüz girmemiş. İğneler kallavi, 2 numara, yem tabii ki tavuk. Antalya'ya giden arkadaşlara söylüyorum asla ve asla tekeymiş, boru kurduymuş, sülünesmiş uğraşmayın bile. Sopaları koyduğumuz saplamalar en büyük boy ve suya 10 metre uzakta saplı. O sırada benim oltada hafif bir titreme oldu, dikkatimi yemlilere verdim ve bambul2'nin olta eğilip bükülmeye, at gibi zıplayıp titremeye başladı. İnanın abartmıyorum, daha sonra o koca sopa roket gibi havaya fırladı, suyun ilerisine kondu ve denizin içine fişekledi! Sonra denizin içinde durdu, yüzeye çıktı, sonra tekrar yıldırım hızıyla suya daldı. Aynı olay bir iki kez daha tekrar etti, o zaman bunun tekne değil çok güçlü bir balık olduğunu, yoruldukça sopanın yüze çıktığını anladım. Herşey birkaç saniyede bitti. Geriye de bu kaldı: Sopa dediğim de 3.0 metrelik DAM, üzerinde ağırca bir Balzer makina bağlı. Yani bunu yapacak babayiğit balık ya koca bir akya, ya orkinos, ya da kılıç olabilir. Dediğim uzaklık taş çatlasın 30-40 metre, derinlik 7-8 metreyi geçmez. Bambul2'nin, ben sopamı isterim diye ağlamasına mı yanayım, hayat boyu sadece bir kez gerçekleşecek bir olayda balığı kaçırdığıma mı yanayım, malzemelere bayıldığım dünya paraya ve zamana mı yanayım, bu mucizevi olayın güzelliğini yaşadığıma mı sevineyim şaştım kaldım. Bana göre balık takımı, en azından kösteği kopartacak ve sopa da ya kıyıya vuracak, ya da oltama takılacaktı. Yarım saat sonra takımı çektim, kurşunun üstündeki iğne boştu Biraz sonra da sopaya kavuştuk: Bi yandan da sevgili dostuma söyleniyorum "Ulan Namık, kuzularla poz verip verip duruyosun, havanı alacaktım, hem de kıyıdan, hem de tavukla, ama nasip değilmiş" Ben bu olaydan birsürü sonuç ve ders çıkardım: 1. Denizin ne zaman ne vereceği hiç belli olmaz. 2. Oltanıza hiç vuruş olmuyorsa bu belki de iyi bir haberdir 3. Kıyıdan bile olsa her zaman büyük iğne kullanın.Varsın bikaç mercan gelmesin, başkasına nasip olsun. 4. Sopanızın yanından asla ayrılmayın. 5. Siz mırmır beklerken koca birşey oltanıza takılırsa diye, yapacağınız şeyleri önceden hesaplayın (kalomanın ayarı, sopanın denize olan uzaklığı, vb.) 6. Balık kaçtı diye üzülmeyin, deniz her zaman cömerttir. Bana baya bonkör davrandı, 100 küsur milyonluk teçhizatı geri yolladı 7. Balık tutmasanız bile, yaşadığınız olayın zevkini ve heyecanını daha sonraları da hayal ederek mutlu olun.
Çocukluğmda aynı olay 1981 yada 82 de babamla gökovada lahos avında avlanırken başımıza gelmişti. Babamın Hacdan yeni aldığı herkules marka takım ok gibi suların içinde kaybolmuştu. 10 dakika sonra ümidimizi kaybedip yeni bir el oltasıyla oltamızı savurduk Ne oldu biliyormusunuz eloltasını boş çekerken yolda babam ağırlaştığını söyledi ve bir de baktık bizim kamışla makine sudan çıkıyor ama balık misinayı kopartmış. Boş el oltasının iğnesi yolda kamış takımının misinasına takılıp geri geldi Kimbilir belki hacdan alındığı için mubarekti O oltayı halen kullanırız Keşke arkasından çarpma falan atsaydınız ne biliiim nasipse geri geliyor işte...
Bir musubet bin nasihat olmus. Cok guzel noktalara deginilmis.Kilic mevsimi oralarda basladi basliyacak.Bence kilictir.Oltayi elde tutmek en azindan hemn mudahale edebilecek kadar yakin olmak lazim. Trofe balik nadir gelir , ne zaman nerde gelecegi belli olmaz, geldimi her zaman cok hazirlikli olmak lazim. Cok ani var boyle.Az anivar gercekten cikarabileni isleyen. Bu yuzden her an hazir olmak gerekir diyorum gene. Insaallah dahasina , mutlu sonla bitenlere nasip olur. Bunlar amtor balikciligin tatli cilveleri... Unutulmaz guzellikleri... Paylasim icin cok tesekkurler sevgili Noyan.Saglicakla kal.
Valla bu duruma geçmiş olsun denir Noyan eminim ki çok güzel bir balıktı ama şans bu sefer ondan yanaymış
Deniz cömerttir doğru demişsin abi herşeyde bir hayır vardır.100 milyonluk donanım denizede yar olabilirdi bunada şükür de geç.Ama 7 önemli şey öğrenmekte az şey değil.
Noyan abi kısmet değilmiş ,takımın geldiğine sevindim abi , Ah o balığı bir alsaydın o zaman namın yürür dururdu Antalyalarda ,Adrasanlarda, inşallah en kısa zamanda Şöyle güzel bir kılıç yada akya yakalar ve bizimle paylaşırsın
Sağolasın Fatih'cim. Ya Adrasan'da ben yokken birilerine kuzucu muzucu diyolar, tavukla alacam kıyıdan kuzuyu görecek
He he, sağolasın, resmi belge kullanmışsın diyecek bişey kalmamış. Namık'ım gönül adamıdır, dolduruşa gelmez, içten yazmıştır. Bi de korkuyom,şimdi zebellah gibi kuzuların fotoğrafını dayar burnumuza
balık sinarittir garanti. olur böylesi durumlar bazan insan nerelere ne makinaları düşürür sonra mırmıra atarken deli takar gibi takar
Baksana abi adam iki tane turna alacam diye hava indirme harekat birliği kurmuş ya balonlar paraşütler